cdinu332 Postat Septembrie 10, 2023 Partajează Postat Septembrie 10, 2023 La 20.08.2023 la 17:01, BRANCA a spus: Am văzut mai sus un şubler digital.Dacă e chinezesc nu e ok,numai cele japoneze indică corect. Eu am unul nemțesc, o căruță de bani, ce dracu fac amu, iau altul japonez? Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 10, 2023 Partajează Postat Septembrie 10, 2023 Acum 41 minute, cdinu332 a spus: Eu am unul nemțesc, o căruță de bani, ce dracu fac amu, iau altul japonez? Link spre comentariu
AFCtin Postat Septembrie 10, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2023 (editat) Buna seara stimati colegi de forum, Am gasit de cumparat la un pret corect calitate pret, Subler electronic, comparator si "pupitast". (vezi post-ul colegului DRAKU de la pag 42, sau dati-mi PM sa va dau firma producatoare si distribuitorul de la care le-am umparat). PS constructie ingrijita, suprafete de masura prelucrate fin si regulat. Repetabilitate buna la masuratori. La ce am nevoie sunt acoperit. Deci cu partea cu instrumente de masura am rezolvat-o cat de cat, Cu stima, AFCtin Editat Septembrie 10, 2023 de AFCtin Link spre comentariu
AFCtin Postat Decembrie 3, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2023 Buna sera, Dupa mult timp decand s-a stricat actionarea originala la strungul meu, am reusit s-o refac in doua trepte de fulii si doua curele. Am un motor de 1,5KW comandat printr-un invertor (0 60 Hz frecventa) si doua trepte de fulii. In acest fel lucrez super comod acum. Problema este acum ca apar vibratii in trenul de actionare la viteze mari deoarece nu este prea rigid construit. Cu stima, Antonio Link spre comentariu
AFCtin Postat Decembrie 4, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2023 (editat) Buna seara, Atasez si doua poze cu "noua actionare" a strungului meu, Urmeaza a imi fac si un "avans automat" pe surubul conducator cu ajutorul unui motor pas cu pas si al unei placi Arduino Sper sa iasa ceva super. pentru filete va ramane clasicul "tren" de roti dintate. A facut cineva un "avans automat" cu motor pas cu pas si Arduino? Multumesc anticipat pentru sprijin. Cu stima, AFCtin Editat Decembrie 4, 2023 de AFCtin Link spre comentariu
draku Postat Decembrie 4, 2023 Partajează Postat Decembrie 4, 2023 (editat) Acum 20 minute, AFCtin a spus: ... A facut cineva un "avans automat" cu motor pas cu pas si Arduino? ... Nu stiu daca cineva de aici a facut asa ceva, dar iti pot recomanda o serie de clipuri de pe yt pe tema asta, macar pentru inspiratie: Dispozitivul pare destul de performant, cu avansuri si filete, metrice si imperiale (partea electronica cred ca se gaseste de vanzare pe ebay, realizata de respectivul youtuber). Spor! Editat Decembrie 4, 2023 de draku Link spre comentariu
AFCtin Postat Decembrie 4, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2023 Acum 27 minute, draku a spus: Nu stiu daca cineva de aici a facut asa ceva, dar iti pot recomanda o serie de clipuri de pe yt pe tema asta, macar pentru inspiratie: Dispozitivul pare destul de performant, cu avansuri si filete, metrice si imperiale (partea electronica cred ca se gaseste de vanzare pe ebay, realizata de respectivul youtuber). Spor! Multumesc mult! Cu stima, AFCtin Link spre comentariu
AFCtin Postat Decembrie 24, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2023 Sarbatori fericite! Antonio Link spre comentariu
AFCtin Postat Ianuarie 7, 2024 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2024 (editat) Buna seara si la multi ani! Vreau sa fac un dispozitiv de rectificat axe pe strung. Daca axul masinii se misca "inainte" cum trebuie sa se miste piatra? La fel cu axul de prelucrat sau invers? Trebuie sa stiu ca sa filetez piulita de strangere a peitrei cu filet normal sau pe stanga, dupa caz. Multumesc, Cu stima Antonio Constantin Editat Ianuarie 7, 2024 de AFCtin Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 7, 2024 Partajează Postat Ianuarie 7, 2024 Invers unu fata de altul si puteti prinde intre virfuri arborele. Link spre comentariu
AFCtin Postat Ianuarie 7, 2024 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2024 (editat) Acum 35 minute, Ion_Bumbu a spus: Invers unu fata de altul si puteti prinde intre virfuri arborele. MULTUMESC MULT DE TOT!! Buna seara, Arborele trebuie pus pe lagare cu rulmenti sau pe lagre de bronz sau in cazul de fata nu conteaza? Antonio Editat Ianuarie 7, 2024 de AFCtin Link spre comentariu
AFCtin Postat Noiembrie 29, 2024 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2024 (editat) Buna seara stimati colegi de forum, Pentru a inbunatati transmisia strungului meu, m-am apucat sa fac un ax ca in poza. Din pacate am gresit o cota si am rebutat piesa. Nu mai am material: otel moale cu diametru 30 mm si lungime 158 mm. Furnizorii locali vand bare de otel la 6metrii si nu in cupoane mai mici. Cu stima, AFCtin Editat Noiembrie 29, 2024 de AFCtin Link spre comentariu
Andrei24 Postat Noiembrie 29, 2024 Partajează Postat Noiembrie 29, 2024 Buna seara. Incercati pe orice santier. O bucata bara fier-beton de 30mm so gasi pe undeva. Diametrul maxim de 30mm este cota libera sau de trecere printr-un lagar, rulment? Poate fi mai mare mai mica? Treceti cote maxim admise poate o avea cineva prin dotare vreo piesa apropiata ca dimensiuni! Link spre comentariu
draku Postat Noiembrie 29, 2024 Partajează Postat Noiembrie 29, 2024 Eu am cumparat acum ceva timp bara de fier de 30 si 40 mm, de la o firma de materiale de constructii din Chitila (marola.ro), au fost dispusi sa taie din bare de 6m cate 1 metru din fiecare diametru. Incearca un telefon la ei, dar sa ceri sa vorbesti cu cei de la raionul metalurgice, ca ei stiu cel mai bine. insa nu stiu daca m-as hazarda sa fac piese de precizie din asa ceva..... Link spre comentariu
Andrei24 Postat Noiembrie 29, 2024 Partajează Postat Noiembrie 29, 2024 41 minutes ago, draku said: insa nu stiu daca m-as hazarda sa fac piese de precizie din asa ceva..... A precizat "otel moale". Otelurile din constructii se incadreaza ca echivalente intre OL37 si OL52! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum