Vizitator cioby1990 Postat Februarie 20, 2014 Partajează Postat Februarie 20, 2014 Buna ziua am o sursa de alimentare in comutatie de 32V de la o imprimanta Cannon mai veche si nu este funtionala. Mentionez ca partea primara de 220v este in regula, am verificat-o dar cea secundara e "moarta'' banuiesc ca este de la o componaenta aflata in scurt imi spuneti ce piese ar trebui sa verific? Multumesc Dr.L edit: titlu la obiect... Link spre comentariu
leoncris Postat Februarie 20, 2014 Partajează Postat Februarie 20, 2014 In gol nu scoate nimic ?Pune o foto cu ... componentele .Sau da codul sursei. Link spre comentariu
Vizitator cioby1990 Postat Februarie 20, 2014 Partajează Postat Februarie 20, 2014 In gol nu scoate nimic ?Pune o foto cu ... componentele .Sau da codul sursei.Aici sunt doua poze cu sursa (va rog sa scuzati calitatea imaginii sunt facute cu webcam-ul) Link spre comentariu
AlinEX Postat Februarie 20, 2014 Partajează Postat Februarie 20, 2014 in ce sens partea de primar este OK? cum ai dedus asta? sursa face ceva zgomot? Link spre comentariu
Vizitator cioby1990 Postat Februarie 20, 2014 Partajează Postat Februarie 20, 2014 in ce sens partea de primar este OK? cum ai dedus asta? sursa face ceva zgomot?Am folosit multumetrul cu un tester pus pe siguranta si celalalt l-am plimbat pe restul componentelor pana unde se termina primarul acolo am schimbat multimetrul pe curent continuu si am inceput sa masor si nimic, nici o valoare Link spre comentariu
Nostalgic Postat Februarie 20, 2014 Partajează Postat Februarie 20, 2014 Schimba electroliticul de filtraj din primar, mi se pare umflat. Link spre comentariu
leoncris Postat Februarie 20, 2014 Partajează Postat Februarie 20, 2014 Schimba C_ul ala mare din primar. Link spre comentariu
Vizitator cioby1990 Postat Februarie 20, 2014 Partajează Postat Februarie 20, 2014 Multumesc mult leoncris si nostalgic acum ma apuc sa le schimb! Link spre comentariu
Vizitator cioby1990 Postat Februarie 20, 2014 Partajează Postat Februarie 20, 2014 Am schimbat acel condensator si tot nu merge, ma gandesc ca poate o fi un scurt la o piesa sau un circuit deschis pe undeva imi puteti da un sfat cum pot depista aceste probleme? Link spre comentariu
Nostalgic Postat Februarie 20, 2014 Partajează Postat Februarie 20, 2014 ne spui in primar ce componente sint ,. componenta acea mai sus de electrolitic ce este .integrat sau tranzistor si cum se numeste ca din poza nu prea se distinge.da-ne o lista cu piesele din primar.daca nu stim niste detalii , nu putem sa te ajutam. Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 20, 2014 Partajează Postat Februarie 20, 2014 Scurtcircuitele se depisteaza cu aparatul de masura , traseele intrerupte tot asa ... urmat de o verificare vizuala - lumina buna , eventual o lupa . Necazul e ca trebuie sa stii ce cauti , si sa interpretezi ce arata aparatul ... La semiconductori " cauta " cu aparatul de masura setat pe scala aferenta , e simbolizat cu pictograma unei diode . Eventual mai refa ceva lipituri , dar cu simt de raspundere ... O sarcina ai pus la sursa ? ... macar un bec de 24 V / 5w !Apropo , asigura - te ca varfurile de la cordoanele de masura fac contact bun cu zonele pe care le cercetezi , refa de 2-3 ori masuratorile daca nu obtii aceleasi rezultate ... Link spre comentariu
XAN77 Postat Februarie 20, 2014 Partajează Postat Februarie 20, 2014 Cred că este sursă autooscilantă, ceea ce o face mai nasol de depanat decît una cu integrat. Trebuie să măsori cam toate piesele. Piesele ce trebuiesc scoase pentru a fi măsurate, le scoți. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum