Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

vibratiile

Vizitator B1lld

Postări Recomandate

• Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

4

• vcdec

4

• CIBY2

3

• gauss

3

Top autori în acest subiect

Păi de la telefonul lui Graham Bell încoace, se folosesc diferite traductoare ce transformă vibraţiile primite în semnale electrice. Cum le folosim e altă poveste.Concomitent avem şi oscilatoarele (electromecanice, magnetice, piezoelectrice, cu cuarţ, cu materiale radioactive... etc) ce produc semnale.Specifică mai exact despre ce e vorba, plaja subiectului e uriaşă.

Link spre comentariu
Vizitator B1lld

Un exemplu simplu masina de tuns este exact inversul.Baga vibratii acolo si obtii tensiune. :rade:Sper ca nu te referi la vibratia geamurilor can trece traficul greu prin zona

Nu, nu la trafic ma refer.Dar masina de spalat? Dar laptopul? Dar televizorul smart?Emit toate, nu?
Link spre comentariu

Ce vibreaza in casa si emite vibratii ce pot fi transformate in semnale electrice?

un...vibrator de exemplu.... :rade: ...cu traductoare piezo se transforma vibratziile in semnale electrice...si..invers..
Link spre comentariu

Ce vibreaza in casa si emite vibratii ce pot fi transformate in semnale electrice?

un...vibrator de exemplu.... :rade: ...cu traductoare piezo se transforma vibratziile in semnale electrice...si..invers..
Pai daca bagi vibratoru' unde trebuie s-ar putea ca senzorul montat dupa ureche sa inregistreze tipete.Uoooooi, uaaau! :dsaf Lasand gluma la o parte, eu tot nu am inteles ce doresti de fapt.Si nu te speria de glume, dar modul in care ai pus intrebarea ne trimite fara sa vrem in aceasta zona!
Link spre comentariu

Si vibratiile geamurilor se pot transforma in semnale electrice ... se practica de mult timp . Fara un traductor dedicat , aflat in contact fizic cu geamul . Numai ca e un pic mai complicat ... am facut mentiunea numai ca titlu intr - o enumerare . In genere orice sistem oscilant mecanic poate fi adus sa se manifeste pe " cale " electrica ... inclusiv pereti , dusumele , etc . ...

Link spre comentariu

Ar putea respectivele obiecte sa fie folosite pentru ascultarea unor conversatii din casa?

...ascultarile la distantza se fac cu laser sau ultrasunete prin reflexia fascicolului si demodularea acestuia..in general acesta se focalizeaza pe materiale rezonatoare..gen sticla...geamurile de la ferestre..exista insa si amplificatoare audio directzionale cu microfon asezat intr_un ghid de unda gen parabola antena satelit....am si eu unul..merge pana la 100m.
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări