adicontakt Postat Februarie 25, 2014 Partajează Postat Februarie 25, 2014 " scormonind" pe net am dat de urmatoarea schema http://www.seekic.com/circuit_diagram/P ... l#comments mi se pare ciudat tare sa pui in paralel lm-urile alea si scoti multiplu de curent , pai cu 10 bucati scoti 15 amperi ce parere aveti? Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 25, 2014 Partajează Postat Februarie 25, 2014 @adicontakt Mai e un subiect asemănător. Se pot pune în paralel dar fără a putea controla modul în care se distribuie curenții între ele pentru că tensiunile de referință interne sunt ușor ( sau mai mult ) diferite.Referitor la scheme am mai spus, INTERNETUL e o lume liberă, fiecare postează ce vrea. Link spre comentariu
adicontakt Postat Februarie 25, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2014 ma gandeam eu ca nu e fiabila . tot variabta cu tranzistori externi e mai buna Link spre comentariu
validae Postat Februarie 25, 2014 Partajează Postat Februarie 25, 2014 Daca ai grija sa pui niste rezistente de echilibrare, cum se face si la tranzistori de altfel, se poate folosi fara probleme.La fel si cu stabilizatoarele fixe tip LM 78XX. Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 25, 2014 Partajează Postat Februarie 25, 2014 1. Nu am spus că nu merge ci doar că vor fi curenți inegali. 2. Există diferențe de schemă între LM317 și LM78xx . Cred că la LM317 e puțin mai problematic.3. Chiar și așa , schema cu 6 x LM7812 are o impedanță de ieșire infectă - tensiunea cade cu minim 0,25V la 6A , pentru comparație LM7812 singur cade cu (tipic ) 15mV la 1,5A.PS La tranzistori pot să pun rezistențe de echilibrare , căderile introduse de ele sunt minimizate prin includerea în bucla de reacție. Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 Strutocamila, iese mult mai bine din orice punct de vedere cu tranzistori externi!Dupa cum au exemplificat si colegii Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum