Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

un sfat legat de un amplificator Marantz

Vizitator justQT

Postări Recomandate

Vizitator justQT

Buna , sunt destul de profan in ale electronicii si as avea nevoie de o parere avizata. Am un amplificator Marantz,a functionat foarte bine pana acum un timp fara probleme,acum in timp ce merge,sunetul perfect ,totul ok,se aude un zgomot ,ca si cum ceva se declanseaza in el si ramane mut,nu mai am sunet,perioade mari sau mai mici,dupa care iarasi se aude sunetul respectiv si sunetul revine. Uneori cu sunetul oprit se aude un bazait de fundal ,care la fel,apare si dispare fara sa fie influentat de nici o sursa. Aveti o explicatie ptr chestia asta si ce ar putea fi defect? Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

...fa rost de fludor,sacaz si un letcon,apoi ia_l la ...lipit.Vezi ca ai lipituri reci la releul ala care cupleza iesirea spre difuzoare.Off_topic:Data viitoare ,daca vrei sa_tzi raspunda cineva la intrebarile tale,scrie si ce model e vechitura aia de Marantz,eventual niste poze.Sa nu te superi...te invatz de bine... :da

Link spre comentariu
Vizitator justQT

ampliful e un Marantz pm-55 ,o sa pun pozele in urmatorul post si boxele ce le am la el sunt 2 magnaturi (3-way bass reflex , 75-150 W,impendanta 4-8 ohmi , 30-20000 HZ ,Sensivity 90 db) ,si mai am o boxa mica de inalte de la un sistem pusa pe unul dintre canale

Link spre comentariu

De declanşat, declanşează releul din protecţie şi ptr asta ai următoarele variante: - STK pilot semidefect în amplif, că de regulă merg fierbinţi şi după atîţia ani... de verificat ptr lipituri reci, rez decalibrate.- Etajul final cu defect (trz, rezistenţe, semireglabilii superdiodelor).- Cond electrolitici uscaţi în circuitul de protecţie (CN04).- Puţometri defecţi în reţeaua de corecţie din bucla finalului, posibil motiv de oscilaţii...- Orice alte chestii neprevăzute, corpuri străine căzute în interior...Verifică ce impedanţă reală au boxele, probabil că sînt de 4 şi bietul amplif a fost chinuit cu ele, mai ales canalul unde ai mai legat încă o boxă. Marantz leagă boxele în paralel la cuplarea ambelor sisteme (A+B), aşa că nu-i văd un viitor strălucit amplifului.Nu era nevoie de poze cu exteriorul amplifului.

Link spre comentariu

...modelul asta merge si in 2 ohmi...deci nu e o problema faptul ca a mers cu boxele alea.Nu stiu de ce dar presimt ca are contacte imperfecte,mai ales ca are driver cu STK...intai sa_l desfaca si sa_l inspecteze olfactiv,in nici un caz sa desfaca protectzia ca arde finalii si poate si boxele.Ieri am bulit si eu una cu un HK cu contact imperfect la butonul de muting(-20db)..tzac si s_a dus ,,bass_ul.. :rade:

Link spre comentariu

De fapt merge şi-n 0,5 Ohmi la sfert de watt. .............Lăsînd gluma, cine nu dă de volum spre maxim, nu ştie de-i poate ampliful. La 200W consum maxim de la reţea e bine că poate cei 2x65W din reclamă, dar numai pe 8 Ohmi, pe 4 Ohmi e riscant şi ptr trafo şi ptr trz finali, se vede clar din diferenţa foarte mică de putere livrată, iar toate celelalte ''puteri'' depăşesc consumul şi randamente supraunitare nu am văzut.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

daca nu ai rezolvat uite aici un sfat:

desfaci capacul de sub el de pe mijloc. cum il tii cu josul in sus, o sa observi ca intr-un loc (daca tin bine minte inspre fata undeva) coboara dinspre carcasa un pin metalic, care este cositorit pe placa electronica. acolo lipitura e imperfecta.

sper sa fie doar asta, mi-au trecut prin mana 3 amplificatoare ca al tau, si toate 3 au avut aceeasi problema. mai refa si lipiturile, in special la integratul stk 3062 sau 3082, nu mai retin exact codul. mai poate sa fie si un pin de la acel integrat dezlipit in integrat, dar se intampla foarte rar treaba asta. vezi ce si cum, si ne zici si noua.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări