Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lampa fluorescenta rotunda

Taraxacus

Postări Recomandate

Am o lampa fluorescenta rotunda, am schimbat lampa si starterul pt ca se amorsa f greu. Dupa 2 luni, lampa nu se mai aprinde, se inrosesc filamentela dar nu se aprinde. Am scos starterul si s-a aprins. Am pus starterul, s-a stins. Am crezut ca e starterul in scurt. Am cumparat 2 startere, noi, acelasi fenomen, acum lampa fluorescenta clipeste. Am luat alta lampa, am schimbat-o, acelasi rezultat. Mai ramane sa schimb droselul dar cred ca e mai scump decat o lampa noua.Intrebarea mea este: poate droselul sa dea astfel de manifestari? mentionez ca daca pun starterul si il scot, lampa lumineaza normal.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

2

• Taraxacus

2

• tavipop

1

• blazeu

1

Top autori în acest subiect

Starterele de proasta calitate manifesta aceste simptome, dar nu bag mana-n foc nici pentru tuburile fluorescente... Toata casa o am iluminata fluorescent si m-am lovit deseori de aceste fenomene!

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Ai aruncat lampa degeaba, era din cauza starterului. I se lipeau contactele si de aceea ramaneau filamentele inrosite.Se putea inlocui starterul cu o versiune electronica de amorsare cu triac.

Link spre comentariu

Sau lampa a ramas fara gaz...

Pai daca lampa ar fi ramas fara gaz atunci nu s-ar fi aprins la scoaterea starterului.Eu stiu ca daca filamentele lampii ramin aprinse,inseamna ca lamela bimetalica a starterului ramine lipita de celalalt electrod al starterului.La intreruperea contactului dintre lamela si electrod, in bobina de soc a lampii se produc curenti de autoinductie de valori mari facind ca lampa sa se amorseze.De aceea la scoaterea straterului lampa se aprinde.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări