Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

nelamuriri amplificator lm3886

turcu_dan

Postări Recomandate

Salutare, vreau sa va cer parerea in urmatoarea problema: Am de gand sa realizez un amplificator cu lm3886, dupa urmatoarea schema ce am gasit-o pe forum. Acum ma intereseaza deocamdata doar partea de amplificare, asa ca am urmatoarele nelamuriri:1. Ma pot lipsi de ansamblul incercuit cu rosu? Nu ma intereseaza partea de mute;2. Daca nu iau in considerare acea parte atunci ce se intampla cu R9si R66? Raman neconectate?3. Daca prin intermediul unui intrerupator pun la masa R9si R66 se activeaza modul mute?4. Nu am detalii despre L1,L2 le realizez in aer? Cate spire? Multumesc anticipat.

post-59360-139829764401_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ratza

3

• turcu_dan

3

• andreivlad1999

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

1. Da.2. Nu, le conectezi la -VCC.3. Se dezactivează mute cînd le conectezi la -VCC.4. Eu am 10 spire date peste corpul rezistenţei cu care e conectată în paralel.

Link spre comentariu

Continuand mai departe cu schema am ajuns la partea corectorului de ton. 1. Circuitul operational din schema este de fapt unul singur, partea A si B?2. Comutatorul SW 1A/SW1B (incercuit cu albastru) sare peste corectii si lasa semnalul audio nemodificat asa cum este el de la sursa imput, Cd-player?3. Daca nu vreau sa am balans, sunt corecte taieturile din circuit?4. Alimentarea corectorului , din cate vad se face la ±15V, e vre-o problema daca se realizeaza din acelasi transformator care alimenteaza amplificarorul prin intermediul unui stabilizator de tensiune? In proiectul original transformatorul (T06933A rev 06) 230V 24V*2/3A 17*2/150ma 340A (Europe version) avea 2 tensiuni pe iesire 24x2 respectiv 17x2. Sau pentru a nu face rabat de la calitate am nevoie de alt traf+punte+partea de stabilizare?

post-59360-139829764451_thumb.jpg

Link spre comentariu

Dupa redresare+filtrare tensiunea creste cu aproximativ 1.4x tensiunea din transformator. In schema de mai jos, in cazul unui transformator cu priza mediana 2x24V dupa redresare+filtrare tensiunea e trecuta ca fiind 28V, e corect? Sa inteleg ca in cazul acestui tip de filtrare tensiunea dupa redresare+filtrare cu priza mediana = U transformator x 1.4/2?

post-59360-139829765925_thumb.jpg

Link spre comentariu

Tensiunea va fi mai mica de 33 de volti pentru ca vor fi si caderi pe diodele puntii redresoare. Cu cat curentul este mai mare cu stat caderile pe diode vor fi mai mari. Eu cred ca vei avea undeva in jur de 2x30V.Pe fiecare alternata sunt cate doua diode in conductie. Presupunand ca pe fiecare dioda cade o tensiune de 1.2(la curenti mari aceasta cadere este si mai mare) atunci ne raman doar 21.8V. 21.6x1.41=30.7V.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări