Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentator 6,5Vcc 300mA pt telefon fix

Vizitator Rustyy88

Postări Recomandate

Vizitator Rustyy88

Buna seara. Nu stiu daca am postat in locul unde trebuie dar am o intrebare si poate puteti sa ma ajutati si pe mine. Am un transformator pt un telefon fix fara fir (baza se baga in priza si se conecteaza pe firul de la provider) si recent mi s-a ars transformatorul. Sa il repar nu se merita mai ales ca este si capsat asa ca am hotarat sa iau un transformator nou. Problema este ca cel original era de 6.5V la 300 mA c.c. iar cel care l-am gasit in magazin se poate alege tensiunea de 6V sau 7.5 V c.c. la 300mA. Daca il folosesc pe 6V si 300 mA va merge? ca ma gandesc ca pe 7.5 V e prea mare tensiunea. Si mai este si o varianta tot cu tensiunea reglabila pe 6V sau 7.5V si 600 mA. Care ar fi mai ok? Ma gandesc ca amperajul nu ar fi o problema ori de 300 ori de 600mA ca isi trage cat curent are nevoie (cred) dar nu stiu de tensiune. Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

1

• Alexutz

1

Top autori în acest subiect

Acela nu e un transformator ci un alimentator.La alimentatoarele cu tensiuni selectabile doar se comută nişte prize în secundarul trafo. Acele tensiuni trecute pe etichetă sînt pur orientative, de exemplu, ptr 9V la 250mA, în gol tensiunea poate trece de 15V, aşa că trebuie un alimentator stabilizat cu tensiunea fixă.

Link spre comentariu

Exista si alimentatoare 3.3-5-6-6.5-7V/2100mA facute de Well, HQ pe la 50lei. 0.5V in plus nu-i problema. Sau poti lua un alimentator pe comutatie, masori rezistentele care dau 6 si 7V si alegi una intermediara, prin incercari. Incearca mai intai cu o multitura si afli rezistenta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări