Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transf toroidal zgomos in anumite situatii

atupi

Postări Recomandate

Mai zic inca cevaNici eu nu stapanesc bine partea asta de comutatie dar am invatat foarte multeO chestie interesanta la aceste surse e ca nu exista cale de bâlbâială, au vână in ele grămadăImi cer scuze de offtopic

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 70
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

16

• atupi

16

• franzm

5

• UDAR

4

Top autori în acest subiect

...Nu vreau sa fac flame sau sa mergem prea offtopic dar trafurile chiar suna diferit si cred ca ai nevoie de un lant audio suficient de capabil sa redea aceste diferente.Vechile trafuri de Buzau fabricate in anii 90 sunau cam cum descria si Raimond audio cu un bas imprecis care era ca o huruiala continua.

Păi cu trafo de calitate slabă faceţi comparaţii? Am zis, comparaţi cu trafo de calitate normală, cu orice fel de miez şi o să vedeţi că sună la fel, adică corect. Tradiţia Intreprinderii de Contactoare Buzău era producţia industrială, ptr comenzi şi acţionări electrice, miezuri cu tole din tablă de conservă, timp de utilizare limitat... etc. Mai există pe piaţă?
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Ca povestea sa aiba si un final veau sa va spun ca am returnat trafurile la producator si le-a remediat.Observ ca secundarul nu mai este format dintr-un singur fir de cupru gros ci din 3 mai subtiri puse in paralel si mi s-a explicat ca miezul a fost ajustat si i-a fost miscsorata inductia (nu stiu cum se face asta).Acum transformatoarele sunt mult mai silentioase iar eu sunt multumit de rezultat.

Link spre comentariu

Ca povestea sa aiba si un final veau sa va spun ca am returnat trafurile la producator si le-a remediat.Observ ca secundarul nu mai este format dintr-un singur fir de cupru gros ci din 3 mai subtiri puse in paralel si mi s-a explicat ca miezul a fost ajustat si i-a fost miscsorata inductia (nu stiu cum se face asta).Acum transformatoarele sunt mult mai silentioase iar eu sunt multumit de rezultat.

...mann,le_a bobinat cu fir mai subtzire in 3 ca sa fie bine stranse spirele si sa nu mai vibreze aiurea...n_avea nici o treaba cu ..inductzia si saturatzia miezului...erau facute pe ..jenunchi...in mare graba.. :ras: ,...sau o fi vreun trimmer ceva pe acolo de unde regleaza inductzia in ..miez...Atupi data viitoare cumpara de ..firma sau chiar din dezmembrari..macar alea is originale...parca vad un topic in care prezintzi un amp cu trafo Hammond sau Hiraga... :da
Link spre comentariu

i-a fost miscsorata inductia

Adica mai multe spire/volt. Acum ii trebuie o tensiune mai mare pt a se satura (desi nici inainte nu era cazul de saturatie).Fiind cu 3 sarme in secundar, probabil e bobinat mai strans (mai bine fixata sarma).Bine ca s-a rezolvat!Edit: am postat in aceelasi timp
Link spre comentariu

...Adica mai multe spire/volt...

Pentru asta trebuie rebobinat si primarul. Oare cum i-or fi "ajustat miezul"? L-au tratat tratat termic sau i-au "ajustat" dimensiunile (adica l-au înlocuit)?
Link spre comentariu

La exterior are aceleasi dimensiuni. Este posibil sa se fi intervenit si asupra primarului dat fiind ca sunt alte fire si nu cred ca au schimbat doar firele de conectare ale primarului.

Link spre comentariu

@atupi,potzi sa pui o poza cu trafo ? chiar is curios cum arata.Daca vrei itzi arat cum am facut eu un traf de Burmester 870 ,inclusiv turnat in rasina Polyurethan elastica si identic la dimensiuni si forma cu originalul.870 asta e un convertor D/A si preamplificator audio deci daca trafo nu e ok 100% itzi apare brum peste tot,motiv pt care si reparatzia la firma mama sare de o mie de galuste. :rade: Ca sa fie clar...nu bobinez trafo,a fost o provocare si ....mi_a iesit.

Link spre comentariu

Imi este aproape imposibil dat fiind ca le-am bagat aseara in carcasa dar nu cred ca ar fi nimic deosebit de vazut dat fiind ca e imbracat in acea folie alba protectoare.Nu sunt umplute la interior cu rasina asa cum am vazut la alte trafuri.

Link spre comentariu

Răşina la interior e folosită ptr fixarea unui suport sau a unei piuliţe captive ptr prinderea trafo de şasiu.Adiţional, mai fixează şi bobinajul, lăsînd liber exteriorul ptr răcire şi dilatare..........................Oricît ai fost rugat nu ai vrut să ne arăţi acele trafo...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări