Vizitator andrey cobeanu Postat August 28, 2015 Partajează Postat August 28, 2015 Ce se leaga la punctele A si B din schema. Link spre comentariu
Spitfire Postat August 28, 2015 Partajează Postat August 28, 2015 Ce se leaga la punctele A si B din schema. O sârmă... Link spre comentariu
ratza Postat August 31, 2015 Partajează Postat August 31, 2015 Sau un întrerupător. Link spre comentariu
klaxxon Postat Septembrie 8, 2015 Partajează Postat Septembrie 8, 2015 Caut o schemă de tester acustic de continuitate cu frecvenţa puternic variabilă cu rezistenţa din circuitul de testat. De exemplu, pentru o variaţie a rezistenţei de 0,2Ω frecvenţa să varieze cu măcar 200Hz. Are cineva o astfel de schemă? Mulţumesc anticipat. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Septembrie 8, 2015 Partajează Postat Septembrie 8, 2015 @klaxxon: https://www.physicsforums.com/threads/555-voltage-controlled-oscillator-1v-octave.616528/ Si iti mai ramane sa gandesti o sursa de curent constant care sa alimenteze rezistenta de masurat. Restul este experiment. Link spre comentariu
UDAR Postat Septembrie 8, 2015 Partajează Postat Septembrie 8, 2015 Caut o schemă de tester acustic de continuitate cu frecvenţa puternic variabilă cu rezistenţa din circuitul de testat. De exemplu, pentru o variaţie a rezistenţei de 0,2Ω frecvenţa să varieze cu măcar 200Hz. Are cineva o astfel de schemă? Mulţumesc anticipat. Enunțul este ușor incomplet , mai exact nespecific . Variație de 0,2Ω de la cât la cât ? Căci una e de la 0 la 0,2 și alta de la 100 la 100,2 . În funcție de răspuns sunt mai multe soluții dar în principiu - cum arată și colegul nico_2010 mai sus - ai nevoie de un generator de curent constant sau de un alt circuit de converise ohmi-volți și apoi un VCO sau mai precis de un VFC . Link spre comentariu
klaxxon Postat Septembrie 8, 2015 Partajează Postat Septembrie 8, 2015 (editat) Mulţumesc nico_2010. Ideea este de a alimenta acest oscilator la 1,5 maxim 3V. Salutare UDAR. Testerul va fi folosit pentru a „suna” nişte înfăşurări secundare de reductoare de curent. Aşadar poate fi vorba de o variaţie de la 0 la 0,2Ω sau chiar mai mică. Este important ca frecvenţa să varieze foarte mult pentru a fi uşor de „auzit” o legătură directă la masă faţă de una care trece prin înfăşurare şi se închide la masă. Am găsit pe net următorul montaj pe care vreau să-l testez: Edit: Ai dreptate, am reeditat postarea. Editat Septembrie 8, 2015 de klaxxon Link spre comentariu
UDAR Postat Septembrie 8, 2015 Partajează Postat Septembrie 8, 2015 (editat) Schema este specificată pentru 1...4V . Cu o anumită micșorare a rezistențelor R2 și R3 se poate coborî puțin limita inferioară ( dar nu mai jos de circa 0,8V) și se poate crește sensibilitatea ( variația frecvenței cu tensiunea ) . Rămâne să faci convertorul care dă 1V la 0 Ω și 4 V la 0,2Ω. EDIT . Acum văd că pe schemă scrie Vcc = 1...4V . Cred că e o greșeală , cred că tensiunea U comandă este 1...4V iar tensiunea de alimentare minim 2...3V zic eu . Editat Septembrie 8, 2015 de UDAR Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum