Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boxe pentru scoala

Vizitator tatulea

Postări Recomandate

Vizitator tatulea

Salut! Acum ceva timp directoarea scolii la care invat ne-a propus mie si inca unui coleg sa repunem statia scolii in functiune. Am acceptat provocarea dar pe parcurs au aparut cateva probleme. Scoala a avut acum mult timp o statie de radioficare. Aceasta era conectata la un transformator (bobinat manual), iar de la acest transformator plecau cele 24 de boxe. Reteaua este facuta pe aliminiu. Statia a fost schimbata cu jvc rx-230r (datasheet). Pe pe carcasa boxelor vechi scrie 0,5W-30V, iar pe difizoare 0,5w-8 ohmi. Cineva ne-a recomandat sa pastram transformatorul pentru ca protejeaza in cazul unui scurt. Problema consta in cumpararea boxelor. Nu stim de cati watti, cat ohmi.... Avem impresia ca in carcasa vechilor boxe a existat si cate un transformator. Statia va fi folosita pentru anunturi si muzica. Ce boxe ne recomandati sa luam? Mai pastram transformtorul? Noi ne gandeam sa punem fiecare etaj pe cate o iesire (scoala are 3 etaje).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircel

4

• gab19

3

• zal

1

• cristi_ozana

1

Top autori în acest subiect

Vizitator tatulea

Ne-am gandit si noi la asta dar sunt cateva problemeȘ1.va fi ecou2.trebuie sa dai boxa tare pentru a se acoperi galagia de pe hol3.a mai incercat un profesor lucrul asta si era o zarva totala4.dorim ca fiecare boxa sa se poata opri din clasa, astfel incat in timpul unei lucrari mai prelungite sa nu te deranjeze

Link spre comentariu

Salut,Am niste difuzoare electronica din anii 90 pentru radioficare cu transformator si potentiometru pe fiecare difuzor. Difuzoarele sunt in cutii care au fost ambalate de noi nefolosite.

Link spre comentariu

Transformatorul (bobinat manual) se păstrează și va fi „atacat” de ieșirea noului „jvc rx-230r” iar secundarul lui va fi legată la vechea linie.

Am niste difuzoare electronica din anii 90 pentru radioficare cu transformator si potentiometru pe fiecare difuzor. Difuzoarele sunt in cutii care au fost ambalate de noi nefolosite.

Oferta este tentantă, dar gândește-te că lui îi trebuie multe asemenea difuzoare și mai ales factură ca Școala să poată deconta.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări