Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ECL85

THOMAS

Postări Recomandate

• Administratori

Ce tole sunt astea III-19 rusesti ? 

daca au 19 mm si 30mm grosime traful din pdf-ul atasat e mic de tot... pentru 12W, subdimensionat in stil comunist.

Am gasit tipul de tole... am stat toata noaptea si am cautat, stiam eu ca am vazut undeva... 

In alta ordine de idei nu am mai comandat trafuri de la ham-ham ca aveam 2 bucati de la edcor CXPP10-MS-8K

Untitled.pdf

Nomograme.pdf

Link spre comentariu
  • Administratori

Eu nu vreau sa fac transformatoare de iesire, ma intersez asa pentru cultura generala. Daca o sa am nevoie stiu cine face... 

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...
  • Administratori

readuc in discutie acest amplificator, problema e ca nu mai stiu care este schema propusa ca am pierdut datele de pe un hardisk impreuna cu diverse proiecte...

deci pana la urma tot doresc sa il construiesc dupa o pauza de 1 an de zile(alte treburi mai importante) 

asta era schema finala ?

post-175212-0-37408200-1402727359.png

Link spre comentariu

readuc in discutie acest amplificator, problema e ca nu mai stiu care este schema propusa ca am pierdut datele de pe un hardisk impreuna cu diverse proiecte...

deci pana la urma tot doresc sa il construiesc dupa o pauza de 1 an de zile(alte treburi mai importante) 

asta era schema finala ?

Da,asta-i schema finala pentru 6F5P.

Link spre comentariu

Lăzăroiu vreau să te întreb ceva în situaţia asta    http://www.elforum.info/uploads/monthly_02_2015/post-1-0-27092800-1423752147.png  văd precizat/simulat şi Raa=3k în ce clasă de funcţionare se găsesc pentodele din balonul 6F5P ?.

Probabil se ştie că E©L85 mă rog 6Ф5П poate furniza vârf de curent mare la anod în sarcină fără ca grila de comandă să fie adusă în regim pozitiv în raport cu catodul(teoretic şi practic se poate atinge chiar un vârf  ia 300mA_vârf).Aşa cum ai precizat sarcina anod-anod (3K) atingi un vârf ia uşor peste peste 250mA_vârf ... dar aş vrea să defineşti clasa de funcţionare etaj final(dacă consideri că ar fi bine de ştiut).

Şi/sau să ne precizezi eventual în care situaţie (3k vs 8k) amplificatorul se comportă mai muzical/audiofil în opinia ta.In plaja Raa 3k-8k poate exista o valoare Raa mai interesantă ?Sau ce Raa ar fi necesar pt clasa-A de funcţionare etaj final ? cu ce pierderi de putere utilă în sarcină ? ,5W-6W ăia din sarcină la ieşire în clasa-A ar fi cum mai mult sau mai puţin audiofili mai mult sau mai puţin Hi-Fi ? în raport cu 10W-13W .

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Lăzăroiu vreau să te întreb ceva în situaţia asta    http://www.elforum.info/uploads/monthly_02_2015/post-1-0-27092800-1423752147.png  văd precizat/simulat şi Raa=3k în ce clasă de funcţionare se găsesc pentodele din balonul 6F5P ?.

Probabil se ştie că E©L85 mă rog 6Ф5П poate furniza vârf de curent mare la anod în sarcină fără ca grila de comandă să fie adusă în regim pozitiv în raport cu catodul(teoretic şi practic se poate atinge chiar un vârf  ia 300mA_vârf).Aşa cum ai precizat sarcina anod-anod (3K) atingi un vârf ia uşor peste peste 250mA_vârf ... dar aş vrea să defineşti clasa de funcţionare etaj final(dacă consideri că ar fi bine de ştiut).

Şi/sau să ne precizezi eventual în care situaţie (3k vs 8k) amplificatorul se comportă mai muzical/audiofil în opinia ta.In plaja Raa 3k-8k poate exista o valoare Raa mai interesantă ?Sau ce Raa ar fi necesar pt clasa-A de funcţionare etaj final ? cu ce pierderi de putere utilă în sarcină ? ,5W-6W ăia din sarcină la ieşire în clasa-A ar fi cum mai mult sau mai puţin audiofili mai mult sau mai puţin Hi-Fi ? în raport cu 10W-13W .

Din imaginile de mai jos putem cu usurinta sa deducem clasele de functionare,acum depinde de cel ce construieste acest amplificator cam ce vrea sa obtina ca performante .Parerea mea este ca o putere mica nu poate asigura o dinamica prea buna pentru a excita niste boxe mai putin sensibile,bineinteles ca o clasa A de functionare poate fi mai placuta la sunet,ca sa folosesc termenul de audiofil ar insemna sa stiu si ce inseamna asa,dar spre rusinea mea inca nu am aflat ce inseamna (!!!). Un comportament mai bun ar fi pentru o Raa=6K,oricum raspunsul armonic pentru aceste tuburi fie ele in SE sau PP nu este atat de interesant (din care sa pot trage o concluzie asupra sunetului) in cazul utilizari ca pentode,dar in modul trioda totul se schimba,distributia armonica este foarte bine proportionata (H2/H3)

adica extrem de apropiata de un spectru armonic de la un SE cu 2A3,sau un PP cu 2A3 (vedeti discutiile si de aici :http://www.dmitrynizh.com/6f5p-set.htm).

post-175212-0-47073500-1423810966_thumb.png

post-175212-0-99864900-1423810978_thumb.png

post-175212-0-06743100-1423810988_thumb.png

post-175212-0-14028800-1423810998_thumb.png

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

...si la un Raa=10K (clasa A) cu Ps=6W,FFT-ul ...aceeasi "shaorma" !!!

P.S schema este simulata cu model pentru tubul E(P) CL85,dar o sa  "construiesc" si un model pentru 6P5P sa vedem daca exista diferente majore intre cele doua tuburi.

post-175212-0-91199900-1423815983_thumb.png

post-175212-0-42302300-1423815997_thumb.png

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

...si la un Raa=10K (clasa A) cu Ps=6W,FFT-ul ...aceeasi "shaorma" !!!

P.S schema este simulata cu model pentru tubul E(P) CL85,dar o sa  "construiesc" si un model pentru 6P5P sa vedem daca exista diferente majore intre cele doua tuburi.

Corectez: nu este vorba de 6P5P ci de 6F5P,scuze !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări