validae Postat Februarie 21, 2014 Partajează Postat Februarie 21, 2014 E integrat sigur, am demontat mai multe din astea din diverse lanterne.Chiar am avut un schimb de ,,contre,, cu un coleg de serviciu care zicea ca-i tranzistor.L-am rugat atunci sa-mi faca schema cu un oscilator cu un singur tranzistor si o singura bobina, fara priza mediana.Inca mai astept raspunsul lui Integratul de fapt contine doi tranzistori si condensatorul necesar reactiei pozitive. Link spre comentariu
iuli09 Postat Februarie 21, 2014 Partajează Postat Februarie 21, 2014 adevarul este ca n-am incercat sa identific componenta , am presupus ca este un tranzistor pentru ca arata ca unul . Oricum maine o sa schimb ledurile si o sa atasez si cateva poze cu dracia de lanterna . Link spre comentariu
Vizitator bolboaca2 Postat Februarie 22, 2014 Partajează Postat Februarie 22, 2014 Ceva de genul asta vreau sa fac dar celula solara sa fie intoarsa invers sa fie luminata de leduri... Link spre comentariu
iuli09 Postat Februarie 24, 2014 Partajează Postat Februarie 24, 2014 Am schimbat ledurile si acum lanterna functioneaza corect ; doar unul dintr leduri avea fluctuatii dar n-am reusit sa-l identific decat dupa ce am scos toate cele trei leduri din montaj si daca tot le-am scos , le-am inlocuit pe toate trei ; sper ca astea sa tina mai mult decat precedentele Iata totusi si poza cu "individa" : http://i59.tinypic.com/2whqzbk.jpg pe componenta care eu am presupus ca ar fi un tranzistor scrie "004" . Link spre comentariu
validae Postat Februarie 24, 2014 Partajează Postat Februarie 24, 2014 Este asa cum am presupus initial, varianta cu integrat SMD.Inscriptia de pe el cred ca e un cod intern, nu l-am gasit inca in niciun tabel. Link spre comentariu
nelu F Postat Februarie 24, 2014 Partajează Postat Februarie 24, 2014 Un astfel de integrat este PR4401/4402 produs de Prema: http://www.prema.com/pdf/pr4401.pdf Se gaseste si la unele magazine online de la noi si costa aproape 3 lei/buc. Link spre comentariu
Vizitator bolboaca2 Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 salut.ia intrati aici http://www.free-energy-info.tuks.nl/ la capitolul 5 pagina 75 si explicati-mi chestia de acolo ... eu zic ca se poate autointretine un asemenea montaj... Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 Asta e o sectiune serioasa totusi...pe cand automentinerea nu e. Link spre comentariu
Vizitator bolboaca2 Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 ok... dar se poate face ceva si se poate limita consumul...asta ne intereseaza... nu??? Link spre comentariu
Vizitator bolboaca2 Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 si se poate un comentariu , o idee, o schema la aceasta problema ??? Link spre comentariu
Alexutz Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 Cea mai buna solutie sunt ledurile eficiente. Ledurile de bricheta sunt printre cele mai proaste si ieftine; nu intamplator lanternele cu 10....100leduri de 5mm sunt atat de ieftine, ledurile alea se vand la kilotona sau la metru cub. La fel si panouasele alea gasibile peste tot. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum