Kostas1 Postat Februarie 23, 2014 Partajează Postat Februarie 23, 2014 Buna ziua!Am achizitionat de curand aparatul sus-mentionat. Problema mea este ca pe unde scurte nu se aude nimic. Din cate mi-am dat seama, antena aparatului este de fapt cadrul metalic incorporat in caseta. Ce nu inteleg este unde trebuie sa fie el conectat. Daca vreau sa ii pun antena exterioara unde trebuie sa ma leg? Am schema dar nu inteleg.Multumesc anticipat! Link spre comentariu
cirip Postat Februarie 23, 2014 Partajează Postat Februarie 23, 2014 Antena se poate conecta la capatul dinspre comutator (cald, nu masa) al sectiunii desenate in stanga a condensatorului variabil. Inseriaza si un condensator ceramic de 22-100pF. Valoarea nu e critica.De test, poti sa incerci sa atingi cu o surubelnita punctul respectiv si sa asculti daca se schimba ceva.Uita-te cu atentie si cate bobine sunt pe bara de ferita. Daca este facut sa receptioneze numai in zona de frecvente joase a benzii de scurte, e posibil sa foloseasca antena pe ferita si pe scurte si ar trebui sa vezi 3 bobine pe bara de ferita. In cazul asta e posibil sa fie dezacordat, daca nu se aude nimic numai pe scurte. Link spre comentariu
Kostas1 Postat Februarie 23, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2014 Am inteles. Multumesc foarte mult! O sa revin cu reply dupa ce o sa fac modificarile.Toate cele bune! Link spre comentariu
QQme Postat Februarie 24, 2014 Partajează Postat Februarie 24, 2014 Buna ziua!Am achizitionat de curand aparatul sus-mentionat. Problema mea este ca pe unde scurte nu se aude nimic. Din cate mi-am dat seama, antena aparatului este de fapt cadrul metalic incorporat in caseta. Ce nu inteleg este unde trebuie sa fie el conectat. Daca vreau sa ii pun antena exterioara unde trebuie sa ma leg? Am schema dar nu inteleg.Multumesc anticipat!Daca studiai vizual aparatul,vedeai pe mijlocul barei de ferita 2 bobine cu spire putine ( 8-10 ),acelea sunt bob. de intrare pe scurte,verifica circuitul de intr. precum si oscilatorul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum