Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cuptor microunde "Magister" ,defect.

wrotex

Postări Recomandate

Buna ziua. Am probleme cu un cuptor cu microunde "Magister".Pe placa de alimentare s-au ars 2 rezistente de 47ohmi/5W,fiecare.sunt legate in paralel,un fel de divizor...chiar nu stiu ce rol au.Au crapat pur si simplu...Le-am inlocuit si iese fum si din cele noi.Pe placuta mai sunt 2 diode,sunt bune si 2 cond. , lafel sunt buni. Ce ar putea fi? Nu am mai incercat sa repar microunde pana acuma. Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• wrotex

15

• petru_f

10

• validae

2

• misu_imv75

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Buna,Validae. Amabil ca intotdeauna. Nu am mentionat ca dupa ce am inlocuit rez. cuprorul a functionat,s-a rotit si farfuria de sticla si ventilatorul...rad in 10 sec s-au incins rez.si a inceput sa iasa fum,asa ca l-am oprit.E un scurt dupa rez.,dar nu am idee unde! Nu are schema nicaieri.Cu rezist.arse,se rotea platoul dar nu incalzea.Siguranta de pe traf e buna.

Link spre comentariu

Vezi ca alea doua rezistente se pun in serie cu primarul trafului de microunde iar un releu de 24V le sunteaza pentru putere maxima. Verifica traseul de alimentare al trafului de inalta tensiune si eventual pune aparatul pe primar sa vezi daca se alimenteaza.Daca se alimenteaza primarul, verifici daca are cumva siguranta pe secundarul de inalta arsa.Daca magnetronul se incalzeste usor in functionare (verifici cu mana radiatorul lui dupa un minut de functionare a cuptorului) si totusi cuptorul nu incalzeste, atunci ai magnetronul defect, strapunge intern.Asta in conditiile in care esti sigur ca se alimenteaza cu inalta tensiune si dioda impreuna cu condensatorul sunt bune.Dioda o verifici alimentand-o in serie cu un bec la o tensiune mai mare de 24V, nu cu aparatul de masura.In primul rand vezi daca ai tensiune de retea in primarul trafului, daca nu ai, vezi unde e intrerupta.Poti pune sunt in locul rezistentelor pe perioada verificarilor.Vezi ca schema cuptoarelor este in general aceeasi pe partea de inalta, difera doar la temporizari (mecanica sau electronica) si se gasesc de obicei pe net.

Link spre comentariu

Am masurat releul.Nu arata nimic intre pini in nici un sens...intrerupt in toate directiile.Unde as putea gasi asa ceva? Am facut si poza cu placuta ,dar...nu stiu cum sa o urc aici pe forum.Cred ca ar trebui facuta o modalitate mai simpla de a urca poze aici. E o parere...

Link spre comentariu

Cuptorul nu e cu grill.Si asta e releul care sunteaza cele 2 R de cate 47ohm fiecare.Se vad si in pozasunt cele doua de deasupra releului.Oricum,l-am scos si am masurat.Nu arata nimic in nici o directie

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări