mike-5 Postat Februarie 18, 2014 Partajează Postat Februarie 18, 2014 Va salut, am schimbat recent intr-o sursa de monitor lcd niste condensatori electrolitici,montand unii de tensiune mai mare.Acestia nu au incaput perpendicular cu placa si i-am montat paralel cu placa (culcati) lasandu-le terminalele mai lungi.Intrebare: mai este necesar sa-i fixez cu gun glue silicon topit sau sa-i las asa ? Gandesc ca nu este in regula sa-i prind cu cate un punct de silicon topit,acesta este incalzit la peste 100 grade,incalzind si corpul condensatorului la aceasta temperatura.In surse am observat ca se foloseste pentru fixare componente o pasta cauciucata,dar nu stiu unde o pot gasi. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 18, 2014 Partajează Postat Februarie 18, 2014 Îi poţi lipi la rece cu cîte o picătură mai mare de prenadez. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 3, 2014 Partajează Postat Martie 3, 2014 ..silicon sanitar... Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 3, 2014 Partajează Postat Martie 3, 2014 Atentie ca ataca metalele! Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 3, 2014 Partajează Postat Martie 3, 2014 ...siliconul nu...prenadezul....in timp.... Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 3, 2014 Partajează Postat Martie 3, 2014 Siliconul sanitar, da!Scrie pe el, l-am si testat...Da, si prenadezul (nu scrie, dar am aflat prin testare). Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 3, 2014 Partajează Postat Martie 3, 2014 ...pfff ,maine ma uit pe un tub...stiu ca il folosesc de mai bine de 20 ani si nu am avut problema asta,uneori e aplicat peste strap_uri pe placa sau rezistori dar sincer nu am vazut urme de coroziune.In schimb la prenadez ..pfff,inverzeste terminalele la rezistori ,bine asta in 20-30 ani...japonezii au folosit primii prenadezul la fixare condensatori,si uneori e un chin sa_l dai jos de pe placa ,merge insa cu aer cald..siliconul l_am descoperit in monitoare,inclusiv in zonele de inalta tensiune si n_am vazut ca ar coroda. Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 3, 2014 Partajează Postat Martie 3, 2014 Pai ala nu e silicon sanitar! Si da, ala nu face probleme, spre deosebire de cel sanitar. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 3, 2014 Partajează Postat Martie 3, 2014 ...ma miram eu ...sa gresesc...uite aici : Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 3, 2014 Partajează Postat Martie 3, 2014 Pai poate ca tu esti in alta tara si ala e un alt silicon? De ex, asta ataca (silicon uiniversal): http://www.spatiulconstruit.ro/document ... t_id=46586 Iar asta se pare ca nu, ca nu zice nimic (sanitar): http://www.spatiulconstruit.ro/bibliote ... tatie_gama L-am gasit si pe cel pe care citisem, la fel scrie pe el: la uscare se degaja acid acetic, care poate coroda... Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 3, 2014 Partajează Postat Martie 3, 2014 ...doctore...habar n_am...in Romania foloseam de la Den Braven,era super ala si nu cred ca avea asa mult acid acetic ca nu mirosea ca ala ieftin...nu scria nimic pe el in legatura cu metalele si coroziunea....parerea mea e ca totusi acidul acetic nu are timp sa corodeze pt ca in 12 ore e deja uscat siliconul si nu mai e urma de acid..ceea ce stiu e ca nu am avut probleme de coroziune cu siliconul...totusi pt incepatori ..sa caute din ala neutral... Link spre comentariu
zal Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 Nu scrie nimic pe cel sanitar findcă nu e produs ptr lipit metale ci de cîrpit prin baie şi bucătărie printre faianţă şi chiuvetă, mai un suport de plastic, la geamuri... Orice firmă l-ar produce, formula e aceeaşi şi ustură pe gît dacă-i respiri vaporii. Confirm că anumite amplifuri vechi japoneze aveau corodate ştrapurile sau cosele prinse în acel ''prenadez'', care are totuşi formule chimice mai diverse. Deşi nu e logic, el fiind un amestec de cauciuc crud şi un solvent gen neofalină, benzină... mă gîndesc şi la reacţii cu răşinile sau fluxul folosit la lipire, sau lacul de pe plăci... Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 Eu lipisem folie de aluminiu pe niste geamuri, cu prenadez. Si, in timp, folia a disparut, acolo unde era prenadezul...Siliconul prezentat de der_doktor n-ar trebui sa faca probleme, conform prospectului Link spre comentariu
zal Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 Sub acţiunea razelor solare, cauciucul se coace şi crapă. Doar cel vulcanizat rezistă mai mult. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum