Taraxacus Postat Februarie 21, 2014 Partajează Postat Februarie 21, 2014 Am un aragaz cu cuptor, sotia a scapat un vas pe usa deschisa a aragazului si geamul de la interior s-a dezlipit intr-un colt. am demontat geamul din fatza al usii si am vazut ca geamul de la interior este lipit cu un snur negru, probabil este un cauciuc siliconic. Nu as desprinde geamul pt ca nu stiu cu ce fel de silicon e lipit si nici nu stiu daca as putea lipi in conditii optime din nou geamul, probabil trebuie scoasa cu totul usa si dupa lipire sa asez o greutate ceva ca sa stea presat.A facut cineva o astfel de reparatie? 1 Link spre comentariu
molioa Postat Februarie 21, 2014 Partajează Postat Februarie 21, 2014 Exista un mastic negru, care rezista la 1400 grade. Eu am imbinat un element la un cazan de incalzire din fonta -adica am inlocuit un element- si are 4 ani de functionare ok. Link spre comentariu
Taraxacus Postat Februarie 21, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2014 Da, asa arata ca un mastic, negru, exista de cumparat? Trebuie sa pun la presat dupa ce aplic masticul? Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 22, 2014 Partajează Postat Februarie 22, 2014 e la tub precum siliconul...pana in 20 lei parca,intreaba la magazinele de profil.am folosit si eu...se intareste treptat si la temperatura isi desavarseste calitatile Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 22, 2014 Partajează Postat Februarie 22, 2014 Poti presa geamul si fara sa dai jos usa: pui un scaunel ceva sub geam, astfel incat sa se sprizine de geam, cand e usa deschisa. Eventula mia pui o greutate pe usa (pe rama) si gata. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 22, 2014 Partajează Postat Februarie 22, 2014 asta am folosit eu Link spre comentariu
Taraxacus Postat Februarie 22, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2014 Ok, am retinut, am sa iau silicon de asta din imagine si sper sa rezolv. Multumesc pt sfaturi si rabdare ! Link spre comentariu
Vizitator Andreea Metes Postat Noiembrie 23, 2019 Partajează Postat Noiembrie 23, 2019 La 22.02.2014 la 18:23, Vizitator a spus: asta am folosit eu Bună. Poți te rog sa trm poza cu soluția ce ai lipit geamul de la aragaz? Link spre comentariu
Vizitator Andreea Metes Postat Noiembrie 23, 2019 Partajează Postat Noiembrie 23, 2019 (editat) La 22.02.2014 la 8:39, Vizitator a spus: e la tub precum siliconul...pana in 20 lei parca,intreaba la magazinele de profil.am folosit si eu...se intareste treptat si la temperatura isi desavarseste calitatile Bună. Poți te rog, dacă ai o poza cu soluția aceea sa îmi trm. Ptr ca mi sa dezlipit și mie geamul de la aragaz și nu știu cu ce sa o lipesc Editat Noiembrie 23, 2019 de Andreea Metes Link spre comentariu
adydep Postat Noiembrie 23, 2019 Partajează Postat Noiembrie 23, 2019 Lipesti cu silicon negru 2+2 care-l gasesti la magazinele de piese auto .Este intr-un tub asemanator cu pasta de dinti si se vinde impreuna cu un con din plastic penru a-l putea aplica uniform .Inainte de a-l aplica cureti bine de grasimi geamul cuptorului dar si rama metalica.Dupa aplicare lasi mai bine de 24 ore ,ca sa se usuce bine http://arizonamotors.ro/product/197/pasta-cu-silicon-negru-pentru-garnituri-2-2-85gr.html Link spre comentariu
elmar Postat Noiembrie 23, 2019 Partajează Postat Noiembrie 23, 2019 Scuze ...dar cred că pasta aia nu face față temperaturilor din cuptorul aragazului... O soluție bună ...cred că poate fi această pastă...care rezistă, după întărire până la 1500*C. https://www.emag.ro/etansant-penosil-premium-1500-c-sealant-pentru-sobe-si-cuptoare-rezistent-la-temperaturi-inalte-310-ml-h2575/pd/D558R7BBM/ Link spre comentariu
Vizitator cablaje pcb Postat Noiembrie 23, 2019 Partajează Postat Noiembrie 23, 2019 Ce arătați voi aici sunt pentru etanșare care nu este același lucru cu lipirea. Link spre comentariu
adydep Postat Noiembrie 23, 2019 Partajează Postat Noiembrie 23, 2019 Cu "pasta aia" am lipit geamul cuptorului de la aragazul personal(geamul interior)A tinut lipitura 8 ani cat m-am folosit de aragaz.Etansantul original din fabrica a cedat dupa aproximativ 1 an de folosire(era ceva material casant). In cuptor temperatura maxima e cam de 300 grade."Pasta aia" se foloseste si la galeria de evacuare de la motoare auto,unde sunt temperaturi foarte mari. Eu nu vorbesc ca sa ma aflu in treaba cum fac alti pe aici,care bat apa in piua,ca nu au alta activitate,ci spun din experienta personala. Din partea mea lipiti geamul cu rahat,asta ca sa ma exprim elegant. Link spre comentariu
Vizitator Andreea Metes Postat Noiembrie 23, 2019 Partajează Postat Noiembrie 23, 2019 Acum 21 minute, andrei_ a spus: Cu "pasta aia" am lipit geamul cuptorului de la aragazul personal(geamul interior)A tinut lipitura 8 ani cat m-am folosit de aragaz.Etansantul original din fabrica a cedat dupa aproximativ 1 an de folosire(era ceva material casant). In cuptor temperatura maxima e cam de 300 grade."Pasta aia" se foloseste si la galeria de evacuare de la motoare auto,unde sunt temperaturi foarte mari. Eu nu vorbesc ca sa ma aflu in treaba cum fac alti pe aici,care bat apa in piua,ca nu au alta activitate,ci spun din experienta personala. Din partea mea lipiti geamul cu rahat,asta ca sa ma exprim elegant. Mulțumesc frumos. Am sa încerc sa lipesc cu pasta despre care mi-ai zis. Exact de un an am aragazul. Link spre comentariu
elmar Postat Noiembrie 24, 2019 Partajează Postat Noiembrie 24, 2019 (editat) ”Fire Sealant 1200°C este un produs pastos, care se intareste prin uscare, devenind un etansant dur si rezistent la temperaturi ridicate. Acesta poate fi utilizat pentru etansarea rosturilor in incalzitoare, seminee si cuptoare. Pentru lipirea si imbinarea pietrelor rezistente la temperaturi ridicate: burlane, sobe, cuptoare, calorifere, gratare, cahle, la izolarea elementelor aflate in contact direct cu focul.” Editat Noiembrie 24, 2019 de validae Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum