Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor proiect cu led-uri

Vizitator Robert94

Postări Recomandate

Vizitator Robert94

Hei lume!

Sunt nou in electronica si am decis sa cer ajutorul aici. La scoala ni sa spus sa facem un proiect cu leduri si sa alegem intre mini orga de lumini sau vu-metru. Am cautat pe net si am gasit mini orga aceasta: (cea cu 18 leduri)

http://www.niqro.3x.ro/miniorga/miniorga2009.htm

Am vazut ca pe schema sunt scrise componentele dar nu le pot citi pe toate... mai ales ca la scoala deabeea se ocupa profesorii sa ne invete componentele... Observ ca sunt vreo 20 rezistente 14 condensatoare si vreo 6 tranzistori..

Aici va cer ajutorul..

Daca reusiti sa cititi toate piesele de pe schema si sa imi faceti o lista cu ele as fi recunoscator :jytuiyu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• xragon

4

• Alexutz

2

• Dr.L

1

• romicap

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut ,in ce clasa sunteti ? Imi aduc aminte ca lucrarea mea practica pentru bac (acu` v`o 37 de ani in urma...doamne ce a trecut vremea...!!!) ,a fost tot o orga de lumini dar pe vremea aia nu erau leduri ci becuri ...,unde nu va descurcati ? Ce nu intelegeti? Care din simboluri nu va sunt cunoscute?

Link spre comentariu
Vizitator Robert94

@bolboaca2 Da in acel sens@romicapClasa a X -a ... profesori la practica nici nu se ocupa de noi.. 6 ore de practica pe zi timp de 1 saptamana la noi inseamna 30 minute in 1 saptamana... Ei au "alte treburi" asa cum zic ei... ne baga cate un proiect deasta pe gat si gata la sfarsit de saptamana daca nu il avem ne "ard"

Link spre comentariu

R1,R3,R4=1KR2=280RR5,R6,R7=6,8KR8=220RR9,R10=100RSR1,SR2,SR3=47KT1,T2,T3 = BC237C1=330nFC2=10uFC3=220nFC4=C5=100nFC6=470nFC6=100nFC7=10uFN-am reusit sa-l gasesc pe C4 dar in rest , cred ca astea ar fi valorile componentelor .

Link spre comentariu
Vizitator Robert94

R1,R3,R4=1KR2=280RR5,R6,R7=6,8KR8=220RR9,R10=100RSR1,SR2,SR3=47KT1,T2,T3 = BC237C1=330nFC2=10uFC3=220nFC4=C5=100nFC6=470nFC6=100nFC7=10uFN-am reusit sa-l gasesc pe C4 dar in rest , cred ca astea ar fi valorile componentelor .

Multumesc mult:) mai am nevoie doar de C4 pe care nici eu nu il gasesc
Link spre comentariu

acolo nu este o orga ci 2 legate intre ele +/- si mono1,2 , trebuie sa privesti doar jumatate de schema , iar apoi sa inmultesti cu 2 tot , calculat toate piesele (stereo) sunt in felul urmator:

rezistente:

6x1k

2x270

6x6.8k

2x220

4x100

6x47k (potentiometre)

condensatori:

6x100nF

4x470nF

2x220nF

2x330nF

4x10uF

tranzistori:

6xbc237

mufe:

1 jack ( 2 mono-1gnd(gdn il legi la ambele scheme in acelasi loc))

1 mufa alimentare ( nu este necesar, daca ai spus ca este pentru practica, le poti cositori pe placa)

leduri:

de care natie de led doresti , patrate , rotunde , etc.

sursa:

+/- 12v de preferat 500 ma , pentru a circula curentul in voie

sfat:

am facut si eu acea schema acum 2 ani sa spunem, si este buna , daca tot esti in practica poti sa reglezi rezistentele , la ce putere poti tu (privi) , eu spuneam sa faci montajul separat , un montaj cu partea electrnica , si un cablaj pentru leduri , ocupa mult spatiu acea schema , poti sa o faci compacta in modul dupa cum am spus :da

Link spre comentariu
http://postimg.org/gallery/2j043eqo/2d781cef/ uite un VU-metru cu LM3914, bun si ca indicator pentru baterie auto. Afiseaza dot mode (cate un singur led aprins) si bar mode (legi pinii 3 si 9). Se pot lega mai multe: http://tronixstuff.com/2013/09/14/tutor ... driver-ic/ si-l faci in juma de ora. Schema din poze este asta http://www.electroschematics.com/5952/c ... r-12-volt/ unde iti arata si calibrarea.
Link spre comentariu
Vizitator Robert94

Multumesc mult tuturor:) si pentru Vu-MetruSaptamana aceasta merg sa cumpar piesele si ma voi apuca de munca

Scuzati de 2x post dar am uitat sa va intreb cam la ce pret ies cu piesele (fara leduri deoarece le detin deja)
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări