Vizitator cosmin91 Postat Februarie 23, 2014 Partajează Postat Februarie 23, 2014 Am urmatoarea problema ,am un invertor cel din imagine si am pus invers firele la baterie si a puscat ceea ce pare a fi o rezistenta,nu stiu sigur.am facut punte la aceea rezistenta si mi-a puscat cea de langa radiator.Va rog sa ma ajutati cu un sfat ce tip de piese am nevoie si daca se mai poate face va multumesc mult scuzati scrisul. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 23, 2014 Partajează Postat Februarie 23, 2014 Rezistenta aceea s-a ars din cauza altui defect, tare ma tem ca s-a dus si IC1. Nu se vede din poza seria integratelor, siguranta pare sa nu se fi ars totusi. Link spre comentariu
Vizitator cosmin91 Postat Februarie 23, 2014 Partajează Postat Februarie 23, 2014 ic este ssp5n90 dar nu se vede busit Link spre comentariu
gab19 Postat Februarie 23, 2014 Partajează Postat Februarie 23, 2014 rezistenta asta a 2-ua s-a ars prima sau cea de sus? Link spre comentariu
Vizitator cosmin91 Postat Februarie 23, 2014 Partajează Postat Februarie 23, 2014 prima si am facut punte la cea de sus Link spre comentariu
Vizitator cosmin91 Postat Februarie 23, 2014 Partajează Postat Februarie 23, 2014 scuze cea de sus sa ars prima si am facut punte dupa ce sa ars Link spre comentariu
validae Postat Februarie 23, 2014 Partajează Postat Februarie 23, 2014 Cea de sus-dreapta RV1 este un varistor.Nu toate integratele arse explodeaza, unele ,,mor,, silentios.Sper pentru tine, sa fi scapat totusi unul din ele macar.Verifica toate diodele si rezistentele, chiar de arata impecabil, si schimba cele doua integrate din partea dreapta a sursei.Proba sa o faci apoi cu un bec de 100W inseriat cu reteaua.Daca se va inrosi slab becul, e in regula si poti alimenta apoi direct.Daca se va aprinde puternic, e ceva in neregula si mai trebuie ,,sapat,,. Link spre comentariu
Vizitator cosmin91 Postat Februarie 23, 2014 Partajează Postat Februarie 23, 2014 varistor ce este defapt ce functie are? Link spre comentariu
gab19 Postat Februarie 23, 2014 Partajează Postat Februarie 23, 2014 eu nu cred ca a scapat CI deoarece acea rezistenta vune direct la pinii integratului daca nu ma insel pe undeva pe la iesire.esti sigur ca nu ai facut vreun scurt de s-a ars rezistenta asta a 2-ua adica nu vad dc s-ar fi ars din moment ce doar ai pus rezistenta aia in scurt Link spre comentariu
validae Postat Februarie 23, 2014 Partajează Postat Februarie 23, 2014 Poti pune seria sursei sau seria aparatului din care provine ? Link spre comentariu
leoncris Postat Februarie 23, 2014 Partajează Postat Februarie 23, 2014 Integratul a crapat la schimbarea polaritatii alimentarii , nu la straparea ... varistorului. Link spre comentariu
Vizitator cosmin91 Postat Februarie 23, 2014 Partajează Postat Februarie 23, 2014 este un alimentator de scuter electric 2 x 12v 7A in serie.si am pus invers firele si a facut poc varistorului atat dupa ce am facut punte la varistor a facut poc siguranta dupa care am pus in locul varistorului o rezistenta de 260 ohm si am schimbat siguranta am alimentat la 220 si poc rezistenta a doua de langa ic a facut o flama dar nu am vazut unde deoarece era in cutia de plastic Link spre comentariu
gab19 Postat Februarie 23, 2014 Partajează Postat Februarie 23, 2014 trebuie neaparat sa schimbi integratul acela Link spre comentariu
Vizitator cosmin91 Postat Februarie 23, 2014 Partajează Postat Februarie 23, 2014 un echivalent ma ajutati la acel ic si nu am varistor se poate pune alceva sau pot lua din orice incarcator alt varistor? multumesc Link spre comentariu
leoncris Postat Februarie 23, 2014 Partajează Postat Februarie 23, 2014 Ce marcaje au IC1 si IC2 ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum