Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme sunet / bazait ciudat pe mufa verde de la sistem 51

Vizitator dfani511

Postări Recomandate

Vizitator dfani511

Azi m-am mutat intr-o noua chirie,mi-am instalat frumos biroul ,toate chestiile etc,apoi pc-ul.Dar cand l-am aprins,surpriza,placa de sunet imi scoate un sunet / bazait foarte ciudat,parca ar fi un "radio" nepozitionat pe vreun post ,am un sistem 5.1,iar mufa care face figuri e cea verde,cand o scot dispare,daca o conectez la telefon se aude perfect fara niciun bazait,deci nu e sistemul.Daca dau sunetul mai tare la sistem se aude si mai tare,faza interesanta e ca se aude ca si cum ar bate vantul cand ma plimb pe o pagina web cu scrolul de sus in jos sau cand sunt intr-un folder,cand nu misc mouse-ul ( scroll-ul) ramane doar pe bazait.Pe placa audio interna(de pe placa de baza ) se aude normal fara niciun bazait.**Acum am vazut ca daca conectez ipodul la pc prin cablu de date,si ascult muzica la el,e acelasi bazait,deci e ceva de la impamantare cred ? :( Am incercat sa ii fac impamantare prin calorifer dar cum nu e caldura in bloc de loc cred ca au fost deconectate tevile de jos :(.Ce ar putea fi? / Ce as putea face?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Th3_uN1Qu3

1

Top autori în acest subiect

In afara de impamantare, mai exista o solutie. Desfaci sursa PC-ului si dai afara condensatorii Y, cei albastri (sau ceramici ordinari la 2kV daca sursa e noname...), aflati pe partea de primar, inainte de puntea de diode. Ei se afla intre nul si impamantare, faza si impamantare.Aceiasi condensatori sunt motivul pentru care te curentezi la carcasa PC cand nu ai impamantare, pt ca creeaza un divizor de tensiune de la 220v. Curentul e foarte mic si nu poate fi periculos, insa il simti cu siguranta, si mai are si prostul obicei sa si prajeasca placa de sunet daca atingi un cablu care iese din ea, de ceva cu impamantare...

Link spre comentariu
Vizitator dfani511

In afara de impamantare, mai exista o solutie. Desfaci sursa PC-ului si dai afara condensatorii Y, cei albastri (sau ceramici ordinari la 2kV daca sursa e noname...), aflati pe partea de primar, inainte de puntea de diode. Ei se afla intre nul si impamantare, faza si impamantare.Aceiasi condensatori sunt motivul pentru care te curentezi la carcasa PC cand nu ai impamantare, pt ca creeaza un divizor de tensiune de la 220v. Curentul e foarte mic si nu poate fi periculos, insa il simti cu siguranta, si mai are si prostul obicei sa si prajeasca placa de sunet daca atingi un cablu care iese din ea, de ceva cu impamantare...

Salut, Am testat placa audio (xonar DG) pe un alt pc intr-un alt bloc si la fel scoate un bazait doat pe portul verde din cele 3 porturi audio,sa fie placa audio dusa sau sa fie de la acei condensatori? Pana acum am schimbat vreo 5 chiri,toate la bloc si in niciuna nu mi-a bazait ,sau sa fie vreo problema pe placa audio si o pot rezolva doar eliminand acei condensatori din sursa?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări