Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Battery Bank USB

Vizitator louisito1000

Postări Recomandate

Vizitator louisito1000

Buna ziua,e prima oara cand fac un post aici. Asa ca va rog sa fiti blanzi

Sunt interesat de un concept, si anume de un Battery Bank / Baterie Externa .

Detin deocamdata 3 acumulatori de 3.7 VDC - 1650mha - 6.10Whr , si incerc sa gasesc o solutie sau un tutorial legat de cum as putea sa ii folosesc pentru a incarca alte dispozitive prin usb. Practic, doresc si incerc sa gasesc o metoda prin care sa ii pot incarca pe toti odata ( nu ma intereseaza timpul... poate dura si 6 ore incarcatul lor ),iar in momentul in care accestia sunt complet incarcati, sa se opreasca complet incarcarea si sa ii pot folosi pentru a incarca diferite dispozitive mobile prin usb.

Tensiunea de iesire ar fi ideala ceva de genul 5V - 1000mha

Pe net am tot gasit tutoriale,dar toate aveau drept idee folosirea unor baterii de unica folosinta pentru a incarca dispozitivul. Iar eu sunt interesat de folosirea unor acumulatori si incarcarea lor dupa consumare.

Nu sunt sigur daca aici este locul potrivit unde pot sa intreb asta. Daca nu, imi cer scuze, si as avea rugamintea sa ma redirectionati unde trebuie. Am cautat pe forum ceva asemanator, si nu am avut noroc sa gasesc.

Orice idee este bine venita. Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Vizitator timofteandrei

In primul rand iti trebuie baterii Li-Ion. Au capacitate foarte mare de stocare a energiei, asa ca sunt cele mai bune. Cauta 18650(au in jur de 2200mAh/celula) sau le poti gasi in bateriile de laptop. Daca le recuperezi din bateriile de laptop masoara-le ca sa aiba peste 3V/celula, altfel sunt inutile. Ca sa-ti faci un soi de battery pack iti trebuie ceva de genul: http://www.ebay.com/itm/Micro-USB-5V-1A-18650-Lithium-Battery-Charging-Board-Charger-Protection-Module-/131120346940?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e8761b73c...daca legi 3 celule in paralel ar trebui sa se incarce,dar va dura mai mult timp. ca sa incarci un telefon, de exemplu, poti sa folosesti asa ceva: http://www.ebay.com/itm/3V-5V-1A-Adjustable-Step-up-Boost-Power-Supply-Module-USB-DC-DC-Converter-/140800362851?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20c85b0963 bafta!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări