Paulorossi Postat Februarie 21, 2014 Partajează Postat Februarie 21, 2014 Salut prieteni,As fi interesat sa cumpar o masina combi de insurubat si gaurit cu percutie cu care sa pot da gauri in planseu de beton(gauri de diamteru max 10) si care sa o folosesc la fixarea aplicilor,candelabrelor,etc sa nu mai fiu nevoit sa car dupa mine rotopercutorul si toate prelungitoarele cand dau o gaura in fiecare camera.Stiu ca ciocanul rotopercutor cu acumulatori este net superior deoarece are percutie pneumatica dar masina combi are si alte avantaje,e mai ergonomica,o pot folosi mai usor la insurubari,gauriri deoarece ma pot folosi de reglajele de cuplu.In concluzie credeti ca ar fi eficienta masina combi de insurubat si gaurit cu percutie pt dat gauri de diametre mici in beton?Orientaiv m-am orientat spre BOSCH GSB 14.4 VE-2-LI,care are si cuplu destul de mare,are si autonomic si e destul de usoara pt performantele ei.Alternativ,ar fi modelul Makita BHP458RFE.Foloseste cineva gama respectiva de masini?Se poate da gauri cu usurinta in beton?Daca mai sunt si alte recomandari sau alte modele cu care aveti experienta va rog sa le mentionati.Multumesc anticipat Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 21, 2014 Partajează Postat Februarie 21, 2014 Nu am folosit tipul acela de masina , dar am folosit un Bosch albastru, GSB 18-2 cu "cîrîitoare" , alea nu bat, cîrîie!Impactul e dat de cit de puternic poti impinge in masina.Daca intr`un tavan poti impinge pe un perete daca si stai pe scara cam greu.Burghiele cu care poti gauri in beton trebuie sa fie ascutite ca pentru metal, nu merge profilul de la SDS.Am nimerit un perete de rezistenta si cu burghiu bun, din ala FSR facut pentru beton am dat 2 gauri in 15 minute!!A doua zi am imprumutat o masina cu bataie SDS si ritmul a 30 sec pe gaura!Daca insa ai de gaurit de la caramida in jos e perfecta masina.GrigP.S. Cele doua masini ,Bosch si Makita tot cu ciriitoare sint. Link spre comentariu
Paulorossi Postat Februarie 21, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2014 Multumesc pt informatii.Mai asteptam si alte opinii sa na facem o idee completa Link spre comentariu
gcom61 Postat Februarie 21, 2014 Partajează Postat Februarie 21, 2014 Am si eu o caraietoare cu acu NiCd de 12v si pot spune acelasi lucru;este foarte buna la gauri cu spiral de 3mm insa pt gauri mai mari iti vine sa o arunci.Am folosito de cateva ori pe pozitia gaurire(fara ambreiaj) si m-a lasat fara spiral.La pereti de zidarie(bca caramida boltari)este excelenta insa la beton nu.Modelul este un TA1200 profesional fabricata in Italia (pana in explozia chineza). Link spre comentariu
EFTIMIE Postat Februarie 21, 2014 Partajează Postat Februarie 21, 2014 Salut o am eu este o scula super O.K. dar nu pentru ceea ce ai tu nevoie.Percutia te ajuta la caramida si nu diametre mari cu 10 este chin.Pentru ceea ce vrei se poate folosi BOSCH UNEO la 14,4v cu litiu dar nu te astepta la zeci de gauri.Cateva cu burgiu SDS de 10 dai in beton.Modelul acesta il folosesc pt. prinderi de socluri in tavan gauri de 6mm sau la tablouri electrice si de automatizari .Cu pauze intre gauri si nu foarte multe,iti faci treaba bine fara sa cari prelungitoare si rotopercutor,repet nu cu un regim de lucru "agresiv".Stima. Link spre comentariu
Paulorossi Postat Februarie 21, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2014 Salut,Nu ma astept sa dau zeci de gauri ci doar cateva gauri de max 10 mm diametru pt fixarea diferitelor obicecte,gen aplici,candelabre,etc.As putea folosi un rotopercutor pe acumulatori dar rotopercutorul nu-l mai pot folosi si la alte lucruri gen gauri unde ai nevoie de cuplu reglabil, ideea este sa gasesc o masina care sa poata fi folosita cu succes la mai multe lucrari. Link spre comentariu
mihaighe Postat Februarie 21, 2014 Partajează Postat Februarie 21, 2014 Din experienta mea : rotopercutor clasic SDS si masina de gaurit cu accu pentru insurubat ,motivul la masini de gaurit in beton adevarate nu ai cum sa ai reglaj de cuplu pentru montat suruburi .Eu oricum sant fan Bosch:-3 rotopercutoare-2 masini de gaurit si insurubat de 12V-2 masini de insurubat cu accu Li de 10V-2 polizoare portabile-1 slefuitor -1 fierastrau pendularle suflu cu aer dupa fiecare lucrare . Link spre comentariu
EFTIMIE Postat Februarie 21, 2014 Partajează Postat Februarie 21, 2014 La gauri cuplul reglabil nu prea te ajuta se merge pe maxim, pt. strangeri inteleg.Modelul care l-am propus are si rotopercutie si insurubare fara moment reglabil de strangere ,daca nu te satisface treci la clasa superioara dar si pretul va fi pe masura.Eu lucrez mult cu scule pe acumulatori si pot spune ca desi scapi de anumite inconveniente dai de altele.La temperaturi scazute le scade foarte mult eficienta si tot la rotopercutor electric ajungi dar alegerea iti apartine.Stima. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum