Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Atelierul ucenicului AFCtin

Postări Recomandate

Tare de tot, brida, eclisa, etc., etc. Sa va spun una, in Manualul Frezorului (sau cartea??) editat la Editura Tehnica din anul 195X, (o sa postez daca nu uit, maine, ceva imagini) respectrivele componente se numesc GHEARE, de asta ce spuneti mai baieti? :bataie

Editat de Dan57
Link spre comentariu

Puteti sa-i spuneti cum vreti acasa, dar in mediul profi se spune brida...asa se numea si pe timpul lui Ceasca cand lucram la IMUAB,asa se numeste si in atelierul unde unde sunt angajat si unde lucreaza frezori meseriasi ce au facut "istorie" la Institul de Mecanica Fina Bucuresti!

Link spre comentariu

sa le spuneti brida ca asa a dat ordin spik si frezorii lui meseriasi !

Ce daca statul a decretat alt nume, spik e ala care hotareste, ok ??

ca altfel ......

Pe mine nu ma deranjeaza oricum le-ati spune, eu inteleg mereu despre ce este vorbam, probabil e alt nivel de intelect ca sa intelegi indiferent de termen.

Dar cu siguranta ma deranjeaza astia, care nu le-au vazut nici macar in poze, dar stiu ei cum se numesc si daca nu se numesc asa e mare prapad, chiar daca in carti scrie altfel, sa fie ca ei dom`le, ca maine-poimaine poate le arata vre-unul o piesa de-asta in vre-o poza si ei stiu termenul ala, asa ca sa o denumeasca corect.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Puteti sa-i spuneti cum vreti acasa, dar in mediul profi se spune brida...asa se numea si pe timpul lui Ceasca cand lucram la IMUAB,asa se numeste si in atelierul unde unde sunt angajat si unde lucreaza frezori meseriasi ce au facut "istorie" la Institul de Mecanica Fina Bucuresti!

Bun si sa Zicem ca ma angajez ca frezor si ii spun clema , asta înseamnă ca nu știu sa frezez ? Plus de mersteri care au lucrat in fabrici comuniste sunt cam îndoielnic . Sa tragi la serie si sa stii sa faci 30 de repere in 30

Ani nu știu daca ii chiar asa . Sigur sunt si meseriași . Si eu știu munți care au lucrat la fabrica de Strunguri din Arad dar habar n-au sa facă altceva invadata de 30 de repere care le făcea fiecare

Link spre comentariu

Buna seara tuturor

BRIda

CLEma

EcliSA

Deci dispozitivul pentru fixarea pieselor pe masa de frezare il voi denumi de acum in colo BRICLESA, BRICLESE.

Va rog mult trecem peste aceasta controversa?

Multumesc pentru intelegere :multumesc

Cu stima,

Editat de AFCtin
Link spre comentariu

Buna seara,

Daca tot am reparat menghina m-am gandit sa fac un dispozitiv sa o pot alinia corect pe masa frezei.

Va rog sa-mi dati o idee cam cum ar trebui sa arate palpatorul (oricum voi pune o bila de fi 3-4mm la capatul care palpeaza pe menghina)

Ce nume are acest tip de aparat de masura?

denumirea veche

denumirea frecventa pe internet

Multumesc

Cu stima

post-197361-0-81231400-1496598658_thumb.jpg

Editat de AFCtin
Link spre comentariu

Pe unele site-uri de vanzari am gasit acest comparator sub denumirea de "ceas comparator pupitast". Cum o fi corect? :scarpin

Nu cred ca vrei sa pui intrebarea aia ca iar apar baietii de mai sus cu denumirile lor de la "meseriasi" care n-au nici o treaba cu realitatea sau cu cartile, dar ei stiu ca trebuie sa fie ca ei si o sa sutina asta pe urmatoarele 4 pagini de forum !

Eu l-am cumparat ca "Lever Dial Test Indicator" si din punctul meu de vedere asta este termenul corect, nu cel tradus de cine stie ce mare inginer roman care doar a furat termenul si aparatul de la inventatorul lui si stabileste el un nume.

Problema cu parghia de mai sus este ca sistemul trebuie facut relativ similar cu randalina mea, lagarele perfect pasuite sa nu aiba joc masurabil dreapta-stanga ori daca parghia respectiva tinde sa se miste drepta-stanga deja poate sa afecteze masuratoarea.

Bineinteles ca se poate face si un suport la freza care sa o centreze pe canalele T, suport prima data reglat frumos cu comparatorul si apoi la demontare-remontare menghina doar se pune suportul respectiv si se impinge menghina in el.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări