Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Atelierul ucenicului AFCtin

Postări Recomandate

Buna seara stimati colegi de forum,

Am gasit de cumparat la un pret corect calitate pret, Subler electronic, comparator si "pupitast".

(vezi post-ul colegului DRAKU de la pag 42, sau dati-mi PM sa va dau firma producatoare si distribuitorul de la care le-am umparat).

PS constructie ingrijita, suprafete de masura prelucrate fin si regulat. Repetabilitate buna la masuratori.

La ce am nevoie sunt acoperit. Deci cu partea cu instrumente de masura am rezolvat-o cat de cat,

Cu stima,

AFCtin

Editat de AFCtin
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Buna sera,

Dupa mult timp decand s-a stricat actionarea originala la strungul meu, am reusit s-o  refac  in doua trepte de fulii si doua curele.

Am un motor de 1,5KW comandat printr-un invertor (0 60 Hz frecventa) si doua trepte de fulii. In acest fel lucrez super comod acum.

Problema este acum ca apar vibratii in trenul de actionare la viteze mari deoarece nu este prea rigid construit.

Cu stima,

Antonio

Link spre comentariu

Buna seara,

Atasez si doua poze cu "noua actionare" a strungului meu,

Urmeaza a imi fac si un "avans automat" pe surubul conducator cu ajutorul unui motor pas cu pas si al unei placi Arduino

Sper sa iasa ceva super. pentru filete va ramane clasicul "tren" de roti dintate.

A facut cineva un "avans automat" cu motor pas cu pas si Arduino?

Multumesc anticipat pentru sprijin.

Cu stima,

AFCtin

strung 2.jpg

strung 1.jpg

Editat de AFCtin
Link spre comentariu

Acum 20 minute, AFCtin a spus:

...

A facut cineva un "avans automat" cu motor pas cu pas si Arduino?

...

Nu stiu daca cineva de aici a facut asa ceva, dar iti pot recomanda o serie de clipuri de pe yt pe tema asta, macar pentru inspiratie:

Dispozitivul pare destul de performant, cu avansuri si filete, metrice si imperiale (partea electronica  cred ca se gaseste de vanzare pe ebay, realizata de respectivul youtuber).

Spor!

Editat de draku
Link spre comentariu
Acum 27 minute, draku a spus:

Nu stiu daca cineva de aici a facut asa ceva, dar iti pot recomanda o serie de clipuri de pe yt pe tema asta, macar pentru inspiratie:

Dispozitivul pare destul de performant, cu avansuri si filete, metrice si imperiale (partea electronica  cred ca se gaseste de vanzare pe ebay, realizata de respectivul youtuber).

Spor!

Multumesc mult!

Cu stima,

AFCtin

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Buna seara si la multi ani!

Vreau sa fac un dispozitiv de rectificat axe pe strung.

Daca axul masinii se misca "inainte" cum trebuie sa se miste piatra?  La fel cu axul de prelucrat sau invers?

Trebuie sa stiu ca sa filetez piulita de strangere a peitrei cu filet normal sau pe stanga, dupa caz.

Multumesc,

Cu stima 

Antonio Constantin

image.thumb.jpeg.132ec7909e6ea3bdbe156b68bdd61bad.jpeg

Editat de AFCtin
Link spre comentariu
Acum 35 minute, Ion_Bumbu a spus:

Invers unu fata de altul si puteti prinde intre virfuri arborele.

MULTUMESC MULT DE TOT!!

Buna seara,

Arborele trebuie pus pe lagare cu rulmenti sau pe lagre de bronz sau in cazul de fata nu conteaza?

:aplauzeAntonio 

Editat de AFCtin
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări