wrotex Postat Februarie 24, 2014 Partajează Postat Februarie 24, 2014 Buna ziua. Am probleme cu un cuptor cu microunde "Magister".Pe placa de alimentare s-au ars 2 rezistente de 47ohmi/5W,fiecare.sunt legate in paralel,un fel de divizor...chiar nu stiu ce rol au.Au crapat pur si simplu...Le-am inlocuit si iese fum si din cele noi.Pe placuta mai sunt 2 diode,sunt bune si 2 cond. , lafel sunt buni. Ce ar putea fi? Nu am mai incercat sa repar microunde pana acuma. Va multumesc. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 24, 2014 Partajează Postat Februarie 24, 2014 Uita-te pe interiorul capacului ca de obicei acolo se lipeste schema lui. Verifica si releul de pe placuta si motorasul ce invarte tava, posibil sa fie scurtcircuitat. Link spre comentariu
wrotex Postat Februarie 24, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2014 Buna,Validae. Amabil ca intotdeauna. Nu am mentionat ca dupa ce am inlocuit rez. cuprorul a functionat,s-a rotit si farfuria de sticla si ventilatorul...rad in 10 sec s-au incins rez.si a inceput sa iasa fum,asa ca l-am oprit.E un scurt dupa rez.,dar nu am idee unde! Nu are schema nicaieri.Cu rezist.arse,se rotea platoul dar nu incalzea.Siguranta de pe traf e buna. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 24, 2014 Partajează Postat Februarie 24, 2014 Vezi ca alea doua rezistente se pun in serie cu primarul trafului de microunde iar un releu de 24V le sunteaza pentru putere maxima. Verifica traseul de alimentare al trafului de inalta tensiune si eventual pune aparatul pe primar sa vezi daca se alimenteaza.Daca se alimenteaza primarul, verifici daca are cumva siguranta pe secundarul de inalta arsa.Daca magnetronul se incalzeste usor in functionare (verifici cu mana radiatorul lui dupa un minut de functionare a cuptorului) si totusi cuptorul nu incalzeste, atunci ai magnetronul defect, strapunge intern.Asta in conditiile in care esti sigur ca se alimenteaza cu inalta tensiune si dioda impreuna cu condensatorul sunt bune.Dioda o verifici alimentand-o in serie cu un bec la o tensiune mai mare de 24V, nu cu aparatul de masura.In primul rand vezi daca ai tensiune de retea in primarul trafului, daca nu ai, vezi unde e intrerupta.Poti pune sunt in locul rezistentelor pe perioada verificarilor.Vezi ca schema cuptoarelor este in general aceeasi pe partea de inalta, difera doar la temporizari (mecanica sau electronica) si se gasesc de obicei pe net. Link spre comentariu
misu_imv75 Postat Februarie 25, 2014 Partajează Postat Februarie 25, 2014 Curata contactele releului de pe placa respectiva cu smirghel fin sau schimba-l cu unul nou . Bafta Link spre comentariu
wrotex Postat Februarie 27, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2014 Am dat jos releul...si nu am ce sa curat.E capsulat,nu se poate demonta.Va trebui sa cumpar altul,dar unde il pot gasi? Link spre comentariu
danys Postat Februarie 27, 2014 Partajează Postat Februarie 27, 2014 salut .o poza cu toata placa respectiva poate am ceva identic. Link spre comentariu
petru_f Postat Februarie 27, 2014 Partajează Postat Februarie 27, 2014 De regula releul ce sunteaza rez.are bobina intrerupta are cam 1,5K.In acest caz pe traf sant cam 180V. Link spre comentariu
wrotex Postat Februarie 27, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2014 Am masurat releul.Nu arata nimic intre pini in nici un sens...intrerupt in toate directiile.Unde as putea gasi asa ceva? Am facut si poza cu placuta ,dar...nu stiu cum sa o urc aici pe forum.Cred ca ar trebui facuta o modalitate mai simpla de a urca poze aici. E o parere... Link spre comentariu
petru_f Postat Februarie 27, 2014 Partajează Postat Februarie 27, 2014 Citeste regulamentul de la BAZAR punctul 3. Link spre comentariu
wrotex Postat Februarie 27, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2014 Asta e poza cu placa Link spre comentariu
petru_f Postat Februarie 27, 2014 Partajează Postat Februarie 27, 2014 Nu placa asta,ala e releul pt.gril.Poza la cealalta placa. Link spre comentariu
wrotex Postat Februarie 27, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2014 Cuptorul nu e cu grill.Si asta e releul care sunteaza cele 2 R de cate 47ohm fiecare.Se vad si in pozasunt cele doua de deasupra releului.Oricum,l-am scos si am masurat.Nu arata nimic in nici o directie Link spre comentariu
petru_f Postat Februarie 27, 2014 Partajează Postat Februarie 27, 2014 Bobina rel.intrerupta. Link spre comentariu
wrotex Postat Februarie 27, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2014 La acesta de pe placa din poza? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum