Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LCD Samsung

attila

Postări Recomandate

Buna ziua!Am la reparat un Samsung cu urmatoarea problema:incepe sa schimba programele singur.Am eliminat butoanele si receptorul,acelasi treaba.Daca s-a intilnit cineva cu problema asta sa-mi dati o idee va rog.Modelul :LE26C450.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• digix

6

• attila

3

• ANDRASONI LUCIAN

3

• dan cod

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 1 an mai târziu...

Samsung LE52A856S1M o monstruozitate care pentru cateva fractiuni de secunda afiseaza ceva puricei si apoi ecran negru.

Invertorul MASTER + SLAVE se alimenteaza, mosfeti ok, dar este undeva un pin numit INVERTER ERR. care este HIGH.

Nu am schema si banuiala este pe lampile care sunt 28 la numar si au cate un singur pin accesibil.

Ceva idei ?

Link spre comentariu
Vizitator cata82

Ati verificat daca aveti rastru-imagine? Cu o lanterna puternica luminati display-ul si verificati daca va apare imagine.

De asemenea specificati ce controler aveti in invertor.

Link spre comentariu

Incercati sa puneti un LED intre pinii 28 sau 29( timer 1~timer 2) si masa ,in conductie directa (catod LED la GND).

Sau incercati cu o rezistenta de 10kO in paralel pe condul din pinul 3.Tensiunea de INV ON o aveti?

Editat de ANDRASONI LUCIAN
Link spre comentariu

Pe ENA care presupun ca este INV ON am 5V

Pe ERROR-OUT am ceva mic spre 0V

Cu Led pe pin 28 fata de masa este stins.

Cu Led pe pin 29 fata de masa se aprinde si dupa deconectare led se aprinde ecranul cam 1 secunda.

Link spre comentariu

Ce rezultat ar trebui sa fie daca pun rezistenta asta ?

Se pare ca nu ne intelegem...: urmarim dezactivarea protectiei pt. stabilirea defectului. Si...<dupa deconectare led>..., asta n-am inteles-o.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări