Vizitator mercas Postat Februarie 22, 2014 Partajează Postat Februarie 22, 2014 Buna seara!Jucandu-ma pe Crocodile Technology,am simulat schema electrica a unui releu cu temporizare avand in componenta tranzistorul BCX38C.Intrebarea mea este:Acest tranzistor rezista cu adevarat la 12V sau este o eroare a programului?Va multumesc anticipat. Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Februarie 22, 2014 Partajează Postat Februarie 22, 2014 rezista si la mai mult Link spre comentariu
Vizitator mercas Postat Februarie 22, 2014 Partajează Postat Februarie 22, 2014 rezista si la mai mult Multumesc pentru raspuns.Sa inteleg ca ar rezista pe o baterie de 12v 65 A fara probleme.Exista inlocuitori pentru acest tranzistor astfel incat sa scot un timp mai bun pentru releu? Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Februarie 23, 2014 Partajează Postat Februarie 23, 2014 vrei sa cresti perioada pana cupleaza releul?creste condesatorul la o valoare mai mare Link spre comentariu
Vizitator mercas Postat Februarie 23, 2014 Partajează Postat Februarie 23, 2014 vrei sa cresti perioada pana cupleaza releul?creste condesatorul la o valoare mai mareNu vreau sa cresc perioada pana cupleaza releul,ci perioada cat acesta sta cuplat(ideal 10s).De asemenea as dori ca releul sa cupleze cat mai repede posibil.Multumesc. Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Februarie 23, 2014 Partajează Postat Februarie 23, 2014 elimina rez.de 100ohmi in locul ei fa un strap,scadei valoarea rez.de 109k la 56k sau 47k,scadei valoarea rez.de 5k la 3,3m sau 2,2k.crestei valoarea condensatorului la peste 10microfarazi,pune o dioda 1n4001 002...etc pe releu. Link spre comentariu
Vizitator mercas Postat Februarie 23, 2014 Partajează Postat Februarie 23, 2014 elimina rez.de 100ohmi in locul ei fa un strap,scadei valoarea rez.de 109k la 56k sau 47k,scadei valoarea rez.de 5k la 3,3m sau 2,2k.crestei valoarea condensatorului la peste 10microfarazi,pune o dioda 1n4001 002...etc pe releu.Multumesc pentru raspuns,insa imi puteti explica cum pot face strap in locul rezistentei de 100ohmi?.Sunt incepator in ale electronicii si inca nu sunt familiarizat cu toate notiunile,de asemenea am cautat pe forum dar procedeul nu este explicat.V a multumesc Link spre comentariu
bobinatorul Postat Februarie 23, 2014 Partajează Postat Februarie 23, 2014 Strapul reprezinta in fapt o conexiune electrica...... cu o rezistenta electrica aproape de zero.In cazul tauin locul rezistentei vei monta o" sarmulita" Link spre comentariu
zal Postat Februarie 23, 2014 Partajează Postat Februarie 23, 2014 Rez de 100 Ohmi e ptr protejarea bobinei releului la o tensiune mai mare a bateriei, sau la funcţionare îndelungată, ca să nu se încingă, valoarea exactă depinde de rez bobinei luată în calcul. Ideal, o tensiune de 90% din cea nominală a releului e suficientă ptr funcţionare corectă şi nu încinge bobina. Dacă tensiunea bateriei variază destul de mult, e mai greu de potrivit schema. Iar trz se alege şi ptr curentul şi puterea disipată suportate, că 12V e normal ptr toţi trz fabricaţi azi.Schema asta e doar un exerciţiu teoretic. Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Februarie 23, 2014 Partajează Postat Februarie 23, 2014 foarte bine ar fi sa pui si un condensator de 220 sau 470microfarazi pe releu Link spre comentariu
Vizitator mercas Postat Februarie 23, 2014 Partajează Postat Februarie 23, 2014 Va multumesc pentru raspunsuri.Am insa o ultima intrebare:Cum pot modifica circuitul in asa fel incat sa intrerup nulul si nu faza?Multumesc anticipat! Link spre comentariu
validae Postat Februarie 23, 2014 Partajează Postat Februarie 23, 2014 Despre ce faza si nul vorbesti aici ??? Schema lucreaza in curent continuu.Sau poate ai de gand sa alimentezi ceva la retea prin releu ? Link spre comentariu
Vizitator mercas Postat Februarie 23, 2014 Partajează Postat Februarie 23, 2014 Despre ce faza si nul vorbesti aici ??? Schema lucreaza in curent continuu.Sau poate ai de gand sa alimentezi ceva la retea prin releu ?In schema desenata de mine,alimentarea condensatorului se face prin actionarea unui intrerupator aflat pe partea cu + a circuitului.Intrebarea mea este:Cum as putea modifica circuitul in asa fel incat sa intrerup partea cu - a circuitului ce alimenteaza condensatorul,fara a afecta functionarea intregului circuit.Imi cer scuze pentru imprecizia intrebarii mele.Stima Link spre comentariu
validae Postat Februarie 23, 2014 Partajează Postat Februarie 23, 2014 Pui intrerupatorul pe minusul bateriei.Schema va functiona la fel. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum