Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

6P3S-E PP

gheo23

Postări Recomandate

Buna ziua! Vreau sa va supun atentiei aceasta schema , clasica dealtfel , dar pe care as dori s-o realizez si am nevoie de opinia dv. in ceea ce priveste regimul de lucru/valori componente si design si nu in ultimul rand calcul transformator. O simulare ar fi extrem de utila in evaluare si astept cu interes criticile dv. constructive. Deci iata :

6P3S-E 30w PP..pdf

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gheo23

4

Zile populare

Mai pui şi tu o rezistenţă în schemă să nu se supere sursa de negativare(-22V ,oricum trebuie un minus mai mare acolo circa -40V) la trecerea din clasaA în clasaAB2.Cam mic curentul ia_0 pentru clasaA , în clasaAB2 defazorul asigură doar curent mic gc-6P3S-E(în AB2 trebuia chiar un Raa/Zaa mai mic circa 4k-5k si alt defazor/atac).Schema poate asigura 10W-12W putere utilă în clasaA ,20W-25W în clasaAB1(fară curent gc) şi chiar 40W în AB2(dacă asiguri curent gc tuburi finale când Zaa-corespunde clasei AB2).Vezi că 6p3s-e nefiind pentodă are reprezentare greşită în schemă(tubul 6p3s-e fiind tetrodă cu fascol dirijat nu are g3).

post-18717-139829763876_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Buna ziua! Vreau sa va supun atentiei aceasta schema , clasica dealtfel , dar pe care as dori s-o realizez si am nevoie de opinia dv. in ceea ce priveste regimul de lucru/valori componente si design si nu in ultimul rand calcul transformator. O simulare ar fi extrem de utila in evaluare si astept cu interes criticile dv. constructive. Deci iata :

O singura intrebare am,de ce vrei sa construiesti partea de amplificare si defazorul cu EF80?Interesanta comutarea A/AB .Pentru atac mai "energic" te poti inspira de aici, etajul cu ECC82.pentru clasa A poti merge cu un Ia de 47..50mA prin finale ,cu Ua 380V( e bine dom Vali?) sau poti creste anodica Ua 410..415V daca vrei curent mai mic prin finalePentru inspiratie ,adaptare traf de iesire la finale,etc ,te poti inspira de aici http://frank.pocnet.net/sheets/049/6/6L6GC.pdf 6P3C-E este echivalent cu 6L6GC
Link spre comentariu

Da , ia_0=50mA/6P3S-E pentru disipaţie la anod 18W când negativarea este automată şi Ua=380V(Ua_k≈360V) asta înseamnă circa 12W putere utilă în sarcină în clasaA restul până la circa 25W în AB1.

În regimul ăla de alimentare etaj final(PP_6P3S-E)în opinia mea ar merge cam aşa:

clasaA Zaa=9k negativare automată(ia_0=58mA)

clasaAB1 Zaa=6k6 negativare fixă(ia_0=40mA)

clasaAB2 Zaa=4k negativare fixă(ia_0=25mA) în prezenţa curent gc asigură circa 47W putere utilă în sarcină la anozi.

Link spre comentariu

Deci , in mare , sunt pe drumul bun ! in schema nu este figurata alimentarea si de aceea nu apare rezistenta de care spuneti Valderama insa fiti sigur ca aceasta exista si nu numai aceasta ci si elementul de reglaj al tensiunii de negativare , filtraj etc. Infasurarea de pe transf de retea are 30v.Dealtfel acesta este terminat si contine o tensiune de 275v/0,35A , doua tensiuni de 12,6v si aceea de 30v. Un soc de 7Hy/400mA l-am bobinat deja si cred ca este suficient pentru un filtru pi impreuna cu 470mF/450v. Multumesc pentru datasheet Viobio iar "de ce EF80" e cam asa.Un coleg depanator ceva mai in varsta a pastrat mai multe lampi noi pe care mi le-a daruit iar printre ele si vreo 20 de EF80 . M-am gandit ca e lampa bunicica si vreau sa vad ce le poate anodul ca sa zic asa. E un experiment dar daca nu iese bine ma gandesc sa fac defazorul cu trioda din 6F1P cuplata direct cu pentoda sau ma gandeam chiar la defazorul Wavebourne cu 2 EF80 si un PCF82. Voi vedea insa ar fi utila o simulare . Poate prin bunavointa dl. Lazaroiu ...in limita timpului disponibil. Astept pareri si in legatura cu RN sau calculul Tr 1.Multumesc!

Link spre comentariu

@ValderamaAm selectat gresit in Splan simbolul pentru 6P3S-E . E tetroda cu fascicul dirijat fireste.Ce spuneti de tr. de iesire? Mai am doua miezuri de cca. 14 cmp E+I dar nu sunt identice si ma gandesc sa le bobinez ca aici:

post-11508-139829764019_thumb.jpg

Link spre comentariu
:da cred ca am sa bobinez ambele tipuri de miezuri si voi face teste cu ele. Am un osciloscop si un generator si voi posta rezultatele. Sunt convins ca E-urile vor bate C-urile(ca tot sunt peste tot la putere :limb: in alimente desigur !) dar sa stiti ca in ultimul amplif construit cu GU29 mi s-au parut admirabile pentru cei 7cmp.
Link spre comentariu

Deci , in mare , sunt pe drumul bun ! in schema nu este figurata alimentarea si de aceea nu apare rezistenta de care spuneti Valderama insa fiti sigur ca aceasta exista si nu numai aceasta ci si elementul de reglaj al tensiunii de negativare , filtraj etc. Infasurarea de pe transf de retea are 30v.Dealtfel acesta este terminat si contine o tensiune de 275v/0,35A , doua tensiuni de 12,6v si aceea de 30v. Un soc de 7Hy/400mA l-am bobinat deja si cred ca este suficient pentru un filtru pi impreuna cu 470mF/450v. Multumesc pentru datasheet Viobio iar "de ce EF80" e cam asa.Un coleg depanator ceva mai in varsta a pastrat mai multe lampi noi pe care mi le-a daruit iar printre ele si vreo 20 de EF80 . M-am gandit ca e lampa bunicica si vreau sa vad ce le poate anodul ca sa zic asa. E un experiment dar daca nu iese bine ma gandesc sa fac defazorul cu trioda din 6F1P cuplata direct cu pentoda sau ma gandeam chiar la defazorul Wavebourne cu 2 EF80 si un PCF82. Voi vedea insa ar fi utila o simulare . Poate prin bunavointa dl. Lazaroiu ...in limita timpului disponibil. Astept pareri si in legatura cu RN sau calculul Tr 1.Multumesc!

Eu am o parere foarte buna despre EF80 iar schema pe care ai prezentat-o pare serioasa cred ca este mai reusita decit varianta wavebourne d-l Lazaroiu poate spune mai mult despre ea
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări