xragon Postat Februarie 21, 2014 Partajează Postat Februarie 21, 2014 vreau sa schimb becurile din bord , sunt satul de acel galben , dar la drum lung le preger mai mult , nu deranjeaza la ochi, azi am desfacut bordul si am observat ca nu am leduri ci becuri de wolfram, si ma gandeam sa iau bec cu tot cu soclu ca doar costa 2 lei la magazin si sa lipesc terminalii pe lamelele de metal , acum de lipit este floare la ureche , iar la leduri sa iau leduri cu soclu de la magazin , sa le pun o rezistenta pe fiecare terminal de 240Mohm , acum eu vreau sa am bordul gen albastru marin , nici acel albastru care sa te oboseasca dar nici prea alb , dar acum am vazut ca un bec are 12v cu 2w , iar eu pun leduri , vreau sa le pun si sa ma tina , am tot auzit vorbe cum ca cel care a pus ledurile s-au ars dupa o perioada mica de vreme. Eu ma gandeam la acei wati , daca influenteaza cu ceva , desi eu stiam ca watii la becuri sau leduri ofera acea luminozitate mai mare sau mai mica in functie de putere .cum as putea sa pun acele leduri dar sa ma si tina in acelasi timp Link spre comentariu
alfabit Postat Februarie 22, 2014 Partajează Postat Februarie 22, 2014 ...sa le pun o rezistenta pe fiecare terminal de 240Mohm...a pus ledurile s-au ars dupa o perioada mica de vreme......dar sa ma si tina in acelasi timp...Da, da ... pune 240 Mohm ... sigur or sa te tina...mult si bine... sigur n-or sa se arda niciodata... Dar tot atit de sigur n-or sa se aprinda nicioadata... Link spre comentariu
valentin23 Postat Februarie 22, 2014 Partajează Postat Februarie 22, 2014 pune 470 ohm in serie cu ledul.leduri iti recomand sa folosesti modelul din poza de mai jos, sunt un pic mai scumpe dar nu o sa ai treaba cu ele. eu am pus la multe masini si nu a venit nimeni sa zica ca s-au ars. citeste si aici. viewtopic.php?f=21&t=156165 Link spre comentariu
Vizitator superman13 Postat Februarie 22, 2014 Partajează Postat Februarie 22, 2014 Salutare! eu tot am o corsa c si am schimbat si eu cu leduri albastre... am cumparat de pe ebay dar soclul era un pic prea mare si am scos ledul cu rezistenta si am montat in soclu de la becul care era instalat de la fabrica... Daca ai observat este "roticica" cu care regulezi lumina din salon... si cu ea am reglat-o ca sa nu fie obositoare acea lumina albastra Link spre comentariu
xragon Postat Februarie 22, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2014 Daca ai observat este "roticica" cu care regulezi lumina din salon... si cu ea am reglat-o ca sa nu fie obositoare acea lumina albastrascuze de valoarea rezistentei , nu stiu ce era in capun meu atunci , dar domnule superman , eu tot nu am inteles prima parte a enuntului , cum adica lumina din salon ? eu nu coafez sa stiti Link spre comentariu
Vizitator superman13 Postat Februarie 23, 2014 Partajează Postat Februarie 23, 2014 scuze de valoarea rezistentei , nu stiu ce era in capun meu atunci , dar domnule superman , eu tot nu am inteles prima parte a enuntului , cum adica lumina din salon ? eu nu coafez sa stiti este un potentiometru care regleaza intensitatea luminii de la panoul de instrumente Link spre comentariu
xragon Postat Februarie 24, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2014 pai vreau sa se vada placut , chiar si potentiometrul la 0 , nu vreau sa umblu deloc la acel pot. , mai bine pun o rezistenta smd la fiecare led in parte Link spre comentariu
Vizitator superman13 Postat Februarie 24, 2014 Partajează Postat Februarie 24, 2014 pai vreau sa se vada placut , chiar si potentiometrul la 0 , nu vreau sa umblu deloc la acel pot. , mai bine pun o rezistenta smd la fiecare led in partein acel soclu incape si rezistenta simpla... pui rezistenta calculata pentru 12V si acele leduri vor lumina la maxim... iar cu acel potentiometru reglezi foarte usor...cum cu potentiometrul la 0? daca al dai la 0 respectiv abia lumineaza ledurileuite la mine cum e https://dl.dropboxusercontent.com/u/213 ... 182846.3gp Link spre comentariu
xragon Postat Februarie 24, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2014 cand am spus de potentiometru la 0 ma refeream la intensitate maxima , adica e logic cu cat rezistenta scade cu cat ledurile o sa lumineze mai mult, aveti un bord fumos superman , dar eu pun albastru pe unde se poate , iar zonele cu rosu sa le pun , rosu , evident cu rezistenta necesara.cred ca am sa pun led rgb la cadrane ca sa ii pot afla nuanta de albastru , apoi le cositoresc. Link spre comentariu
Vizitator superman13 Postat Februarie 25, 2014 Partajează Postat Februarie 25, 2014 Cand ai scris la 0 ma gandeam ca pozitia acelui potentiometru la minimum adica unde rezistenta e maxima(totusi acolo e pwm dupa ideie...)... ca sa faci ceia ce vrei tu trebuie sa demontezi acel pcb si sa rozi cu o lama stratul protector de pe cupru si sa lopesti acele leduri smd.... daca folosesti soclurile prevazute si pui culori diferite se primeste un curcubeu dupa ideie...PS. Initial am vrut si eu sa fac cu rosu... albastru... dar nu am vrut sa lipesc leduri direct pe pcb.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum