Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STK465 abia terminat, ceva probleme, sau nu? :D

BLK

Postări Recomandate

Un STK465, cu o schema foarte asemanatoare cu cea din datasheet. alimentat in 2x30V, puntea redr si 2x4700uF. Bagat in priza, si surpriza, functioneaza! :) E primul meu amplif ;)Acum... in boxe am un fasait destul de intens zic eu (nu deranjeaza daca e si muzica, dar fara muzica se aude destul de tare). Si inca o chestie, din cand in cand in timpul melodiei se aude "pac", slab ca intensitate si scurt ca durata. (pac se repeta, aleator, dar destul de rar, 1-2 ori la melodie)Pareri, opinii, sfaturi, incurajari? :)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BLK

13

• adrian_pintea

6

• niq_ro

2

• Guest1

2

Top autori în acest subiect

observatii ulterioare:daca iau semnal direct din cd-rom (am cd-rom cu buton de play) nu se aude nici un zgomot. Am incercat sa-l conectez la placa de sunet onboard care stiam ca are un zgomot de fond destul de slab ca intensitate, acum se aude foarte tare acel semnal parazit. Ma gandeam eu in mintea mea de electronovice ca semnalul audio util e mic (pentru ca nu am inca potentiometru la amplificator si tin volumul din w-amp la 3-4%) si cum volumul semnalului parazit (fasait) nu se modifica cu volumul, ma gandesc ca amplificatorul amplifica la maxim acel semnal... sa fie asa?e cam tarziu, sper ca ati inteles ce am vrut sa zic...apropo, placa de sunet folosita e un sb live 5.1cea onboard a fost doar pentru un test activata...

Link spre comentariu

Un STK465, cu o schema foarte asemanatoare cu cea din datasheet. alimentat in 2x30V, puntea redr si 2x4700uF. Bagat in priza, si surpriza, functioneaza! :) E primul meu amplif ;)

felicitari si la cat mai multe

din cand in cand in timpul melodiei se aude "pac", slab ca intensitate si scurt ca durata. (pac se repeta, aleator, dar destul de rar, 1-2 ori la melodie)

pot fi de la frigider, lada frigorifica... incearca sa intorci stecherul amplificatorului in priza.. uneori merge :wink:
Link spre comentariu

Daca amplificare este prea mare, poti sa o modifici din reactia negativa.

Posted Image

In schema de mai sus amplificarea totala este de 330/330+33000/330=101

Ca sa obtii o amplificare mai mica poti sa inlocuiesti rezisteanta de 33K din reactia negativa (aia dintre pinul 7 si 2 respectiv 10 si 15) cu una de 22k

Amplifcarea va fi de 330/330+ 22000/330=67,6

Link spre comentariu

am vorbit azi cu cineva care a facut in ultima vreme multe 463-465, a zis ca e impedanta de intrare mare, si ca ar fi ok o rezistenta de 100 la intrare, am sa incerc asa, daca nu, pun ceva mai mare...revin :)

Link spre comentariu

100, 1k, tot la fel se aude...am o ipoteza, care se pare ca a trecut neobservata... semnalul de la intrare e maxim amplificat. daca eu micsorez semnalul audio din placa de sunet nu voi avea sunet de amplificat, dar amplificatorul va amplifica la maxim zgomotul de fond introdus de placa audio, daca as pune un potentiometru la intrare in amplif, as putea mari semnalul la iesirea placii audio (cu mult peste semnalul "parazit") si apoi acest semnal combinat ar fi atenuat prin potentiometru. ar scadea si semnalul util dar si cel parazit, nu? si atunci la volum mic, s-ar auzi foarte slab parazitul... nu?rezistenta de intrare asta de 1k, cum se pune? sper ca am facut bine ca am pus intre semnal si masa (la ambele canale).sa incerc cu o rez mai mare? mai mica?

Link spre comentariu

am incercat si 33r si 2k2 si la fel...de ce sa scad amplificarea cand pe iesirea cd-romului se aude cristal si fara fasait, iar la un vecin care are placa de sunet onboard fara amplificare (in casti la el, la volum maxim se aude destul de incet, pe cand la mine se aude extrem de tare) se aude la fel, fara fasait. numai la placile mele de sunet se aude acest fasait.de ce sa umblu la amplificare?chiar am 2 rez de 22k in fata acum, dar parca n-as umbla...

Link spre comentariu

eeeee :)totusi, sa nu trecem la masuri extreme,ar fi mai usor de schimbat amplificatorul... dar totusi, ce se intampla? in casti sau pe vechiul meu sistem 5.1 nu se auzea fasait asa deranjant...mai am un amplif mai vechi facut de tata 2x20 sau pe acolo, care la fel se aude, am crezut ca e el de vina, dar acum ca si stk-ul face la fel... ma gandesc ca alta e problemaapropo, dif vifa, peerless, pe cand?

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

Poate ai ceva probleme cu vriverele de la placa de sunet sau ai ceva care paraziteaza semnalul pe acolo prin pC-ul tau :cry:

apropo, dif vifa, peerless, pe cand?

Sa speram ca o sa fie cat mai curand :roll:
Link spre comentariu

am scris deja ca nu e nici un potentiometru... deocamdatadivizor rezistiv? detaliaza :) te rogvasile: in casti nu se aude fasaitul... si daca dau volumul mai tare din winamp, fasaitul aproape ca nu se mai aude, deci nu e legat de semnalul audio bun (adica nu creste odata cu el)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări