Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Caldura disipata transformator de retea

coco243

Postări Recomandate

• Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

5

• coco243

5

• suirammarius

5

• UDAR

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Din datele pe care le-ai prezentat, răspunsul este simplu - nu o calculezi. Dacă vrei o estimare , caută randamentul transformatorului și zici Pcaldura = Pnominal x ( 1 - randament ) , unde Pnominal este puterea nominală ( sau medie , dacă e mai mică cu mult decît nominala ) la care traful funcționează.LE Dacă iau de ABSOLUT CORECTE cifrele ( și nu sunt de loc sigur ) rezultă un randament de 92% . Mi se pare cam mic dar dacă nu știu mai mult...

Link spre comentariu

Da , din cifrele de la Voltage regulation rezultă o pierdere de 4,5% numai pe Cupru. Cu pierderile în fier, etc. s-ar putea ca acel randament dedus din valorile nominale să fie aproape de realitate. Deci , poți lucra cu el. Asta înseamnă că la sarcina nominală de 17kVA va degaja circa 0.08 x 17000 = 1360W ( Scuzați conversia aproximată de unități ... ). Această căldură trebuie degajată din incintă astfel încât în incintă să nu se depășească temperatura maxim admisibilă ( 55°C ).

Link spre comentariu

Depinde şi cît de bine a fost realizat, în foaie poate scrie orice.De exemplu, o fi fost calculat ptr 50Hz şi suportă cu alterarea unor caracteristici şi 60Hz sau a fost calculat ptr 60Hz şi se încinge la 50Hz, sînt multe variabile. Iar dacă consumul e mult mai mic de 17kVA, nu ar trebui să se încălzească periculos avînd o ventilaţie naturală.E făcut cumva de Siemens?

Link spre comentariu

Atentie ca: puterea trafului e cea livrata in secundar.Adica 17kVA = 92% din puterea consumata.Si puterea consumata = 17kVA/0.92 = 18,47kVA. Deci traful transforma in caldura 1,478kVA.Diferenta e mica, dupa cum se vede.

Link spre comentariu

Corect, Doctore ! Am greșit de două ori. Prima dată că trebuia să știu asta - de fapt o știam dar n-am aplicat-o, și a doua oară că n-am fost atent - scrie clar în datele tehnice. Dar era așa rotund 17000 ...

Link spre comentariu

Salut!Am de facut racirea unor camere in care se afla niste transformatoare de mare putere. Problema mea e ca nu gasesc nicaieri caldura disipata de aceste transformatoare: 2000kVA fiecare (sunt cate 4 in fiecare celula.Am considerat un coeficient de eficienta de 97% => 3% pierdere => 6kW.Gresesc?Va multumesc anticipat!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări