Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Traf intrerupt, sau nu ?

GFXMihnea

Postări Recomandate

Am un traf de scanteie de la o centrala, si in ultimul timp a inceput sa faca figuri, pana cand nu a mai mers...bun, el este comandat de un optotriac, am schimbat optotriacul crezand ca este de la el, dar tot nu merge.

Pe traf primesc 230v la primar, dar 0v intre secundar(unde da scanteia)

Acesta este nebunul care ma tine in frig.

http://www.aciftorino.it/aciftorino/com ... ef20f0.jpg

Sa zicem ca am masurat rezistenta pe primar si pe secundar si mi-a dat asa:

Primar:Cand pun probele de la multimetru pe primar, incepe de la 88kohm, si toooot urca, nu se mai opreste.

Secundar: 1,2kohm pe secundar, si sta fix, deci secundarul pare ca-i bun :)

O parere, m-am saturat de cate batai de cap mi-a dat centrala asta, iar banii nu sta prea bine in buzunar, majoritatea i-am dat pe toate piesele de la partea de sesizare flacara/ scanteie, nestiind ca defapt era traf-ul...se poate realiza ceva, macar sa-mi dea o mica scanteie cu altceva facut "p'acasa" cand primeste 230 la intrare acolo :|

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• GFXMihnea

16

• Mircel

7

• gabiunu

4

• leo 17

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Asa ceva nu se gaseste in romania de cumparat, iar daca s-ar gasii ar fi doar la service, si acolo pretul lui e dublul cat este al centraleiSigurante la traf ?Deci el primeste 230, dar nu inteleg, de ce are continuitate, dar creste ?Nu pot sa folosesc altceva in locul traf-ului acesta ?Iti multumesc din suflet pentru schema, dar nu detin elementele necesare pentru traf-ul in sine.

Link spre comentariu

cu siguranta primarul e problema! nu am lucrat cu astfel de traf niciodata dar daca rezistenta nu e fixa in primar sunt deacord cu, colegul de mai sus!!!!continuitatea este defapt rezistenta care este intre spirele din primar (rezistenta lacului)PRIMA regula care o aplic eu cand mesteresc cate ceva este "am tensiune pe alimentare, si cat?" :da , credchiarca asta este si prima regula cand se lucreaza electronica/electrica. Daca o aplici mereu ai sa vezi de cate batai de cap te scapi :da

Link spre comentariu

Am un traf de scanteie de la o centrala|

Da' la aragaz n-ai aprindere la 230V? D-ăsta, de tip nou...”Împrumută-l” de-acolo...La aragaz poți să aprinzi flacăra și cu o brichetă sau chibrit!
Link spre comentariu

Transformatorul respectiv nu este chiar asa simplu cum pare la prima vedere.In capsula de plastic mai sunt si alte componente pe langa transformatorul propriu-zis.De obicei o rezistenta de limitare (22kohmi~100kohmi),o dioda de redresare,un capacitor si un diac de putere.Este o schema clasica de circuit de aprindere,cand tensiunea pe capacitor depaseste o anumita valoare,diacul se deschide si descarca capacitorul in primarul transformatorului,asa apare inalta tensiune in secundar ca sa poata da energie pentru scanteie.Apropo C903 eu zic sa il lasi de 100nF asa cum l-a pus fabricantul,pana nu distrugi circuitul de ionizare.O schema cu valori daca vrei sa il faci separat.

Link spre comentariu

De 100nf a ramas c903-ul, nu mai am problema la ionizare, am pus un mkp si se reface :)

Dar tot circuit de aprindere este pe placa incepand de la optotriac, pana la optocuplorul cu iesire de fototranzistor http://www.vishay.com/docs/83606/cny17.pdf iar optotriacul este comandat de ic-ul care din cate am aflat este o serie de tranzistoare darlington ULN2003A https://www.sparkfun.com/datasheets/IC/ULN2003A.pdf

Link spre comentariu

Va multumesc din suflet pentru scheme, dar nu detin elementele necesare pentru traf in sine, acum imi vine sa trantesc centrala de toti peretii...altceva mai simplu nu este de facut, fara un traf, am cateva inductoare si cateva miezuri de ferita

Link spre comentariu

Pai, am tot ce-mi trebuie si ce mi se cere, chiar 3-4 traf-uri de linii. dar ma gandesc, daca scanteia o sa fie pe masa centralei, nu o sa-mi prajeasca tot prin placa ? si cum alimentez fix cand primesc 230 la primar-ul vechiului tranformator, ca nu cred ca ma tine optotriacul

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări