Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Filtru EMI

Vizitator mariusik10

Postări Recomandate

Vizitator mariusik10

Salutare. Am observat prezenta unui grup RLC pe mai multe placi electronice, in special surse de calculatoare scumpe, monitoare CRT, TV-uri cu tub, chiar si la partea de alimentare la unele imprimante si multifunctonale. Din informatiile pe care le-am gasit pe internet, are rol de filtrare pe partea de retea. Ma gandeam sa fac un astfel de filtru pe care sa-l introduc in sistemul audio pe care il fac. Alimentarea celor mai sus mentionate se face cu transformatoare in comutatie. Aici este nedumerirea mea. Pot sa folosesc un filtru EMI, fara sa am surprize neplacute? (Transformatorul folosit la alimentarea sistemului audio este unul toroidal)Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

2

• ratza

1

• fritz_vali

1

• PINTI

1

Top autori în acest subiect

Poti folosi orice filtru EMI, recuperat de unde vrei, cu conditia sa suporte curentul necesa cerut de respectivul circuit. Nu ai specificat la ce i-l folosesti. Spune-ne si noua mai multe detalii.

Link spre comentariu
Vizitator mariusik10

Am zis ca vreau sa-mi fac un sistem audio (2.1 si mai tarziu 5.1) si sa pun un filtru EMI (recuperat dintr-un monitor CRT) pe primarul trafului, un toroidal: primar - 230V/50Hz, secundar - 2x12V 100VA. Pe mine ma intereseaza influenta filtrului aspra trafului. Merita sa-l fac sau nu?

Link spre comentariu

Nu prea ajuta in cazul tau acele filtre, fiindca traful tau nu e sursa in comutatie.Filtrele EMI sunt folosite in sursele in comutatie pentru a anula interferentele de inalta frecventa ce pot scapa spre montajul alimentat, dar si ce pot scapa in retea dinspre sursa in comutatie. Avand traf toroidal obisnuit, filtrajul la care trebuie sa te concentrezi este cel de dupa redresare, fiindca acolo vei putea avea brum de 100Hz deranjant de la diode.Va trebui sa pui pe fiecare dioda din punte cate un condensator de 10-22nF si tensiune de lucru dubla celei de alimentare.

Link spre comentariu
Vizitator mariusik10

Nu prea ajuta in cazul tau acele filtre, fiindca traful tau nu e sursa in comutatie.Filtrele EMI sunt folosite in sursele in comutatie pentru a anula interferentele de inalta frecventa ce pot scapa spre montajul alimentat, dar si ce pot scapa in retea dinspre sursa in comutatie. Avand traf toroidal obisnuit, filtrajul la care trebuie sa te concentrezi este cel de dupa redresare, fiindca acolo vei putea avea brum de 100Hz deranjant de la diode.Va trebui sa pui pe fiecare dioda din punte cate un condensator de 10-22nF si tensiune de lucru dubla celei de alimentare.

Nu cred ca pot sa pun acei condensatori la punte pentru ca folosesc ca punte un kbpc2510. Doar daca schimb capsula cu 4 diode, gen 1n5408.
Link spre comentariu

Si daca folosesti o punte monolitica, nu poti sa montezi pe bornele ei patru condensatori ??? O punte monolitica este formata tot din patru diode, atata doar ca sunt turnate in rasina in interiorul unei carcase de aluminiu sau plastic.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări