Vizitator pulseinduction Postat Februarie 10, 2018 Partajează Postat Februarie 10, 2018 Va salut, am o masina de spalat acelasi model AWO/D-55135 CU modul electronic L1799, care nu mai functioneaza. Cand o conectez la retea, fara ai da start la program, se aprind ledurile verzi si displayul cateva secunde dupa care se sting si ledurile si displayul pentru cateva secunde apoi iar se aprind , formand un ciclu continuu. Pe display nu imi apare nici o eroare, display-ul afisand normal, doar timpul si temperatura programului setat.In momentul cand dau drumul pe oricare program, concomitent cu ledurile si display-ul care se sting si se aprind se aud sunete de pompa, picaturi de apa si un releu care declanseaza. Am schimbat LNK304 chiar daca nu avea nici un semn vizibil ca ar fi ars, precum si rezistenta R020-33ohm(cod culori:Oranj/Oranj/Negru/Auriu), L003(cod culori:Galbem/Mov/Maro/Auriu) nu l-am schimbat neavand, dar l-am masurat cu multimetrul si imi indica 2,5 Ohm. De mentionat ca placa electronica nu prezinta semne vizibile ca ar fi ars ceva pe ea sau condensatori electrolitici umflati, precum si faptul ca in zona LNK304 se simte cald.Spuneti-mi va rog care credeti ca ar fi problema, ce ar trebui schimbat? Va multumesc! Link spre comentariu
validae Postat Februarie 10, 2018 Partajează Postat Februarie 10, 2018 Ai schimbat integratul degeaba.Să-l păstrezi pe cel înlocuit.Schimbă toți condensatorii electrolitici, chiar dacă par în regulă, nu toți se umflă când se duc... Cu multimetrul pe domeniul de diode, verifică toți semiconductorii (diode, triace, tranzistori) să nu ai vreunul în scurtcircuit. Link spre comentariu
florinellll Postat Februarie 12, 2018 Partajează Postat Februarie 12, 2018 Va salut, am o masina de spalat acelasi model AWO/D-55135 CU modul electronic L1799, care nu mai functioneaza. Cand o conectez la retea, fara ai da start la program, se aprind ledurile verzi si displayul cateva secunde dupa care se sting si ledurile si displayul pentru cateva secunde apoi iar se aprind , formand un ciclu continuu. Pe display nu imi apare nici o eroare, display-ul afisand normal, doar timpul si temperatura programului setat.In momentul cand dau drumul pe oricare program, concomitent cu ledurile si display-ul care se sting si se aprind se aud sunete de pompa, picaturi de apa si un releu care declanseaza. Am schimbat LNK304 chiar daca nu avea nici un semn vizibil ca ar fi ars, precum si rezistenta R020-33ohm(cod culori:Oranj/Oranj/Negru/Auriu), L003(cod culori:Galbem/Mov/Maro/Auriu) nu l-am schimbat neavand, dar l-am masurat cu multimetrul si imi indica 2,5 Ohm. De mentionat ca placa electronica nu prezinta semne vizibile ca ar fi ars ceva pe ea sau condensatori electrolitici umflati, precum si faptul ca in zona LNK304 se simte cald.Spuneti-mi va rog care credeti ca ar fi problema, ce ar trebui schimbat? Va multumesc! Verifica rezistenta de incalzire Link spre comentariu
Vizitator pulseinduction Postat Februarie 13, 2018 Partajează Postat Februarie 13, 2018 Va salut, va multumesc pentru sfaturile date. Urmand sfaturile domnului Validae, de a verifica semiconductorii de pe placa electronica, am gasit dioda DZ06 1N5956B strapunsa, imi arata o valoare de 240mV in ambele sensuri si dioda D012 SB2100 care imi indica o valoare de 368mV, din experienta mea redusa in electronica, diodele masurate imi indicau o valoare intr-un interval de 500-700mV, credeti ca este dusa sau aceasta este valoarea normala de 368mV si spuneti-mi daca dioda SB2100(2A/100V) merge inlocuita cu alta dioda de 2A dar de voltaj mai mare.Va multumesc Link spre comentariu
validae Postat Februarie 13, 2018 Partajează Postat Februarie 13, 2018 Dioda SB2100 e o diodă Schottky, iar acea cădere mică de tensiune (368mV) e absolut normală în acest caz. Cealaltă diodă, care dă o cădere mică în ambele sensuri, dați-o jos și mai măsurați-o odată.E posibil să dea eronat din cauza altei componente din circuit. Link spre comentariu
Vizitator pulseinduction Postat Februarie 13, 2018 Partajează Postat Februarie 13, 2018 Masurarea a fost facuta cu dioda scoasa de pe placa. Link spre comentariu
cornel1962 Postat Februarie 13, 2018 Partajează Postat Februarie 13, 2018 ...eu zic ca se merita o rescriere a memoriei , bineinteles dump-ul salvat inainte ..., daca tot nu vrea, poate chiar procesor defect ! Link spre comentariu
validae Postat Februarie 13, 2018 Partajează Postat Februarie 13, 2018 Dacă dioda Zenner de 200V dă o cădere de tensiune măsurabilă în ambele sensuri, nu e bună...schimbați-o.Se pot pune și diode de tensiune mai mică înseriate, până ajungeți la tensiunea necesară.Dar să fie de aceeași putere (3W) Link spre comentariu
Simpalean Postat Februarie 13, 2018 Partajează Postat Februarie 13, 2018 Am o placa L1799 defecta , dezmembrata partial. In pozitia ZD06 pe placa mea este P6KE 200A si este montata in crcuitul snubber , in serie cu D006 din schema asemanatoare de mai jos in locul circuitului RC ( R038 150K || C053 470pF). Masurata cu aparatul indica 588mV in sensul de conductie si invers , nimic. Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 13, 2018 Partajează Postat Februarie 13, 2018 Da , care e problema ? Dioda este, foarte probabil, bună . Link spre comentariu
validae Postat Februarie 13, 2018 Partajează Postat Februarie 13, 2018 Problema nu-i cu dioda colegului simpălean, ci cu dioda 1N5956 a colegului pulseinduction (inițiatorul topicului), care dă o valoare redusă în ambele sensuri... Link spre comentariu
Simpalean Postat Februarie 13, 2018 Partajează Postat Februarie 13, 2018 Era un raspuns pentru userul pulseinduction care parea sa aibe neclaritati in legatura cu dioda din aceeasi pozitie de pe placa dânsului. Sau nu am inteles eu bine... Link spre comentariu
validae Postat Februarie 13, 2018 Partajează Postat Februarie 13, 2018 A fost doar o neînțelegere. Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 13, 2018 Partajează Postat Februarie 13, 2018 Scuze , aveți dreptate dar mie mi s-a părut că la problema colegului @pulsinduction a răspuns deja @validae la #53. Credeam că e o temă nouă pe același subiect . Link spre comentariu
Simpalean Postat Februarie 13, 2018 Partajează Postat Februarie 13, 2018 Nici o problema! Ma gandeam ca asa s-a intamplat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum