Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

monitor apple cinema display

suat

Postări Recomandate

In urma cu ceva timp mi-am cumparat un apple cinema display caruia i-am inlocuit mufa ADC cu o alta DVI si de vreo cativa ani tot functioneaza cu succes pe desktop windows.Nu are si nu i se poate conecta VGA.In scurt timp voi trece pe laptop, si as dori sa pastrez monitorul, sa gasesc o modalitate in asa fel incat sa conectez monitorul pe iesirea HDMI a laptopului. Am incercat pe un alt laptop folosind un adaptor DVI - HDMI dar nu functioneaza. Prefer sa folosesc tot monitorul asta intrucat calitatea imaginii e foarte buna, iar un alt monitor capabil sa redea atat de bine culorile.... e spre foarte scump. Ma dau batut, nu stiu ce sa fac, nu doresc sa renunt la monitor. Are cineva vreo solutie?Pot oare adapta pe mufa LVDS o alta placa de baza cu alte intrari? Doresc deasemeni sa pastrez calitateas imaginii, am vazut aici pe forum cineva transforma orice monitor sau mai bine spus orice tip de display in TV LCD, ceva asemanator se poate face?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• suat

3

• George(sb)

1

Monitorul original avea intrare tip ADC, o singura mufa prin care tranzmitea semnal DVI , USB si alimentare de 25VCC. Am incercat si reusit taindu-i cablul ADC original si montandu-i un cablu USB, o mufa DVI si un cablu de alimentare refacand legaturile electrice in asa fel incat sa functioneze.In intreg PINOUT-ul, nu exista conexiune nici macar pe placa monitorului pentru VGA, in ciuda faptului ca standardul ADC are in componenta si semnal VGA, functioneaza exclusiv pe intrarea digitala, daca ar fi avut VGA, in mod sigur l-as fi folosit doar pe VGA si nu as fi avut problema cu conectarea lui la laptop.In linii mari, monitorul fiind cu formatul ecranului de 16/10, nu suporta nici full HD nici HD. Am sa incerc sa demontez complet monitorul sa identific circuitele de conversie ale placii sperand ca pot adapta VGA pe circuitul placii originale.In 2 luni imi vine laptopul.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

mia venit laptopul si functioneaza monitorul prin simplul adaptor DVI-HDMI, si pot si modifica rezolutiaAm testat cu 3 laptopuri, pe 2 merge perfect monitorul [ cu chipset video de AMD ] , pe cel de-al 3-lea cu INTEL nu functioneaza .Oricum, eu sunt multumit, imi merge

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări