Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Atelierul ucenicului AFCtin

Postări Recomandate

am un mail: [email protected] . momentan se pare ca nu le merge site-ul (nu stiu de ce si de cat timp).

au nevoie de fisiere dxf/dwg. pretul e in functie de cat timp merge laser-ul de la masina. eu le spun sa mearga cu avansuri mici ca sa nu mai finisez piesele (de lene). merge mai mult, e mai scump un pic, dar pana la urma tot aia e... am taiat la ei tabla de la inox 0.5mm pana la otel de 20mm (aluminiu taie numai AlMg3 pana la 6mm).  nu taie nimic cu continut de zinc. bafta!

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Bucsi cu MT2 si MT3 sunt si la Rocast. Freze de calitate tot la ei. Au si menghine, dar in cazul asta, preturile fac diferenta, NU calitatea.La bucsi, atentie, alea din UK sunt cu prindere pe filet wt, pe cand la Rocast sunt pe metric.

Buna dimineata,

Am cumparat un set de bucsi elastice MK2/M10 pentru freza si o bucsa MK3/M12 pentru strung(vezi pozele atasate). Marfa este de calitate chiar daca e scumpa merita. Am testat o bucse pe freza si este ok. Am sa testez si bucsa pentru strung dupa ce incropesc o bara de fixare a bucsii pe ax, dintr-un surub M12 lung de 120mm. Daca toul va fi OK am sa completez setul pe rand dupa posibilitati.

Multumesc dlui DanuAL pentru informatia despre magazin.

post-197361-0-24954500-1400915876_thumb.jpg

post-197361-0-71623000-1400915908_thumb.jpg

Link spre comentariu

Ma bucur ca v-a folosit informatia!

Se gasesc si la noi produse de calitate, cateodata la un pret mai mare, dar daca tragem linie la transportul de afara + comisioanele bancii + timpul de asteptare .... Cred ca merita o cautare pe google si gasit distribuitorii din tara.

Sunt si unele produse care fac exceptie.

Spor la ''stricat fiare'' !!!

Link spre comentariu

Buna seara,

Multumesc pentru sfat domnule almarghi.

Pentru strung nu am luat decat o bucse elastica MK3/M12 cu diametru de 10mm. Am nevoie sa fac o bucse de alama gaurita cat mai precis. 

Deci ma documentez sa vad standardul bucselor C5 sau asemanatoare. Am vazut ceva la britanicii de la WARCO.

Cu stima

Link spre comentariu

Daca tot a venit vorba despre pensete/bucse elastice, intreb si eu pe aici daca stiti cam unde s`ar gasi

unele folosite intr`un dorn ISO 30.

Au conicitate de 1:10, lungimea de 30mm si diametrul la guler de 22mm.

Sint folosite la capul rapid de la FU12.

Grig

P.S. sa nu`mi ziceti de Pascani ca nu`s milionar!

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Buna ziua,

Pentru cine popate ajunge in Bucuresti de azi pana pe 31mai2014 la Romaero lanaga aeroportul Baneasa o expozitie de masini unelte si scule aschietoare DEMOMETAL. Chiar si ucenicii au ce sa vada :limb:

Cu stima,

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Eu as lua o bara de 60 diametru, iau un frontal si 4-5 zecimi din diametru, sa n-aiba bataie, ii pun niste scoci/banda dublu adeziva, daca nu e dubla adeziva, adica si pe-o parte si pe alta, pun un scoci normal de hartie - m-ar ajuta sa nu zgarii piesa si are o aderenta mai buna! Inainte sa iau un frontal si din diametrul barei de 60mm/diametru, as face o piesa de sprijin de acelasi diametru, 60mm - strunjit exterior si pe capat as da o gaura de 3-5mm diametru, adanca in functie de lungimea varfului de centrare, cu 3-5mm mai scurta decat lungimea varfului ca sa nu se sprijine pe carcasa varfului. Bag un cutit in gaura, reglez sania port cutit ptr. unghiul varfului, ii fac unghiul - probez cum se aseaza pe varf, debitez.

As trasa cat de cat un cerc de 70 pe plastic, ca sa stiu cat si cum sa centrez piesa. Scoci pe piesa din universal (piesa care ramane in universal de sprijin, o fac ultima data, ca sa n-o mai dau jos de pe universal sa nu am bataie), scoci si pe piesa de sprijn care vine pe varful rotitor - strans cu simt de raspundere - si i-as da bataie!

As folosi DOAR cutite bine ascutite din HSS, racire si o turatie de 350-400 rot/min, avans de 0.18-0.20.

Editat de DanuAL
Link spre comentariu

Sa spun altfel ce zice colegul Dan.

Ai placile taiate pe genunchi?

Adica cu soricelul peste cota, sa zicem la 80mm?

Pui bacurile intr-o pozitie cam de 45-50mm la exterior deschise, adica atat sa descrie cercul.

Pui banda adeziva pe bacuri si aplici piesa de plastic centrata la ochi.

Daca nu ai banda adeziva indoi invers banda izolatoare de calitate tesa, asa ca sa fie un fel de biadeziv.

Acum e faza naspa cu tamponarea si mentinerea presiunii pe disc.

Iei un plastic, ca un picior de cauciuc, sau un tampon de usa, sunt gata facute pe la Hormbach pe la 5-8lei si il pui intre varful rotitor si discul de plastic.

Astfel aplici presiune pe disc.

Alta solutie, intr-o bucata rotunda de 45-50 diametru, din plastic faci un con egal cu varful rotativ, adica intri cu un centruitor. piesa sa fie de maxim 2cm grosime.

Piesa asta o pui ca tampon sa tina discul, aplici si aici banda izolatoare sau o bucata de cauciuc sa nu patineze.

Cauciuc cred ca preia si vibratiile.

Aplici presiune cu papusa mobila si dai span.

Acum ce avans folosesti si cum sare plasticul ala ca span nu mai am idee, incerci si vezi

Pentru strunjire folosesti instructiuni de la Dan.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări