Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Atelierul ucenicului AFCtin

Postări Recomandate

Buna seara,Prima problema intampinata cu strungul meu, a fost griparea piulitei saniei transversale, piulita facuta din aluminiu! :jytuiyu Am inlocuit-o provizoriu cu o piulita din alama, care va fi inlocuita cu una de bronz.Cu stimaAFCtin ucenic strungar

Din ce am inteles strungul este nou si deja ai aceste probleme? :speriat daca tot este de muncit la el de nou mai bine unul de mana a 2 a .
Link spre comentariu

Ce se vede in poza cu surubul si piulita, aceea e o carcasa sau e direct filetul la interior? Nu se poate rebucsa?Surubul nu are uzura? Spirele sunt uniforme? Nu e stramb?

Buna seara,Piulita este din aluminiu fara bucse de bronz.Atasez pentru dvs 2 poze: una cu piulita gripata vazuta din fata, alta cu tot ansanblul piulita surub suport si roata sanie transversala (axa Y a strungului)Surubul nu e de super calitate este M9X1 pe stanga. Nu prezinta uzura sau defecte vizibile.Cu stima,AFCtin ucenic strungar

post-44103-139829766401_thumb.jpg

post-44103-139829766404_thumb.jpg

Link spre comentariu

Din ce am inteles strungul este nou si deja ai aceste probleme? :speriat daca tot este de muncit la el de nou mai bine unul de mana a 2 a .

Buna seara,Ce sa zic nici in UK protectia consumatorului nu e ce trebuie sa fie indiferent de pretul marfii. :jytuiyu Cu stima,AFCtin ucenic strungar
Link spre comentariu

Fiind piulita cu joc reglabil, nu cred ca nu este din bronz. De altfel poza (dupa culoare) indica un bronz. Este posibil sa fie bronz cu aluminiu, dar in nici un caz aluminiu, sau aliaj avand aluminiul precum componenta majoritara in compozitie.

Link spre comentariu

Nea Nicu, bunul simt si constiinta ... au cam disparut! Eu nu ma mir daca e din AL gol!!! Poate va inseala poza, in sensul ca se vede mai galben si de la reflexia becului si pare ca a sters piulita cu ulei ceva. Da-ti zoom pe poza, poate se observa mai bine, dar ala AL fara imbunatatiri. Pacat ca s-a ajuns sa se produca/comercializeze in ''asemenea hal''. @AFCtin ati luat legatura cu firma cu bronzu? Poate va rezolva ei si cu executarea piulitei.

Link spre comentariu

Se poate verifica cu un simplu obiect cu muchie vie. La orice aliaj din aluminiu, inclusiv duralul muchia se "infige" sau lasa o dara specifica, fara sa detaseze aschii. La bronz, orice muchie dura va detasa aschii granulate. Am marit poza de doua ori si am avut aceeasi impresie - ca materialul piulitei este mult mai galbui decat banda ruletei, spre exemplu.

Link spre comentariu

Avand un strung apropiat, ma consider norocos, desi multa lume condamna Quantum, observ ca are calitate net superioara. Probabil Optimum e si mai bun. La mine acea piulita pare din fonta. Sincer cred ca merge din bronz, sau alama, oricum e actionata la mana si oricum acolo e un joc de 0,2-0,3 mm intre avans inainte inapoi, daca iei jocul dupa vreo cateva zeci de ore revine si se stabileste la acea valoare. Recomandarea e bronz, DAR acolo e un reglaj elastic si bronzul nu e asa elastic ca alama. La prelucrare alama pare mai elastica, bronzul e nisipos la strunjit. Piulitele s-au prelucrat mai usor din alama. Fiind pentru uz casnic se poate face din ce ai la indemana. Poti sa o faci singur pe strungul tau.Daca ai spatiu realizeaz-o mai lunga cu 1 cm. Ai grija la gaura de ungere, de pe sanie se picura ulei in mijlocul piulitei, ea nu a venit unsa din fabrica.Partea de preluare a jocului sa o ingrosi doar cu maxim 2-3 mm ca sa mai si miste la strangere.

Link spre comentariu

Se poate verifica cu un simplu obiect cu muchie vie. La orice aliaj din aluminiu, inclusiv duralul muchia se "infige" sau lasa o dara specifica, fara sa detaseze aschii. La bronz, orice muchie dura va detasa aschii granulate. Am marit poza de doua ori si am avut aceeasi impresie - ca materialul piulitei este mult mai galbui decat banda ruletei, spre exemplu.

Buna seara,Am cautat piulita originala si m-am uitat atent la ea. Are culoarea argintie mata nu asa galbuie cum apare in poza precedenta (scuze pt calitatea pozei). Am luat un cutit de strung si am tras 2 dare pe piesa. S-au desprins 2 aschii destul de lungi si de culoare argintiu intens in taietura proaspata. Am incercat sa fac o poza mai buna pe care o atasez mai jos. Mentionez ca atunci cand am demontat piulita gripata, in unsoarea de pe surub erau incluse particule ff fine din materialul piulitei alb mat la culoare. Nu stiu ce material estre exact, dar sunt sigur ca e pe bza de aluminiu. Piulita e ff usoara. Multumesc mult pt sfatAFCtin ucenic strungar

post-44103-139829766724_thumb.jpg

Link spre comentariu

Nea Nicu, bunul simt si constiinta ... au cam disparut! Eu nu ma mir daca e din AL gol!!! Poate va inseala poza, in sensul ca se vede mai galben si de la reflexia becului si pare ca a sters piulita cu ulei ceva. Da-ti zoom pe poza, poate se observa mai bine, dar ala AL fara imbunatatiri. Pacat ca s-a ajuns sa se produca/comercializeze in ''asemenea hal''. @AFCtin ati luat legatura cu firma cu bronzu? Poate va rezolva ei si cu executarea piulitei.

Buna seara, Multumesc mult pt link-ul la furnizorul de bronz. Eu am din targ cumparata o bucata de bronz din care vreau sa incerc sa-mi fac singur piulita buclucasa ca sa invat cum se face. Am sa-mi cumar cand o sa am ceva bani in plus o bucata de bronz dreptunghiulara de la dansii ca sa fac la final o piulita ca lumea.Multumesc pentru sfaturi AFCtin ucenic strungar
Link spre comentariu

Avand un strung apropiat, ma consider norocos, desi multa lume condamna Quantum, observ ca are calitate net superioara. Probabil Optimum e si mai bun. La mine acea piulita pare din fonta. Sincer cred ca merge din bronz, sau alama, oricum e actionata la mana si oricum acolo e un joc de 0,2-0,3 mm intre avans inainte inapoi, daca iei jocul dupa vreo cateva zeci de ore revine si se stabileste la acea valoare. Recomandarea e bronz, DAR acolo e un reglaj elastic si bronzul nu e asa elastic ca alama. La prelucrare alama pare mai elastica, bronzul e nisipos la strunjit. Piulitele s-au prelucrat mai usor din alama. Fiind pentru uz casnic se poate face din ce ai la indemana. Poti sa o faci singur pe strungul tau.Daca ai spatiu realizeaz-o mai lunga cu 1 cm. Ai grija la gaura de ungere, de pe sanie se picura ulei in mijlocul piulitei, ea nu a venit unsa din fabrica.Partea de preluare a jocului sa o ingrosi doar cu maxim 2-3 mm ca sa mai si miste la strangere.

Buna seara,Am sa incerc s-o fac din bronz, caci am o bucata. Piulita axei Y nu are gaura de ungere. :jytuiyu (vedeti poza de mai jos). Surubul cu slit este pentru fixarea piulitei de sanie si surubelul himbus de deasupra celui de fixare era pentru reglajul jocului.Multumesc mult pentru sfaturiAFCtin ucenic srtungar

post-44103-139829766728_thumb.jpg

Link spre comentariu

O piulita din aluminiu este nu numai atehnologica, ci dea dreptul anti-tehnologica. Oricine, inclusiv cineva cu o lipsa de cultura tehnologica acuta, ar da la o parte solutia unei piulite (de orice fel) din aluminiu. Acelasi lucru se poate spune si despre o roata dintata confectionata din fonta. Deci daca au fost livrate pe piata asemenea produse, trebuia din capul locului facuta o reclamatie la protectia consumatorului. Poate nu-i tarziu sa se faca chiar acum. Nu este permis in nici un caz ca un strung nou, sa trebuiasca reparat si mai ales in ceea ce priveste organe ale lantului cinematic. Asemenea situatii te face sa iti pui intrebarea: "nu cumva acest produs a fost vandut de mai multe ori si returnat in mod repetat ca urmare a calitatii neconforme cu contractul de garantie?". Acea roata dintata, nu putea sa iasa din fabrica gata fisurata, decat daca CTC-istul era orb. Despre piulita de avans din aluminiu, ce sa mai spun?! Nici macar documentatia tehnologica (desene si caiete de sarcini) nu ar fi putut iesi pe usa unui atelier de design care se respecta. Si apoi pretul platit pe strung, este enorm. Daca dai la oparte transportul si convertesti lirele, se obtine aproximativ 850 euro. Eu am platit pe Assist-ul meu cumparat in 2006, undeva sub suma de 500 euro (cu tot cu TVA) si de abia dupa 7 ani am avut prima problema mai importanta de mentenanta.

Link spre comentariu

Eu am platit pe Assist-ul meu cumparat in 2006, undeva sub suma de 500 euro (cu tot cu TVA) si de abia dupa 7 ani am avut prima problema mai importanta de mentenanta.

Eu am 2 prieteni care au strunguri identice cumparate de la Metro in acelasi an si care la folosesc casnic si merg si acum fara probleme.Cand ma gandesc ca atunci am avut bani si nu l-am cumparat :sparge: :sparge:Tot ca am investit ulterior in strungul cumparat la mana a 2 a a fost cu mult peste si mai slab calitativ :speriat dar prostia se plateste si eu am dat bani .
Link spre comentariu

...care la folosesc casnic si merg si acum fara probleme...

Eu l-am utilizat destul de intens, inclusiv la strunjirea suprafetelor intrerupte, cum ar fi placi rectangulare strunjite frontal, sau indreptate laturile in loc de frezare. Daca tin cont doar ca cele cateva accesorii realizate pentru strung (inclusiv dispozitivul de frezat) au fost realizate cu el si ca in plus nu am refuzat pe nimeni atunci cand a avut nevoie de o piesa de schimb, pot spune chiar ca l-am utilizat foarte intens.
Link spre comentariu

...care la folosesc casnic si merg si acum fara probleme...

Eu l-am utilizat destul de intens, inclusiv la strunjirea suprafetelor intrerupte, cum ar fi placi rectangulare strunjite frontal, sau indreptate laturile in loc de frezare. Daca tin cont doar ca cele cateva accesorii realizate pentru strung (inclusiv dispozitivul de frezat) au fost realizate cu el si ca in plus nu am refuzat pe nimeni atunci cand a avut nevoie de o piesa de schimb, pot spune chiar ca l-am utilizat foarte intens.
Asta denota ca acest tip de strung facut de Asit a fost facut cu simt de raspundere :aplauze ,unul din lucrurile bine facute din China.Deja la 3 utilizatori individuali multumiti inseamna ca ca firma nu se face de rusine.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări