Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PIC16F685 mort ?

Postări Recomandate

Am cumparat un PIC16F685 ( initial am vrut un 690 dar nu prea se mai gaseste prin Ro ) , totul bine , am terminat cablajul , si zic hai sa fac o proba , si cand totul parea prea frumos vine problema.Am introdus PIC-ul in Pickit2 ( clona ) cu soclu zif , cand ii dau write face ce face si dupa imi spune : " Verification of configuration failed" , am incercat de 3-4 ori acelas lucru , am scos dintr-un montaj mai vechi un PIC16F690 , l-am pus pe ala , merge fara nici-o problema , deci Pickit - ul merge fara probleme. Am verificat daca sigur este pus code protection pe disabled si da este. Acuma nu stiu , nu am incercat pana acuma PIC16F685 este prima data , o fi ceva probleme cu soft - ul Pickit2 si nu se intelege cu modelul 685 , sau am primit un cip defect ma duc sa fac scandal sau nu ? De recunoscut il recunoaste da cam atata face ...Hex - ul este generat de mikroC Pro fara nici o eroare.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

In meniul Tools debifeaza Fast Programming. Am avut un caz parca similar cu un PIC nou, dar nu-mi mai aduc aminte de ce PIC era vorba. Era un PIC autentic cu siguranta. Acuma, ca ti-l programeaza in 3 sau 10 secunde, nu cred ca mai conteaza, deci il poti lasa mereu pe non-Fast Programming.

Sper sa fie asta buba...

Link spre comentariu

Am incercat , dar tot asa face :sparge:

Revin cu niste informatii : am scris hex - ul in PIC care se termina cu eroarea mentionata , dupa acea am dat un Read , am comparat cele 2 fisiere hex si sunt absolut identice.La config insa apare problema , la importarea hex-ului am CONFIG 2007 00D4 ---- 0000 1101 0100Iar la citire apare ca si golCONFIG 3FFF ----- 1111 1111 1111
Link spre comentariu

Am rezolvat problema dupa ore de cautare pe forumul microchip , trebuie bifat Use VPP 1st Program Entrydaca nu este bifat la programare nu stiu ce chesti de pin-uri I/O iau la :bataie .

L-am programat acuma fara nici o problema , l-am pus in montaj acuma incep alte probleme am niste LED - uri legate prin niste BC - uri , cand pun punte cu multimetru setat la Amperaj , se deschide LED -ul cat trebuie si suge cam 2-3 mA din VDD , dar vad ca PIC - ul abia imi deschide LED- ul :nebunrau: , trebuie sa montez si celalalte 3 LED uri si sa fac niste masuratori , LED -ul legat este nr - ul 4 si sta aprins numai +/- 1s la fiecare 8s e greu de masuart , LED - ul nr1 sta aprins cam 8s , acolo o sa fie posibil masuratorile.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări