Vizitator drodro Postat Februarie 20, 2014 Partajează Postat Februarie 20, 2014 va salut, am o autofiletanta black/decker de 14.4v la care mi s-a ars incarcatorul ,acesta era de 17,4v/ 200ma , din pacare l-am aruncat dar cred ca furniza curent alternativ si acesta era transformat de modulul din suportul de incarcare ,sau ma insel ,spuneti mi ce pot folosi ,de care ,de cat ? multumesc. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 20, 2014 Partajează Postat Februarie 20, 2014 S-ar putea sa-l fi aruncat degeaba pe cel presupus ars.De obicei au o siguranta termica in contact cu bobinajul primar si din cauza incalzirii repetate aceea cedeaza si se poate inlocui usor sau pune pe direct fara probleme.Am avut de-a face des cu astfel de incarcatoare. Poti gasi un transformator asemanator care sa scoata 17-18V/200mA. Se poate si modifica un transformator existent cu tensiunea mai mare, scotand din spire pana ajunge la 18V.Vezi ca pe la modemurile Romtelecom se folosesc frecvent alimentatoare de 18V. Link spre comentariu
Vizitator drodro Postat Februarie 20, 2014 Partajează Postat Februarie 20, 2014 l nu a fost degeaba, s a topit izolatia de lac dintre spire ,mirosea rauuu, ideea este dfaca acesta scoate alternativ sau continuu, ca sa stiu ce cumpar si daca pot jongla putin cu valorile,adica 18-20 v si 200-400 ma,multumesc Link spre comentariu
traianpop Postat Februarie 20, 2014 Partajează Postat Februarie 20, 2014 Imi permit sa il completez pe domnul @validae.Cautati un transormator care are tensiunile specificate de dansul, DAR ADAUGATI si o punte redresoare!Deci va trebuie un incarcator care ''scoate'' curent continuu; daca are si un circuit care decupleaza la incarcare completa, cu atat mai bine. Dar sa nu ne complicam deocamdata.Cred ca @validae a inteles ca ati aruncat doar transformatorul, la o prima citire asa se intelege. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 20, 2014 Partajează Postat Februarie 20, 2014 Daca mirosea si se topise izolatia e clar ca era terminat.Ca sa te convingi daca redresarea se facea in blocul de incarcare, desfa-l si verifica existenta unei punti redresoare formata din una sau patru diode pe placuta.Poti pune eventual si o poza cu montajul.Oricum asta se specifica pe eticheta alimentatorului ars.Cum am mai scris mai sus, cauta un alimentator de modem de la Romtelecom, se gasesc destul de frecvent prin talciocuri sau chiar pe forum cred ca vei gasi daca dai un anunt la Bazar. Link spre comentariu
Vizitator drodro Postat Februarie 21, 2014 Partajează Postat Februarie 21, 2014 va multumesc pt raspunsuri,intr-adevar exista o punte redresoare in suportul de incarcare ,asta inseamna ca trebuie un transformator de curent alternativ,sau pot folosi unul si de curent continuu?,am cautat in targ dar numai de 16v am gasit cel mai apropiat si cred ca e mic ,lamuriti-ma de care, AC sau DC ? Link spre comentariu
validae Postat Februarie 21, 2014 Partajează Postat Februarie 21, 2014 Daca are puntea in suportul de incarcare, atunci ia un alimentator fara punte.Dar poti lua si unul cu punte si o elimini.Important e sa aiba minim 18V/200mA. Link spre comentariu
Vizitator drodro Postat Februarie 21, 2014 Partajează Postat Februarie 21, 2014 adica pot sa iau unul care furnizeaza curent alternativ si folosesc puntea din suport sau unul de cc si anulez puntea,dar acel modul nu are cumva si rol de oprire automata a incarcarii . Si inca ceva, minim 18v/200ma si maxim cat sa fie?, lamuriti-ma cu aceste 2 intrebari,multumesc. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 22, 2014 Partajează Postat Februarie 22, 2014 Poate fi la o tensiune mai mare, de ex. 24V si 300mA, fiindca tensiunea se poate scadea scotand spire chiar fara a demonta total traful.Curentul maxim ar trebui totusi ales cat mai apropiat de cel avut de traful initial fiindca principala limitare de curent se face prin rezistenta interna a trafului. Link spre comentariu
Vizitator drodro Postat Februarie 23, 2014 Partajează Postat Februarie 23, 2014 Multumesc pt răspuns,dacă mai aveţi amabilitatea să îmi răsp şi la prima parte a întrebării: pot folosi unul de curent alternativ plus puntea din suportul de încărcare sau pot folosi unul de curent continuu fără puntea din suport , e ok aşa ? Link spre comentariu
validae Postat Februarie 23, 2014 Partajează Postat Februarie 23, 2014 Da, se poate folosi un adaptor de curent alternativ, folosind puntea din suportul incarcatorului.Sau unul de curent continuu chiar fara sa-i mai dai puntea afara, va fi o cadere de tensiune de circa 1,2V pe doua diode ale puntii, dar e nesemnificativa per total. Link spre comentariu
Vizitator drodro Postat Februarie 23, 2014 Partajează Postat Februarie 23, 2014 Multumesc mult pt ajutor . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum