Taraxacus Postat Februarie 20, 2014 Partajează Postat Februarie 20, 2014 Am o lampa fluorescenta rotunda, am schimbat lampa si starterul pt ca se amorsa f greu. Dupa 2 luni, lampa nu se mai aprinde, se inrosesc filamentela dar nu se aprinde. Am scos starterul si s-a aprins. Am pus starterul, s-a stins. Am crezut ca e starterul in scurt. Am cumparat 2 startere, noi, acelasi fenomen, acum lampa fluorescenta clipeste. Am luat alta lampa, am schimbat-o, acelasi rezultat. Mai ramane sa schimb droselul dar cred ca e mai scump decat o lampa noua.Intrebarea mea este: poate droselul sa dea astfel de manifestari? mentionez ca daca pun starterul si il scot, lampa lumineaza normal. Link spre comentariu
tavipop Postat Februarie 21, 2014 Partajează Postat Februarie 21, 2014 Starterele de proasta calitate manifesta aceste simptome, dar nu bag mana-n foc nici pentru tuburile fluorescente... Toata casa o am iluminata fluorescent si m-am lovit deseori de aceste fenomene! Link spre comentariu
Taraxacus Postat Februarie 21, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2014 Am rezolvat, am aruncat lampa si am inlocuit-o cu o lustra tip pendul cu bec economic... Link spre comentariu
blazeu Postat Martie 9, 2014 Partajează Postat Martie 9, 2014 Unde, unde, s-o iau eu? Si sa-i pun balast electronic.... Link spre comentariu
validae Postat Martie 9, 2014 Partajează Postat Martie 9, 2014 Ai aruncat lampa degeaba, era din cauza starterului. I se lipeau contactele si de aceea ramaneau filamentele inrosite.Se putea inlocui starterul cu o versiune electronica de amorsare cu triac. Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 9, 2014 Partajează Postat Martie 9, 2014 Sau lampa a ramas fara gaz... Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Martie 9, 2014 Partajează Postat Martie 9, 2014 Sau lampa a ramas fara gaz...Pai daca lampa ar fi ramas fara gaz atunci nu s-ar fi aprins la scoaterea starterului.Eu stiu ca daca filamentele lampii ramin aprinse,inseamna ca lamela bimetalica a starterului ramine lipita de celalalt electrod al starterului.La intreruperea contactului dintre lamela si electrod, in bobina de soc a lampii se produc curenti de autoinductie de valori mari facind ca lampa sa se amorseze.De aceea la scoaterea straterului lampa se aprinde. Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 9, 2014 Partajează Postat Martie 9, 2014 Da, am si uitat care era problema initiala, scuze Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum