bebytza4 Postat Februarie 20, 2014 Partajează Postat Februarie 20, 2014 stie cineva cu ce se poate inlocuii fu 3024 n...?....pare a fi ceva tranzistor....de la un monitor benq de 17'' de pe partea de invertor....de acolo am scos tranzistorul..... Link spre comentariu
pinky Postat Februarie 21, 2014 Partajează Postat Februarie 21, 2014 Tranzistorul acela se numeste IRFU9024N. Se gaseste la multe magazine online de componente electronice. Costa mai mult transportul decat costa piesa. Dai o gugaleala, cautand pe site-uri romanesti si o sa gasesti.Cand se arde ala, se mai ard si alte piese: -tranzistorii C5707 ( aka 2SC5707 ) - asta se gaseste mai greu-condensatorii din colectorul lui 5707-siguranta de 3A In plus, trebuiesc refacute toate lipiturile din invertor. Lipiturile reci sunt cele care provoaca arderea acestor piese. Dupa ce vezi ca-ti functioneaza invertorul, mai schimbi toti electroliticii de pe placa. Inclusiv cel de 100uF / 450V. Acestia din monitoarele Benq, se strica foarte des. In locul lui poti sa pui linistit 100uF / 400V.Parerea mea: repari invertorul dupa ce te asiguri ca tuburile CCFL sunt bune. Link spre comentariu
bebytza4 Postat Februarie 27, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2014 buna ziua.....am gasit undeva acel tranzistor...irfu 9024 n...dar inloc de acel n de la urma are altceva....are importanta acel n de la urma...?...stie cineva...? Link spre comentariu
Vizitator frraducioiu Postat Februarie 27, 2014 Partajează Postat Februarie 27, 2014 Nu are importanta, schimba-l, schimba 2sc 5077, siguranta pe tensiunea de 12v( daca e arsa), condensatorii si refa lipiturile la invertoare si pe langa. Din cauza lipiturilor proaste mor aceste benq-uri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum