Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator subwoofer auto

Marian

Postări Recomandate

Eu as zice sa insisti pe folie de cupru pentru primar, crede-ma stiu ce zic atunci cand spun ca greu o sa te descurci cu sarma normala fie ea si litata. Ai putea incerca cu cate 3 folii din alea in paralel, si cred ca ar trebui sa fie ok si fara izolatie intre foliile individuale, izolatie insa trebuie neaparat intre straturi, ti-ar usura munca, dar trebuie sa ai grija sa bobinezi ingrijit ca sa ai loc si pentru secundare.

Link spre comentariu

Salut.Astazi am dat comanda de componete la TME. Am gasit aproape tot la ei, restu le iau din bucuresti. Am cateva intrebari, in loc de sg3525n, pot pune sg3525an spre exemplu? Am cautat si sunt la fel. Pot folosi cablaj dublu placat, si pe o parte si pe alta? Sa merg cu partea pozitiva pe jos si cea negativa pe sus, sau invers. Multumesc

Link spre comentariu

Salut. Este ok, o merg pe cablaj dublu, cu partea pozitiva dedusubt si cea pozitiva sus. Partea de control, cea cu sg3525 o fac separat pe o placa si o voi atasa dupa. Mur1629ctg si stp55nf ii voi pune pe un radiator comun.O sa va tin la curent cu stadiul montajului. Mai astept modificarea pentru iesirea de 15v cu separare galvanica, dar nu este graba. Multumesc

Link spre comentariu

Salut. Am tot cautat folie si nu am gasit nimic, doar cantitati mari. Colegul dupa forum vad ca nu raspunde. O sa merg pe conductor normal. Daca folosesc conductor normal am nevoie de 35 de sarme de 0,6 in paralel. Sarmele trebruiesc curatate de emailul depus pe ele sau le pot folosi si asa? Orice alta varianta e binevenita.Multumesc

Editat de Andrei87
Link spre comentariu

Salut.Luni îmi vor ajunge comenzile. Încă o întrebare, am găsit o folie de cupru într-una chopper de sursa pc. Are 0.55mm grosime, 25mm lățime și 380mm lungime. Ca și lungime ajunge pentru bobinarea primarului cu cele 2 ramuri? Traful este etd59.Mulțumesc frumos pentru tot ajutorul și mă scuzați pentru bătaia de cap.

Link spre comentariu

Lungimea minima a unei spire pare a fi cca 71-72mm, iar cea medie cam 100, daca dai ambele infasurari primare simultan ( adica in paralel ) cu izolatia corespunzatoare intre ele, atunci cred ca ar trebui sa iti ajunga folia, asta presupune ca ambele infasurari primare sa fie date jos si apoi secundarele, chestia asta iti asigura o simetrie foarte buna a infasurarilor, dar iti poate cauza o inductanta de scapari ceva mai mare, totusi daca bobinezi secundarele bine asezat spira langa spira, nu cred ca scaparile ar fi asa mari, si nici ca ar putea fi o problema. Oricum nu ai alta solutie, deci mergi asa.

Link spre comentariu

Salut. Intr-un final am gasit tabla de cupru. 50x50cm si grosime de 0,4. Pret 70 roni. De la cei care fac cazane :)). Maine ajunge comanda si ma apuc de treaba. Intrebare, iesirile din primar cum le pot face? Tot din tabla de cupru lipita sau pot lipi un conductor de 3 4 grosime? Daca ai puitea pune 2 3 poze cu unu facut de tine ar fi perfect

Editat de Andrei87
Link spre comentariu

Salut. Am primit ieri traful etd59 și m-am apucat de bobina. Problema este ca nu am loc de toate spirele. Primarul este bobina cu tabla de 0,4mm și lat de 4 cm. Doar primarul ocupa 70 la suta suprafață. As putea face primarul de lat de doar 2 centimetri ? Multumesc

Link spre comentariu

Pune o poza cu ce ai incercat sa faci, sa vedem cum ai bobinat.

Folia de cupru nu e intotdeauna simplu de folosit, mai ales daca este ceva mai groasa asa cum este a ta, devine rigida si orice deformare ocupa spatiu suplimentar de bobinat si iti face misiunea si mai grea. Eu o decalesc inainte de folosire, asta o face mai moale, mai maleabila, apoi o indrept si intind cat mai bine. Cu ce scop vrei sa o ingustezi?

Link spre comentariu

Salut. Mâine revin cu poze. Am folosit folie de 0,4. Folia am izolat-o fata spate cu banda izoliera. Folia am decalit-o și eu pentru a fi mai moale. Unde vine partea de conexiuni iese prea groasa. Din cauza ăsta voiam sa o înguste, sa merg cu ele una lângă ălta. Eu acum am mers una peste alta. Multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări