Bebelu Postat Februarie 18, 2014 Partajează Postat Februarie 18, 2014 Am invatat cat de cat sa-mi desenez cablajele si acum ar trebui sa le si produc fizic. Ma intereseaza sa le fac mai profi, deci as dori sa le dau la facut unui producator de cablaje specializat, nu sa le fac eu acasa. M-am adresat catre doua firme, una din Iasi si alta din Bucuresti. Doream 6 copii ale aceluiasi cablaj cu dimeniunea 105x75mm. Gauri metalizate , dublu strat, rosu, soldermask si silkscreen pe ambele fete, FR4. Firma din Iasi deocamdata nu s-a sinchisit sa raspunda iar cea din Bucuresti imi cere 800 de lei. N-am mai facut cablaje panma acum dar mi s-a parut un pret exagerat de mare. Cunoasteti alte firme de pe la noi sau din strainatate care sa scoata calitate la preturi decente ? Link spre comentariu
Ionut Pavel Postat Februarie 18, 2014 Partajează Postat Februarie 18, 2014 Mergi pe drumul chinei. Doua case cu care am lucrat: "itead studio" si "seeed studio" (gasesti referinte pe google). Sunt seriosi, cablajele ajung cam in 3-4 saptamani (dublu strat, gauri metalizate, silk pe ambele parti).Cablajul trebuie sa se incadreze in 10/10 cm, iar la un pret de aproximativ 100 RON primesti 10 bucati identice.Ca dimensiuni ai mai multe optiuni (vezi la itead -> OPEN PCB -> PCB PROTOTYPING). Transportul e destul de ieftin ( < 10 USD). Link spre comentariu
almarghi Postat Februarie 18, 2014 Partajează Postat Februarie 18, 2014 orice culoare a solder-mask-ului diferita de verde e mai scumpa Link spre comentariu
Bebelu Postat Februarie 19, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2014 Ionut asa o sa fac. N-am incotro , trebuie sa lucrez cu chinezii daca ai nostri sunt fudui. Mai are si altcineva experiente cu chinezii ? Link spre comentariu
iuli09 Postat Februarie 19, 2014 Partajează Postat Februarie 19, 2014 uite si cateva oferte de servicii de pe forum :viewtopic.php?f=33&t=129385viewtopic.php?f=33&t=155495 Link spre comentariu
Bebelu Postat Februarie 20, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2014 Am o mica intrebare. Pe iteadstudio imi cere ca fisiere gerber fisiere cu extensiile .GTL .GBL .GBS .GBS .GTO .GBO iar la fisierul de drilling vor extensia .TXT SprintLayout-ul imi face fisiere gerber numai cu extensia .GBR iar pentru drilling .DRL Daca le trimit pe astea inteleg aia despre ce este vorba ? Mai departe producatorul de PCB-uri spune ca fisierele gerber trebuie sa fie de tipul RS-274XX. SprintLayout este compatibil cu asa ceva ? Link spre comentariu
Ionut Pavel Postat Februarie 20, 2014 Partajează Postat Februarie 20, 2014 Vezi : http://www.vctec.co.kr/web/product/abacom/pdf/Sprint-Layout%206.0%20(EN).pdf Paginile 58 - 61. In principiu: .GTL = "Gerber Top Layer" => masca cupru TOP .GBL = "Gerber Bottom Layer" => masca cupru BOTTOM .GBS = "Gerber Bottom Silk" => Solder Mask BOTTOM .GTS = "Gerber Top Silk" => Solder Mask TOP .GTO = "Gerber Top Overlay" Marcaje TOP .GBO = "Gerber Bottom Overlay" Marcaje Bottom .TXT = Fisier excellon pentru gauri (NC) In documentul atasat iti explica cum poti schimba extensiile implicite pentru diferite straturi (p59). File -> Export -> Gerber Export -> File Extensions, aici le schimbi. Sprint exporta RS-247X, ceea ce e OK (cam toate programele de layout exporta 274, asta fiind standard-ul). Excellon exporti din File -> Export -> Drill Data (Excellon) unit of measurement pui ceea ce ai folosit tu pentru gauri (in sau mm(3.3))(p61). Inainte sa trimiti descarca gerbv de aici : http://gerbv.geda-project.org/ importi toate fisierele create (7 la numar) si verifici daca se potrivesc (gauri asezare, dimensiuni). Pentru conturul placii foloseste linii de delimitare. Acestea de obicei le pui in fiecare fisier gerber sau cred ca optiunea aceea de la export (Include frame (board size)) ar trebui sa faca acest lucru. NU am lucrat cu Sprint, informatiile sunt deduse din documentul atasat. Intotdeauna verifica fisierele gerber si constrangerile inainte de a trimite. Faci o arhiva cu numele comenzii (cum iti spun ei acolo) pui toate fisierele in arhiva si trimiti. Ca si seriozitate chinezii sunt mult peste unii asa zisi "profesionisti" locali sau din europa. Calitatea e aia care platesti pentru ea (oricum la pretul asta e pomana). Oricum calitativ sunt destul de bune cablajele. Primesti testare electronica pentru toate + pentru 10 centi primesti 2 placi aleatoare de la alti utilizatori (asta daca vrei ca doua dintre placile tale sa ajunga la alti cumparatori). Deci 12 placi in total. Daca mai ai ceva intrebari, nu ezita. Link spre comentariu
Bebelu Postat Februarie 20, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2014 Oooo merci, merci. Ma apuc de citit mai la detaliu. Am verificat fisierele gerber dar nu imi apareau gaurile metalizate. Greseala era a mea ca deselectasem optiunea de "through holes" de la Excellon. Am lasat-o activata si s-a rezolvat problema asta cu vias-urile, imi apar. Mai departe nu stiam exact daca dimesniunea placii a fost trimisa pentru ca nu facusem un layer "outline" dar mi-ai dat o idee buna cu selectarea optiunii de "include frame(board size)" Link spre comentariu
techno-pcb Postat Mai 15, 2014 Partajează Postat Mai 15, 2014 (editat) Va astept cu comenzi pentru cablaje,simplu sau dublu placat(fara treceri metalizate).Pentru cantitati care trec de 2 milioane,fac si cablaje cu vias.Ma gasesti la te*****7lines@yaho***** Editat Mai 16, 2014 de dragostalpau Nu sunt permise astfel de mesaje decit la sectiunea servicii Link spre comentariu
cristian1961 Postat Mai 19, 2014 Partajează Postat Mai 19, 2014 Nu stiu de ce ti-au cerut asa mult ,la romani e cam 10$ /dm2 .uneori sunt si magari daca nu te dai la ei iti arunca un pret la plesneala. este un singur avantaj ca te poti duce la ei la firma si discuti cu omul ce si cum . la chinez daca trimiti fisiere gresit ,aia obtii. o firma de cablaje in bucuresti este la fosta electronica din pipera . sper sa nu se fi carat deacolo.nu mai stiu exact cum ii zice pcboards parca. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum