Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transf toroidal zgomos in anumite situatii

atupi

Postări Recomandate

Cine ştie ce miezuri din tablă de conservă or avea bietele trafo..............Şi mie mi se pare exagerat curentul de repaos, avînd mai mulţi trz finali în paralel se omogenizează diferenţele dintre ei şi la un curent mult mai mic, să zicem 10-25mA ptr fiecare. Acela nu e un amplif de clasă A constructiv, ci unul de B-AB cum zice şi autorul, după o topologie din 1976 a Sansui.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 70
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

16

• atupi

16

• franzm

5

• UDAR

4

Top autori în acest subiect

Atupi spune-le oamenilor pana la capat ca ai trafuri cu o constructie mai speciala.

...chiar sunt curios ce...trafuri are...sper sa fie turnate sub vid cu masa de turnare elastica si izolate magnetic...sau..???
Link spre comentariu

...si e turnat in rasina sau nu?...pune si tu o poza ...daca vrei si nu sunt offtopic,pun niste poze tot cu trafo toroidale,de la un preamp de marca ,unul dintre ele a fost carbonizat iar reparatzia la firma mama merge spre o mie de galuste...deh eu il fac la jumate...chestia e ca e facut extra pe comanda si nu gasesti nimic asemanator...

Link spre comentariu

Aidoma sabiilor de Toledo se alica un tratament mecanico chimic in procesul de solidificare a graunciorilor cristalini de cementita perlitica.Prin baterea sarguincioasa se aliniaza graunciorii cristalini creand astfel orientarea.Mai glumim si noi. Aici cred ca andreivlad are experiza necesara sa ne lamureasca.Spor,Mircea.Cand te saturi de zumzate ma poti lua in calcul si pe mine.

Link spre comentariu

[email protected] ca poze nu pui cu trafurile..baga macar niste...,,Specifications'' de ex:1.Power Output2.Output Load Impedance3.Rated Power Band4.Total Harmonic Distortion (de la 250 milliwatts to rated power, 20Hz to 20,000Hz)5.Frequency Response6.Signal To Noise Ratio7.Intermodulation Distortion8.Wide Band Damping Factor9.Voltage Gain_Power Amplifier10.Power Requirements11.Weight....eu dupa asta apreciez...multe..daca are sub 20 kile...nu ma mai intereseaza......IMHO...asa consider eu ca se pot aprecia caracteristicile dinamice ale unui amp...dupa teste reale cu aparatura calibrata si nu dupa simulatoare..urechea spune de multe ori cate ceva ,darnu vede totul ca un ap de masura...

Link spre comentariu

Şi totuşi, miezurile toroidale nu au nevoie de orientarea particulelor din material, fiind o tolă înfăşurată în spirală ce rezultă un inel cu pierderi minime. Miezurile celelalte, mai ales cele obţinute prin ştanţare (decupare), cu unghiuri drepte sau frînte, pot fi şi cu particule orientate, dacă cerinţele impun corectarea pierderilor.În materialul de mai sus îmi place istoricul, începînd cu primele miezuri folosite, din oţel simplu... lăsînd reclama firmei la o parte, materialele folosite acum 100 de ani nu se mai fabrică azi, decît la cerere probabil. A trecut perioada colonială cu resurse exotice ieftine. Ce trafo sînt acelea? Nu le putem vedea?

Link spre comentariu

traful are un usor bazait subtire

Dacă prin "bazait subtire" vreţi să spuneţi "sunet înalt",atunci e destul de clar că e vorba de o rezonanţă pe oarmonică superioară.Deoarece o mărime sinusoidală nu conţine armonici,concluzia e destul de simplă: miezul transformatoruluidvs. este (totuşi !) saturat, existând astfel premiseleproducerii acelei rezonanţe pe una din armonicile superioare. O simplă oscilografiere făcută în ambele situaţii descrise(sarcina rezistivă artificială conectată direct pe secundar,respectiv după redresare+filtrare) va fi în măsură de alămuri fără nici-un echivoc "misterul".
Link spre comentariu

Reteaua de alimentare casnica nu mai e de mult sinusoidala , si are si ceva armonici ... ( cel putin unde locuiesc eu ... ) , comutatia sa traiasca ! Din cand in cand mai fac cate o masuratoare , cu Fluke 43b ... se depreciaza pe an ce trece calitatea energiei electrice livrate . De cand cu energia verde si invertoarele on - grid , s - a alterat si mai mult ... ( cu scuze pentru off - topic ! ) .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări