Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie de lipit

coco243

Postări Recomandate

Salut,Am pus mana pe o statie de lipit VTSSC20N, dar am probleme cu ea, se incinge ciocanul, topeste sacazul, dar cand pun ciocanul pe cositor de 1mm, dureaza pana il topeste, iar cand il topeste intr-un final, nu se lipeste de varful ciocanului.Statia are temperatura reglabila, si am incercat la toate temperaturile, si degeaba. Cositorul l-am incercat pe un ciocan obisnuit, si este ok. Oricum, este cositor de calitate.Ce sa se fi intamplat. Sa fie ciocanul defect? Sau doar varful? Voi ce ziceti?Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• coco243

2

• validae

2

• dan cod

2

• rosmarin

1

Top autori în acest subiect

Se poate refolosi prin polizare, dar se uzeaza rapid asa.Cauta un varf de schimb cu suprafata protejata electrochimic, va rezista foarte mult, singura cerinta fiind sa nu-l zgarii ci doar sa-l cureti cu un burete organic umezit.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

In nici-un caz nu trebuia pilit varful letconului.Acum faptul ii implinit dar ma refer si la alti colegi care ar proceda asa. Niciodata sa nu piliti varful letconului decat sa-l curatati cu buretele cum s-a amintit aici.Foarte multi colegi nu"formateaza" varful letconului,lipsindu-l de posibilitatea aderarii fludorului pe el si recurgand la metode contrare vietii varfului de letcon

Link spre comentariu

daca e fludor din ala fara plumb , se topeste mai greu temperatura de topire e pe la 200gr parca si nu 183 cit e in mod normal.

nu conteaza ca e de firma buna, aliajul de staniu fara plumb are temperatura de topire mai mare. trebuie un virf cu nr mai mare la cele cu termocontact.

Link spre comentariu

Pentru protejarea varfului, dupa ce termin lucrul cu letconul, sterg varful pe burete apoi il scufund in sacaz, sa se depuna un strat de sacaz pe el, dupa care opresc statia si i-l las asa.  

Prin polizare se deterioreaza varful, nu mai are zile multe. Daca tot ai facut acest "experiment", sa ne anunti cat timp lai folosit.

Link spre comentariu

[...] sa se depuna un strat de sacaz pe el, dupa care opresc statia si i-l las asa.  [...]

Eu las o bobita de fludor pe varf si am varfuri pe care le exploatez (in regim hobby) de circa 10ani.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări