Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Atelierul ucenicului AFCtin

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...

Buna dimineata,

Urmeaza corpul port tampon. Din axul de test filetat primit de la dl Dany_cta m-am apucat sa fac corpul port tampon. (in imagine verificam daca intra fest in piulita).

Dupa ca termin si piesa asta urmeaza tamponul.

Multumesc mult.

844028479_Corpporttampon.JPG.319e51b86f32ed8e1115124d4fe5ac87.JPG

Editat de AFCtin
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
  • 7 luni mai târziu...
  • 7 luni mai târziu...

Buna seara tuturor,

Am o comanda de mici bcsi si axe care se pot strunji numai in penseta.

Pe strung am pensete ER 25 dar acestea nu stang corect piese cu lungime mica.

Am gasit pe piata pensete morse 3 care vin direct pe ax-ul principal al strungului si acestea sunt stanse cu bara de atangere cu filet M12. 

Problema mea este ca-mi trebuie "tampon" reglabil  in pensta  morse 3si sunt in pana de iei cum sa-l fac. :26

Plese Help: cum as putea sa-mi fac "tampon" reglabil la penseta morse 3? Va rog vedeti prima poza atasata. A doua poza arata cum am tamponul pentru pensetele ER 25.

Multumesc anticipat.

Cu stima,

AFCtin 

ucenic strungar

Penseta.jpg

penseta er25.JPG

Editat de AFCtin
Link spre comentariu

Prima idee: de diametru putin mai mic decat al piesei de prins (de ex 0.1 - 0.2 mm mai mic), gaura filetata perpendicular pe ax si surub de-asta (set screw sau grub screw, nu stiu cum se numeste in romana) printr-una (sau toate) din gaurile de la capatul fantelor pensetei. Diametrul surubului cat mai apropiat de diametrul gaurilor.

Faci opritorul mai lung, il montezi si strangi suruburile tinandu-l apasat spre interior, faci o piesa de test si vezi cu cat e prea scurta, muti pozitia "0" a cutitului sau iei din opritor.

Link spre comentariu

Daca penseta are alezajul filetat strapuns inspre partea de prindere e simplu, folosesti chiar bara ca limitator punind o piulita contra pe pe penseta.

Daca nu...da`i o gaura in penseta de diametru mai mic decit al barei filetate si iei din bara incit sa intre inspre partea de prindere, fixarea cu o contrapiulita.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Buna ziua dl Ion_Bumbu si dl BCristian,

Multumesc mult pentru raspuns,

Penseta este de aici: https://vinix.cld.bz/ROCAST/html-Catalog-Rocast-2017-2018-Noiembrie/451/#zoom=z (pare foarte robusta si are suprafata de prindere cam de 40 mm la fi 10 de prindere, deci mult mai bine decat pe ER 25). Penseta are gaura strapunsa deci bara de strangere va purta si "tamponul" reglabil. 

Azi noapte (de noaptea e un sfetnic bun :reytre), mi-a venit o idee cum ar trebui sa fie bara de stangere cu "tamponul" reglabil.

Trec pe curat schitele si pun o poza aici.
PS si ideea dlui Ion_Bumbu e interesanta. voi reciti postul dumnealui sa inteleg exact ce-mi recomandat.

Cu stima,

AFCtin 

ucenic strungar

Editat de AFCtin
Link spre comentariu

Bara de stringere o avansezi pina ajunge in "fundul" piesei.

Fiind de 10mm diametrul util iei din bara M12 vreo 3mm din diametru pe lungimea pe care o crezi de cuviinta care va intra in penseta.

Pui o piulita si stringi bara de penseta rezultind un ansamblu fix penseta-bara si in functie de cit de adinc introduci bara ai si tamponul reglabil

Cu alte cuvinte bara este si tampon iar piulita din spate asigura lungimea tamponului.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări