noe Postat Februarie 7 Partajează Postat Februarie 7 Vreau sa spun exact ceea ce am spus. Dictonul "... teoria ca teoria, dar practica ne omoara ..." este depasit si nu mai are decat putine aplicatii. Cel putin nu are in cazul in speta. Mult mai expresiva este (si cu aplicatie la ceea ce se discuta aici) dictonul inversat: "... practica ca practica, dar teoria ne omoara ...". La fel cum inginerul japonez din istorioara de mai sus a gasit un regim de aschiere pe un strung normal romanesc ca sa practice un canal intr-un inel de rulment cu duritatea de 61 HRC, tot astfel se poate gasi si un regim de aschiere pentru materialele despre care vorbesti. In orice caz, este mult mai probabil sa gasesti un strungar care sa vrea sa-ti strunjeasca materialele in speta, decat sa se apuce sa strunjeasca inelul unui rulment. Asa ceva, va face doar cel care stapaneste perfect teoria. Link spre comentariu
draku Postat Februarie 7 Partajează Postat Februarie 7 Pai japonezul din poveste nu pare ca stapanea perfect teoria, daca i-au trebuit mai multe incercari ca sa reuseasca sa faca lucrarea..... Cu ce difera de nea Fane strungarul, care nu e toba de teorie, dar o ia prin incercari si ii iese pana la urma ? Dictonul pe care l-am scris mai sus este chiar foarte actual, dupa parerea mea.... Uita-te in jur.....sunt atatea exemple... Oamenii sunt blindati cu diplome dar habar nu au sa faca lucruri elementare, nu mai zic de cele care necesita un pic de calificare... In fine, povesti cu pesti..... Sa nu mai poluam topicul..... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum