Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Redeucere tensiune incarcator auto pt telefon

Vizitator vasilev123

Postări Recomandate

Vizitator vasilev123

Salut, am un incarcator auto pt telefon( pe cutia lui scrie ca este pt modele mai vechi de nokia ex: 3310,5100 .Eu as vrea sa ii schimb mufa jack si sa-i pun un usb (mama) pt a putea incarca un Htc Hd2.Problema ar fi urmatoarea: el scoate 7v cu 1A insa incarcatorul pt. priza al Htc-ului scoate 5v -1A.Deci cum as putea reduce 2v din tensiunea de iesire a incarcatorului auto? Am facut un test cu regulator L7805 insa se incinge .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

3

• George(sb)

2

• gcom61

1

• Alexutz

1

Top autori în acest subiect

Am impartit subiectul. Unde se afla, era offtopic!Da, e normal sa se incalzeasca: 2V*1A = 2W. Capsula aia ajunge la >100 grade disipand putin peste 1W!O solutie mult mai buna e sa-i scoti schema si s-o pui aici, ca poate se poate modifica sa scoata 5V

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Vezi cu ce integrat este facuta alimentatorul.Eu am modificat 2 asemenea incarcatoare auto care aveau circuitul MC34063.Prin schimbarea a doua rezistente am realizat 2adaptoare usb de la priza de bricheta.

Link spre comentariu

7805 se incinge pentru ca e liniar si disipa 2Vx...curentul tras de telefon care in faza initiala poate fi si de 1A. Incearca un LM2576 care e doar step-down, e plin netul de scheme. Sau LM2596-5V care mergand pe frecventa tripla e mult mai compact, disiparea e redusa. Si e mai usor sa obtii o bobina de 33uH decat una de 100. Treaba cu caderea pe diode e functie de curent; se poate ajunge si la 1V/dioda.

Link spre comentariu

Cum sa nu?Poate sa aiba si 100A, tot atat disipa, 2V*1A = 2W. Pt a nu se incinge, ii trebuie o suprafata mare, deci ori o capsula mare, ori un radiator.Un radiator dintr-o sursa de PC, sta la 40-50 de grade cand disipa doar 2W (fara ventilator)! Exact cat trebuie disipat si aici.Dar tot modificarea rezistentei din recatia incarcatorului e varianta cea mai simpla...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări