Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum rescriu un pic

Postări Recomandate

In primul rind vreau sa va salut pe toti,deabea am descoperit acest sait.BUNDECI: Cum pot Introduce un program intr-un pic 452F(care este intr-un montaj de semafor,ce are programul sau)?Acest montaj are un conector serial DB9 si contine in el si adaptorul serial,cu un buton de resetare.intre el si calculator nu a fost nevoie decit de un cablu cu doi conectori seriali DB9.Am reusit sa -l conectez la pc prin "microC PRO for PIC".Doresc sa folosesc acest montaj pentru diferite automatizari.Dar o voi lua Pas cu pas:1)cum incarc alt program?2) Cu ce programe? si cum?:rade:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

PIC-ul il puteti scrie cu un programator de PIC-uri (pickit2 de exemplu), folosind utilitarul pickit2 gratuit de pe siteul Microchip. Pt programare se folosesc cativa pini (trebuie sa cititi datasheetul).Insa scrierea fisierului hex in pic e partea simpla. Mult mai complexa este scrierea programului si compilarea in vederea obtinerii hexului.Aveti de citit daca doriti sa explorati acest domeniu...

Link spre comentariu

I-mi doresc F.mult sa explorez acest domeniu.Din pacate pina in prezent nu prea am gasit documentatii in limba romana.-Deoarece acest montaj are adaptor serial doresc daca se poate sa nu dau bani PICKIT daca se poate rograma si fara el.-Din cite am inteles de la "unuldinei"care a avut bunavointa sa-mi explice,se pare ca va trebui sa dau bani pe un adaptor de la serial la USB ,daca nu voi reusi o programare la o viteza mai mica de comunicare a portului de(9600 sau mai mica). Pentru moment as dori sa iau deundeva de pe net ,un programel pe care sa vad cum reusesc sa-l inghesui in PIC-ul meu.dupa ce vad cum se procedeaza voi incerca (prin documentare din VIDEOTUTORIALE),sa fac propriul meu program.Dar mai e mult pina departe Dar sigur voi razbate pentru ca sinte_ti voi.Avind in vedere acestea astept orice indrumare.sau informatii unde gasesc documentatie in limba romana.Orice idee conteaza .Va multumesc

Link spre comentariu

Salut.Pentru a il scrie pe serial ai nevoie ca in PIC sa fie scris deja un boot-loader; acesta se scrie cu un programator conecatat pe pinii de programare - vezi datasheet. Dupa asta iti trebuie un program de PC cu care sa incarci hex-ul generat de tine in PIC folosind acel boot-loader.Parerea mea este sa iti cumperi un programator gen PicKit2 sau PicKit3 cu care poti face multe lucruri, inclusiv debug.O zi buna.

Link spre comentariu

Multumesc pentru sfat,probabil va trebui sa procedez pina la urma in acest fel dar-la Pickit va trebui sa scot microcontrolerul de pe placa,si sa pun pe placa un soclu cu 40 pini(ceea ce mi-am luat in calcul)dar vroiam in prima faza sa incerc sa ma descurc cu ce am pina voi achizitiona un Pickit/o pompa de cositor / un soclu 40pini si un adaptor serial/USB si momentan bugetul lasa de dorit, dar vreau sa cistig timp ca drumul este lung .Spuneai ceva despre un boot-loader;ar fi din cite inteleg un prim pas de care sa ma leg,o sa incerc sa ma documentez destre aceasta;stii vre-un sait in romana vizavi de acest subiect?,i-mi mai poti spune cite ceva legat de boot-loader? multumesc!

Link spre comentariu

Nu neaparat trebuie dat PIC - ul jos , in prgramare se folosesc 5 pini ( 2 pentru alimentare si 3 pentru programare ) , pur si simplu trebuie lipit pe placa niste fire subtiri care vor fi conectate la Pickit2. De exemplu eu am o clona cu soclu zif , la montaje pun o fisa de 5 pini legati la pin-urile care sunt utilizate la programare , pun niste fire in soclul zif si le prind pe ele in loc de pic , partea cealalta merge in fisa din montaj si gata , numai trebuie dat jos PIC ul din montaj. ( daca se poate alimenta PIC - ul din monaj atunci acele 2 pin-uri de alimentare de la Pickit2 nu trebuie si o sa ramana doar 3 fire ) .

Link spre comentariu

Nu neaparat trebuie dat PIC - ul jos , in prgramare se folosesc 5 pini ( 2 pentru alimentare si 3 pentru programare ) , pur si simplu trebuie lipit pe placa niste fire subtiri care vor fi conectate la Pickit2. De exemplu eu am o clona cu soclu zif , la montaje pun o fisa de 5 pini legati la pin-urile care sunt utilizate la programare , pun niste fire in soclul zif si le prind pe ele in loc de pic , partea cealalta merge in fisa din montaj si gata , numai trebuie dat jos PIC ul din montaj. ( daca se poate alimenta PIC - ul din monaj atunci acele 2 pin-uri de alimentare de la Pickit2 nu trebuie si o sa ramana doar 3 fire ) .

Mi se pare o idee foarte buna,daca restul comtonentelor din montaj nuinfluenteaza negativ,dar din moment ce folositi aceasta metoda,inseamna ca e OK.schema unei clone PICKIT pot gasi undeva?Sa inteleg ca nu pot programa direct prin adaptorul serial al placii,prin conectorul DB9??? Ma gindeam ca producatorul de aceea a prevazut placa cu adaptorul serial si conector ca sa poata schimba programul daca se impune! NU?!! Zic si eu, dar nu ma pricep ,de aceea intrebmultam
Link spre comentariu

De mers merge asa legate cu fire , numai ca firele pe placa trebuie lipite intre pin - ul PIC -ului si prima componenta electrica , ca sa nu fie nici o componenta intre fir - PIC , altfel n-o sa mearga.Poate se poate programa si cu conectorul DB9 , problema sunt placile de baza / windows-urile , au fost foarte mult modificate in ultima vreme si numai cu foarte-foarte mult noroc se poate programa PIC - ul pe portul serial.De schema nu stiu ce sa zic , cauta pe forum ca sunt destule , eu personal am cumparat clona gata facuta cu 60 lej , cam pe acolo era daca il faceam eu , luand in considerare ca numai soclul zif la mine in magazin e in jur de 10 lej .. Problema este ca clona contine un PIC18F2550 care la randul sau trebuie programat , daca vreti sa-l faceti acasa trebuie sa cautati pe cineva sa-l programeze , sau parca si la sectiunea de Bazar se vindeau PIC-urile gata programate pentru clone , in cazul acela cred ca vanzatorul o sa trimita si o schema ceva ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări