GFXMihnea Postat Februarie 21, 2014 Partajează Postat Februarie 21, 2014 Urmeaza sa ma duc zilele astea la o olimpiada de tehnician in electronica si fac cateva modele de olimpiada, iar avand in vedere ca nu am avut nici o pregatire(iar la scoala nu ne-a predat asa ceva) am rugamintea sa imi spuneti cum ar trebuii sa raspund corect la aceste intrebari(teoretic stiu, dar vreau sa stiu cum sa ma exprim corect in asa fel incat raspunsul sa fie punctat, si ce formula sa folosesc la punctul b, presupun ca scad valoarea la de intrare (15ohm la valoarea difuzorului in asa fel incat intrarea la difuzor dupa ce trece prin rezistorul R sa fie de 8ohm adica valoarea lui R este de 7ohm adica pe R se consuma puterea de semnal la intrarea lui in difuzor dar cum numesc aceasta consumare de putere ?) Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Februarie 21, 2014 Partajează Postat Februarie 21, 2014 1. Are rolul de a adapta impedanta sarcinii la impedanta etajului de amplificare.2. Valoarea optima a rezistentei este de 15-8=7 ohmi.3. Dezavantajul este ca o parte din puterea debitata de etajul de amplificare se pierde pe rezistenta. Link spre comentariu
GFXMihnea Postat Februarie 21, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2014 Multumesc frumos, la barem aveam asa, deci este aceeasi chestie si presupun ca se puncteaza.a. adaptare la sarcinab.R=R0-Rdif=15-8=7ohmc. se consuma putere de semnal pe rInca o intrebare, nu am gasit pe net formula si nici in carte, probabil nu am stiut nici unde sa cautCum calculez rezistenta echivalenta la o punte wheatstone ? in care mi se da si r1 si r2 si r3 si r4? presupun ca trebuie sa iau r1 si r2 ca fiind in serie sa le fac echivalenta cu echivalenta r3 si r4 si dupa in paralele cele doua echivalente ? Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Februarie 21, 2014 Partajează Postat Februarie 21, 2014 In barem e ce am spus eu dar cu alte cuvinte.Calculezi rezistenta echivalenta de pe o ramura, apoi pe cea de pe cealalta ramura si apoi calculezi rezistenta echivalenta a celor doua ramuri care sunt puse in paralel. Link spre comentariu
Selena Postat Februarie 21, 2014 Partajează Postat Februarie 21, 2014 "Cum calculez rezistenta echivalenta la o punte wheatstone ? in care mi se da si r1 si r2 si r3 si r4? presupun ca trebuie sa iau r1 si r2 ca fiind in serie sa le fac echivalenta cu echivalenta r3 si r4 si dupa in paralele cele doua echivalente ?"Atentie, serie inseamna serie, nu stea! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum