Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Led-uri + Joule thief + Celula solara.

Vizitator bolboaca2

Postări Recomandate

E integrat sigur, am demontat mai multe din astea din diverse lanterne.Chiar am avut un schimb de ,,contre,, cu un coleg de serviciu care zicea ca-i tranzistor.L-am rugat atunci sa-mi faca schema cu un oscilator cu un singur tranzistor si o singura bobina, fara priza mediana.Inca mai astept raspunsul lui :rade: Integratul de fapt contine doi tranzistori si condensatorul necesar reactiei pozitive.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

6

• Alexutz

5

• iuli09

4

• Dr.L

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

adevarul este ca n-am incercat sa identific componenta , am presupus ca este un tranzistor pentru ca arata ca unul :rade: . Oricum maine o sa schimb ledurile si o sa atasez si cateva poze cu dracia de lanterna .

Link spre comentariu

Am schimbat ledurile si acum lanterna functioneaza corect ; doar unul dintr leduri avea fluctuatii dar n-am reusit sa-l identific decat dupa ce am scos toate cele trei leduri din montaj si daca tot le-am scos , le-am inlocuit pe toate trei ; sper ca astea sa tina mai mult decat precedentele :rade:

Iata totusi si poza cu "individa" :

http://i59.tinypic.com/2whqzbk.jpg

pe componenta care eu am presupus ca ar fi un tranzistor scrie "004" .

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Cea mai buna solutie sunt ledurile eficiente. Ledurile de bricheta sunt printre cele mai proaste si ieftine; nu intamplator lanternele cu 10....100leduri de 5mm sunt atat de ieftine, ledurile alea se vand la kilotona sau la metru cub. La fel si panouasele alea gasibile peste tot.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări