imreberes Postat Februarie 22, 2014 Partajează Postat Februarie 22, 2014 Buna seara tuturor!Cuptorul respectiv face toate functiile, in afara sa incalzeasca alimentele puse in el. Prima data am incercat sa pun un bec in locul primarul trafului de inalta tensiuni. Becul lumineaza, deci intra curent in traf. Am masurat rezistenta filamentului magnetronului =0,1ohm. Daca incerc sa masor tensiune pe filament primesc niste tensiuni de la 1,8 pana la 3V. Magnetronul arata bine estetic dupa demontare, nu are urme de "arsuri". Nu are siguranta pe tensiunea inalta, are doar o dubla dioda in contrasens in paralel cu condensator. Am masurat atat dioda, cat si dubladioda-aparatul imi arata infinit chiar si pe scala cea mai mare, in ambele sensuri. Aparatul de masura e unu digital.Ce poate fi defect?Multumesc pt cei care incearca sa ma ajuta! Link spre comentariu
adicontakt Postat Februarie 22, 2014 Partajează Postat Februarie 22, 2014 pai e intrerupta dioda daca zici ca da infinit pe ambele sensuri Link spre comentariu
imreberes Postat Februarie 22, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2014 Pana acum nu am avut treaba cu diode din astea. Au o singura trecere P-N? Nu cumva sa fie mai multe diode legate in serie puse in aceeas capsula. Link spre comentariu
adicontakt Postat Februarie 22, 2014 Partajează Postat Februarie 22, 2014 pune codul la diodaaia simpla trebuie sa fie doar p-ncea dubla are un pin comun (anodul sau catodul ) si masori fata de el doua diode Link spre comentariu
Mircel Postat Februarie 22, 2014 Partajează Postat Februarie 22, 2014 Aparatul de masura e unu digital.Acea diodă nu poate fi măsurată cu aparatul tău.Te sfătuiesc să apelezi la un meseriaș! Link spre comentariu
imreberes Postat Februarie 22, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2014 pt adicontakt codul de pe dioda CLOI-12dubla dioda NU are pin comun, sunt scoase numai terminalele celor 2 catozi.pt Mircel-la acest lucru m-am gandit si eu ( in legatura cu aparatul de masura) Link spre comentariu
validae Postat Februarie 22, 2014 Partajează Postat Februarie 22, 2014 Aveti grija ca aceste diode de inalta tensiune nu se masoara ca orice dioda, fiindca au cadere de tensiune mare.Practic sunt mai multe diode inseriate, eu le probez alimentandu-le cu 100V in serie cu un bec. Recent am reparat un cuptor cu microunde care avea toate componentele in regula, tensiunea inalta prezenta, magnetronul arata impecabil, avea filamentul intact, ziceai ca e nou. Am gasit siguranta de inalta tensiune intrerupta, si asta m-a bucurat, credeam ca a fost doar o descarcare in ghidul de unda provocata de umezeala si asta e tot.Dupa inlocuirea sigurantei, am observat ca cuptorul nu incalzea deloc.Am pus mana pe magnetron dupa circa un minut de functionare si am observat ca se incalzise desi paharul cu apa din cuptor era rece.Am schimbat atunci magnetronul cu altul recuperat si cu acesta functioneaza perfect. Deci magnetronul poate fi scos din cauza doar prin inlocuire, daca toate celelalte componente (putine la numar) sunt in regula.Din pacate un magnetron nou costa foarte mult, si nu se justifica uneori cumpararea lui, mai ales la cuptoarele ieftine se justifica inlocuirea cuptorului cu unul nou . Link spre comentariu
surubarila Postat Ianuarie 14, 2016 Partajează Postat Ianuarie 14, 2016 Sanatate permanenta! Un defect asemanator cu cel descris de d-l Vali.Magnetronul original Samsung OM75P nu incalzeste.Totul verificat asa cum si domnia sa a facut.Am pus(de proba) un magnetron Toshiba 2M216H(IF) putin mai mic ca dimensiuni dar centrat si fixat bine in cutie si incalzeste.Problema e ca si el se incinge tare dupa doua,trei minute .Exista echivalenta intre producatori sau trebuie originalul?Multam! Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 14, 2016 Partajează Postat Ianuarie 14, 2016 E vechi topicul,probabil si-a rezolvat problema de mult,dar m-a amuzat formularea, Cuptorul respectiv face toate functiile, in afara sa incalzeasca alimentele puse in el. Mi-a adus aminte de o reclama de pe vremuri la masina de cusut (nici nu mai are importanta cum o chema),care printre altele coase,brodeaza,se integreaza perfect in mobilierul camerei,si ma intrebam ce alte functii mai facea cuptorul cu microunde de era afectata "doar" incalzirea... Link spre comentariu
adydep Postat Ianuarie 14, 2016 Partajează Postat Ianuarie 14, 2016 (editat) Eroare. Editat Ianuarie 14, 2016 de Andrei Tabacaru Link spre comentariu
surubarila Postat Ianuarie 19, 2016 Partajează Postat Ianuarie 19, 2016 Eroare.Desi magnetronul Toshiba e luat dintr-un cuptor functional se pare ca nu e in regula,o sa-l montez inapoi sa ma conving.Am gasit unul Panasonic cu aceleasi dimensiuni si sistem de prindere si e OK.Asta inseamna ca exista echivalenta intre producatori. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum