Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema buzzer 3v

marius_3004

Postări Recomandate

Are cineva o schema verificata de buzzer alimentat la 3v?Sarcina e un difuzor dintr-o sonerie chineasca,are cam 16ohmi la masuratoare,din acelea de marimea unei monede de 50 bani.De preferat sa tiuie cat mai strident...Ceva simplu.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

4

• marius_3004

4

• gab19

4

• ratza

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

TLC 555 este una din versiunile CMOS ale lui 555 si functioneaza si la 3V.Mai bine incearca o schema simpla cu doua tranzistoare, merge din prima si se poate ajusta frecventa dintr-o rezistenta.Acolo e alimentat la 9V dar merge si la 3V. Se tatoneaza valoarea rezistentei de 100K punand un potentiometru in loc. Daca montezi un condensator intre 10-100nF in paralel cu difuzorul poti obtine un sunet foarte puternic atunci cand se ajunge la rezonanta.Cel mai bine se comportau castile din vechile telefoane romanesti, cu rezistenta in jur de 80 Ohmi.

post-21106-139829763752_thumb.jpg

Link spre comentariu

Am mentionat asta, e doar una din versiuni, dar nu se gaseste pe toate drumurile.Cel mai bine face varianta cu tranzistori.Pot sa-i dau si alte scheme, aveam una care mergea bine si la 1,5V.

Link spre comentariu

Am gasit schemele cautand prin colectia personala a revistei Tehnium ( care se poate si descarca gratuit pe net)

Acolo se dau ca traductoare o casca de walkman (casetofon portabil miniatura) sau difuzor piezo, dar se pot folosi si difuzoare de la telefoane mobile sau buzzere de pe placile de baza PC.Secretul unui sunet puternic este sa montati difuzorul intr-o cavitate rezonanta, eu mai montez difuzoarele in diverse capacele recuperate din diverse flacoane de cosmetice. Puteti observa asta la telefoanele mobile, unde se folosesc diverse labirinturi acustice pentru amplificarea prin rezonanta a sunetului.

post-21106-139829763835_thumb.jpg

Link spre comentariu

Acum imi aduc aminte ca desfacusem o sirena din aia de bicicleta cu element piezo,avea lipit de element o folie de plastic ceva mai groasa,cand i-am luat folia jos abia se auzea,cu folia lipita la loc iti tiuiau urechile.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări